Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 26 сентября 2014, 13:45
3726
2

Энергия – Кардинал-Ровно. Анонс

Подвійна вага перемоги

| Обновлено 26 сентября 2014, 13:45
3726
2
Энергия – Кардинал-Ровно. Анонс

Матч «Енергія» – МФК «Кардинал-Рівне» за календарем мав відбутися в Рівному, але в зв’язку з ремонтом підлоги в ДЮСШ №4, на прохання рівнян, його було перенесено до Львова, а вже гра другого кола відбудеться в Рівному.

Кожна з команд провела вже по 3 матчі, в яких обидва колективи набрали по 6 очок, і разом із хмельницьким «Спортлідером+» ділять 3-5 місце, причому львів’яни, як і рівняни, пропустили в свої ворота по 5 м’ячів, а ось забили на один більше від «кардиналівців», відповідно, 12 і 11. Тому говорити про важливість результату зустрічі справа марна, адже обом колективам потрібна перемога, як ковток повітря, у разі якої суперник відставатиме одразу на три очки, а переможець закріпиться в призовій трійці. Окрім того, «Спортлідер+» гратиме у Сумах з одним із лідерів «ЛТК», який ще не відчув прикрощів поразки, а отже і в звітній грі навряд чи даруватиме супернику очки. Отже, перемога в суботноьму поєдинку матиме подвійну вагу, і дає чудовий шанс закріпитися в трійці.

Взагалі ігри між західноукраїнськими командами завжди мають підтекст дербі. Окрім того, команди мають давню історію зустрічей і не один «зуб» один на одного в загашнику. Згадати хоча б минулорічну нічию – 2:2 у Львові. Протягом матчу рівняни були попереду 1:0, а розв’язка настала на драматичній заключній хвилині. Господарі пішли на фінальний штурм воріт рівнян з п’ятим польовим, Віталій Дєнюжкін заволодів м’ячем у своїй воротарській із рук пробив по порожнім воротам енергетиків – 2:0, і до закінчення гри близько 50 секунд. На перший погляд здавалося, доля зустрічі вирішена, перевага в два м’ячі і психологічна на боці «кардиналівців». Проте, це, як виявилося, жодним чином не стосується двобою цих команд. Пропущений другий гол, навпаки, подіяв на львів’ян неабияким подразником, і протягом заключних десятків секунд вони не лише скоротили відставання, а й змогли зрівняти рахунок – 2:2. Таким чином, майже позбавивши рівнян можливості вийти в плей-офф, що в підсумку чемпіонату і підтвердилося.

Цього року перед початком сезону команди вже схрещували зброю, тому встигли познайомитися і, напевно, чудово знають сили суперника. Вперше після міжсезоння команди зустрілися на «Кубку Свободи» в Хмельницькому. Вже у першому турі рівняни здобули перемогу з рахунком – 4:2, і якщо перший тайм закінчився внічию 2:2, хоча протягом тайму рівняни відкривали рахунок і згодом вийшли вперед, то після перерви два сухих м’ячі принесли перемогу «кардиналівцям».

Згодом команди ще двічі зіграли у Львові на традиційному «Кубку Львівщини-2014». Спочатку, за домовленістю, команди провели один тайм товариського матчу, в якому з рахунком 2:0 переміг МФК «Кардинал-Рівне», а наступного дня зіграли вже офіційний матч турніру за 3-4 місце. І втретє рівняни святкували перемогу, причому, як і в Хмельницькому, з рахунком – 4:2. Виходячи з вище наведеного, господарям звітної гри додаткові стимули не потрібні, адже подразника у вигляді «кардиналівців», краще не придумаєш. Адже, перемоги рівнян у підготовчий період це одне, а матч регулярного чемпіонату – зовсім інше.

МФК «Кардинал-Рівне» у другому турі поповнив склад Євгеном Ланком, який вже в другому своєму матчі за нову команду відзначився дублем. Спочатку Євген відкрив лік забитим м’ячам у ворота «Привату», а наприкінці поєдинку поставив остаточну крапку в зустрічі, забивши 7-й м’яч у Кривому Розі у ворота господарів.

