Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 17 июля 2014, 16:00
673
0

Study Tour до Бразилії за підтримки GIZ Україна

Україна долучається до найкращого міжнародного досвіду роботи з молоддю

| Обновлено 17 июля 2014, 16:00
673
0
Study Tour до Бразилії за підтримки GIZ Україна

Якраз у епіцентр міжнародних футбольних баталій – у сонячне Ріо-де-Жанейро, 3 липня 2014 р. потрапила делегація українських молодіжних організацій, яка за підтримки Програми профілактики ВІЛ/СНІД GIZ в Україні відвідала міждержавний форум вболівальницьких футбольних асоціацій «Говоріть не про нас, а з нами!». Організаторами форуму виступили Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ), Представництво Національної молодіжної Ради при Президентові Бразилії, Міністерство спорту Бразилії та KOS, Координаційний центр по роботі з футбольними фанами Німецької Спортивної Молоді (DSJ).

Учасниками форуму були уповноважені представники та експерти у сфері роботи із молоддю та розвитку соціальних ініціатив через футбол із Бразилії та Німеччини. Відверту дискусію на найвищому рівні підтримала пані Анжела Гімараєш, заступник голови Молодіжного національного секретаріату при Президентові Бразилії. За її словами, Уряд Бразилії розглядає роботу з молоддю як пріоритетну на державному рівні і не планує зупинятися на досягнутому. «У нас в країні – 15 мільйонів молодих людей, і наше завдання проводити таку політику, яка б забезпечувала найкращі можливості для їхнього розвитку та вдосконалення в усіх сферах, зокрема й у футболі», - підкреслила пані Гімараєш.

GIZ в Україні не вперше підтримує подібний обмін досвідом на міжнародному рівні як для державних службовців, так і для представників громадянського суспільства. «Ми завжди готові сприяти тому, щоб наші українські партнери мали можливість скористатися передовими та інноваційними методиками. Наразі, ми докладаємо багатьох зусиль для розробки та адаптації таких методик до українських реалій - що було з великим успіхом зроблено, скажімо, в рамках нашого спільного проекту “Fair Play-Чесна Гра” чи молодіжного навчального проекту у сфері репродуктивного здоров’я Join-in-Circuit. Є в нас амбітні плани і на майбутнє, адже Україна лише розпочинає свій шлях до повноцінної інтеграції у Європу, а без активної роботи з молоддю це буде практично неможливо», - наголосила Аліна Блощенко, менеджер проекту з профілактики ВІЛ/СНІДу GIZ в Україні.

Делегацію України очолював Сергій Пчелін, директор Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», яка на сьогодні налічує 25 обласних, 150 міських, 70 районних, 6 районних у містах, 21 селищний центри, численні спортивні об’єкти та понад 1000 працівників по всій Україні. На форумі пан Пчелін представив український досвід та напрацювання. Також у рамках проведення форуму директор Центру презентував концепцію розвитку спорту для всіх в Україні пані Анжелі Гімараєш. «В Україні, на відміну від Бразилії, молодіжний вболівальницький рух є більш організованим, фанати об’єднуються в свої спілки та групи, з ними значно легше здійснювати спільні проекти, тож у певній мірі умови у нас навіть більш сприятливі, ніж в Бразилії, - зазначає Сергій Пчелін, - однак, ми вражені результатами, досягнутими нашими бразильськими колегами, адже держава там займає дуже проактивну позицію. Впевнений, що Україні цей досвід стане у великій нагоді, ми будемо використовувати найкращі міжнародні практики, і я хочу висловити подяку GIZ за цю можливість».

Участь у форумі дозволила також українській делегації зустрітися із лідерами неурядової організації «Street football world», що пропагує соціальну трансформацію через футбол у Бразилії. Представники спорту для всіх двох країн домовилися про співпрацю по обміну досвідом залучення населення (особливо молоді) до активного та здорового способу життя.

Наприкінці форуму один із найкращих пляжів світу Копакабана (що поблизу офіційної фан-зони мундіалю) став місцем товариського поєдинку з пляжного футболу, проведеного за ініціативи директора ВЦФЗН «Спорт для всіх» Сергія Пчеліна та за сприяння Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Для підтримки національного духу до участі у матчі зголосилися численні українські вболівальники, які перебувають в Бразилії під час чемпіонату світу. І хоча це не той поєдинок, який би хотіли бачити наші шанувальники футболу, утім, насамперед, це чудова нагода продемонструвати бразилійцям, наскільки сильно в Україні люблять гру мільйонів.









Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.