Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 сентября 2014, 20:29
1020
0

Роман САНЖАР: «Мы уже адаптировались к Премьер-лиге»

Главный тренер донецкого «Олимпика» - о старте команды в чемпионате Украины

| Обновлено 05 сентября 2014, 20:29
1020
0
Роман САНЖАР: «Мы уже адаптировались к Премьер-лиге»
Наймолодший тренер у прем’єр-лізі проаналізував старт «Олімпіка» у вищому ешелоні.
 
— Романе Миколайовичу, після п’яти турів «Олімпік» уже встиг перемогти вдома і на виїзді, зіграти внічию з «Динамо», а також розгромно поступитися «Шахтарю» та «Чорноморцю». Як оцінюєте цей відрізок?
— Він був насичений емоціями. Ми відчули й великі розчарування після крупних програшів, а також провели низку вдалих матчів, в яких діяли дисципліновано, зібрано в обороні, а в атаці нам удалося забити м’ячі й добитися позитивного результату. Після п’яти матчів, зіграних у прем’єр-лізі, можна зробити висновок: ми на сьогодні ще не готові дещо психологічно, не вміємо швидко перемикатися після хороших ігор на наступні, тож, як наслідок, нас у кількох матчах за це покарали. Надалі будемо враховувати всі наші помилки та намагатися їх не повторювати.
 
— Як уважаєте, команда вже адаптувалася в прем’єр-лізі?
— Ми вже інтегрувалися у чемпіонат, але ще не набрали тих кондицій, які дозволять нам надалі домагатися позитивного результату. Я переконаний, у нас ще є потенціал, отож команда може додати.
 
— Які складнощі виникають зараз у вас, як у наймолодшого тренера прем’єр-ліги?
— Основні труднощі пов’язані з тим, як достукатися до хлопців, аби вони максимально зосереджувалися на кожен поєдинок, як на останній у спортивній кар’єрі. Труднощі полягають іще в іншому: коли програємо, як швидко вивести команду з не надто комфортного, м’яко кажучи, психологічного стану. А після переможного матчу моє завдання — зробити так, аби ніхто з гравців не впіймав «зірку», словом, потрібно всіх повернути на землю. У цьому й полягає мистец­тво тренера.
 
— Вам усього 35. У спілкуванні із футболістами такий вік більше допомагає чи заважає?
— Складно сказати. Зазначу, що в нас у взаєминах із гравцями немає великої дистанції. Хлопці з розумінням ставляться до того, що я нині тренер. Відтак скрізь дотримується субординація. А в житті ми розмовляємо на рівних, як друзі-товариші. Проблем у цьому плані немає.
 
— Наскільки сильно на колективі позначається той факт, що домашні ігри доводиться проводити в Києві, а не в Донецьку?
— Звісно, у цьому є певний дискомфорт. Легше грати в рідних стінах за підтримки своїх уболівальників. Але у ситуації, що склалася, ті умови, які в нас є на сьогодні, ніяк не заважають нам добиватися позитивного результату.
 
— Чи стежите за ситуацією на Донбасі?
— Природно.
 
— Подейкували, що через бойові дії постраждала не тільки база «Шахтаря», а й спорткомплекс «Олімпік». Ви щось про це знаєте?
— Конкретно із цього приводу нічого не скажу. Чув, що серйозних пошкоджень на базі «Олімпіка», на щастя, начебто немає.
 
— Команда тренується на базі «Княжа» у селищі Щасливе. Із плином часу, чи можна сказати: це був оптимальний варіант?
— Із тих варіантів, які розглядали, база «Княжа», мабуть, найоптимальніший для нас. Ми на ньому зупинилися, відтак далі ніяких нових варіантів не розглядаємо. Нас тут усе влаштовує.
 
— На стадіоні імені Банникова, крім «Олімпіка», тренується та грає донецький «Шахтар». Таке сусідство не випадкове?
— Чесно кажучи, не бачу у цьому ніякого підтексту. Швидше за все, так сталося випадково.
 
— Упродовж сезону в колектив улилися десять нових виконавців. Ким ви особливо задоволені, а хто поки не виправдовує сподівань?
— Мені би не хотілося когось виокремлювати, всі хлопці стараються. Ті гравці, які поповнили наші лави, викладаються сповна. Так, у когось краще виходить, у когось гірше. Склад, як кажуть, не гумовий: усіх 20 осіб у нього не втиснеш. Природно, в тих хлопців, які не потрапляють у основу, емоційний стан трошки гірший. Але ми спілкуємося з усіма, намагаємося кожному гравцеві приділити увагу, щоби він не втрачав бажання вийти на поле й максимально допомогти команді.
 
— Різні футбольні сайти вже включили до збірних турів центрбеків «Олімпіка» Дмитра Гришка та Олексія Дитятьєва. Не боїтеся, що цих, а може, й інших хлопців покличуть у заможніші та іменитіші клуби, тож вам доведеться латати діри?
— Ні, не боюся. Більше того, я би навіть хотів, аби на наших хлопців звернули увагу потужніші клуби. Для нас це буде певна реклама, виражена в тому, що ми змогли виховати, підготувати футболістів, і вони продовжать свою кар’єру на вищому рівні.
 
— Але якщо лідери залишатимуть клуб, то це може позначитися на результатах команди…
— Якщо хтось із гравців і залишить нашу команду, то це може статися тільки в міжсезоння, відтак у нас буде можливість підшукати на їхні місця інших футболістів. Переконаний, що цю проблему ми вирішимо. Найголовніше, щоб усі були задоволені.
 
— Президент клубу Владислав Гельзін поставив завдання в дебютному сезоні закріпитися в прем’єр-лізі. Зараз команда ділить 5–7 місця з «Металістом» і запорізьким «Металургом». Де хотіли би завершити першу частину чемпіонату, яким підсумком були би задоволені?
— Звичайно, хочеться, щоб «Олім пік» розташувався якомога вище в турнірній таблиці. На сьогодні говорити про наші претензії ще рано, адже ще занадто мало матчів зіграли, а ось після закінчення першого кола вже з’явиться серйозна пожива для роздумів. Тоді можна буде робити якісь висновки.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку
Футбол | 26 апреля 2024, 21:16 10
Договорной матч в украинском футболе? В УАФ начали официальную проверку

26 апреля Металлист обыграл Кремень 2:1 в 6-м туре Первой лиги в Группе вылета

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.