А щодо львів’ян, то їхнє розташування після літнього перегляду, перебравшись в білоруський чемпіонат, залишили екс-«кардиналівці» – Тригубець і Когут, не пристав до команди і Віктор Цой, натомість, поповнили колектив у літнє міжсезоння Віталій Багряк, Роман Кордоба (нинішній капітан львів’ян) та Андрій Федюк. А напередодні третього туру «Енергія» поповнила свій склад ще й двома молодими новобранцями – Богданом Стефанківим та Віталієм Радевичем. Обоє гравців – вихованці ДЮСШ «Енергія». Богдан Стефанків виступав за «Енергію-2» в обласному чемпіонаті, а також зіграв кілька матчів у першій лізі. Віталій Радевич виступав за команди «Львівгаз», «Інтерюніор», а також за «ЛТК-2».

По різному «Енергія» і МФК «Кардинал-Рівне» розпочали чемпіонат. Львів’яни на своєму майданчику без зайвих клопотів розібралися з дебютантом «СумДУ» – 8:1, а рівняни, перемагаючи 1:0, не втримали перемогу в матчі з чемпіоном і володарем Суперкубка «Локомотивом», поступившись 1:2.

У другому турі вже «Енергія» поступилася в Сумах 1:2 ще одному лідеру – «ЛТК». А ось рівняни, знову в рідних стінах, перемагаючи 1:0 «Лукас», дали можливість супернику зрівняти рахунок, але цього разу вже вирвали перемогу – 3:1.

І нарешті в попередньому турі львів’яни в другому домашньому матчі перемогли ще одного новачка Екстра-ліги – «Титан-Зоря» (Покровське) – 3:2. Тоді як рівняни провели свій перший виїзний матч у Кривому Розі, де не відчули особливого супротиву зі сторони «Привату», здобувши перемогу – 7:2. Чим характерний був той матч, так це тим, що вперше в сезоні в складі рівнян на майданчику з’явився граючий тренер Сергій Піддубний, і одразу відзначився голом. Нагадаємо, що в двох попередніх матчах він лише спостерігав за грою команди з лави запасних і не виходив на майданчик. Окрім того, дещо дивним виглядало рішення суддів з вилученням чи не кращого гравця того матчу Михайла Волянюка (до червоної картки встиг відзначитися хет-триком), який тепер, відповідно, у Львові не гратиме. І по-третє, якщо грою команди в перших двох матчах головний тренер «кардиналівців» був більш-менш задоволений, то, не дивлячись на перемогу з великим рахунком у Кривому Розі, Сергій Піддубний мав масу претензій до реалізації голевих моментів своєю командою в грі з дебютантом.

Проте, що б ми з вами не планували, і як би не розраховували, спираючись на статистику, кожна гра дарує нам свої сюрпризи і радує як раз своєю непередбачуваністю. Отже, наберемося терпіння і дочекаємося самої гри, а те, що вона вийде цікавою і захоплюючою, у цьому можна не сумніватися.

Окрім того, не менш цікавим буде протистояння двох граючих тренерів – Максима Павленка та Сергія Піддубного, як на майданчику, так і поза ним, на лаві запасних, з якої вони керуватимуть грою команд, не перебуваючи в грі. Напевно, очікуваною буде і поява обох на майданчику, адже гра того варта, ціна перемоги досить висока, а тому, скоріш за все, обидва вирішать допомогти своїм підопічним не лише словом, а й ділом, повівши команди в бій.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

27 сентября, суббота
«Энергия» (Львов)  «Кардинал-Ровно» (Ровно)  
Львов. Дворец спорта «Галичина». 13.00
 Арбитры: Руслан Лутий (Киев), Сергей Подворный (Хмельницкий)
Судейский наблюдатель – Виталий Олейник (Киев)   
 Прогноз Sport.ua – 3:5

 

Опрос

Голосов 5
С каким исходом завершится матч «Энергия» - «Кардинал-Ровно»?

Победа «Кардинал-Ровно»

4 голоса 80 %

Ничья

0 голосов 0.1 %

Победа «Энергии»

1 голос 20 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vasyan86
Гарний мав би бути матч. Рівне зараз збалансованіше, але до медалей ще треба набити шишок - потім допомагатимуть.