Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 15 июля 2014, 17:17
1518
0

Майк ФРАТЕЛЛО: «Пух Джетер постоянно в спортзале»

Главный тренер сборной Украины по баскетболу - о подготовке команды к чемпионату мира

| Обновлено 15 июля 2014, 17:17
1518
0
Майк ФРАТЕЛЛО: «Пух Джетер постоянно в спортзале»
Трагічні події, які вже понад півроку переживає наша країна, внесли свої корективи і в перебіг спортивних змагань. Скажімо, чемпіонат України з баскетболу завершився на півмісяця раніше, ніж зазвичай. Утім, кандидати до збірної України, яка вперше в історії гратиме на чемпіонаті світу, проводили додатковий вільний час у спортзалах, підтримуючи форму напередодні зборів у лавах національної команди. Раніше завершив свій клубний сезон і плеймейкер збірної України Юджин Джетер.
 
Головний тренер національної збірної України Майк Фрателло:
 
«Пух Джетер, граючи в Китаї, травмував гомілкостоп. В таких випадках відпочинок — це найкращий варіант. Але Пух не та людина, яка лежатиме і гладшатиме. Він постійно в спортзалі. Для цього у нас і є Річ Делатрі - прекрасний тренер з фізпідготовки. Гравці знають, що коли вони приїдуть, Річ буде дуже жорсткий і вимогливий до них. Ми розіслали  кожному з гравців листи десь три тижні тому: будьте готові, 17 липня настане швидко і Річ буде тут. А стосовно Пуха я не переймаюся — він буде в формі.
 
Для Джетера вихід на чемпіонат світу був заповітною мрією. Команда виконала велику роботу і він особисто зіграв важливу роль. Минулого року ми всі разом уперше здобули досвід виходу на перший для нас чемпіонат світу. Це чудово. Я радію за країну, за команду, за вболівальників.  Це велика нагода для розвитку українського баскетболу. Якщо ми подивимося на ядро цієї команди, на вік гравців, яких ми хочемо спробувати у збірний — вони дуже молоді. Взяти хоча б Леня, Чолія, Боломбоя, з часом вони стануть дуже цікавими для баскетболу. Коли ти думаєш про побудову команди, ти не думаєш про рік-два наперед. Ти думаєш на 6-8 років наперед. Починаєш походу підбирати людей. Ми почали робити це три роки тому. Після першого року мого перебування ми почали робити деякі зміни, залучати молодь. І зараз ми додамо кілька молодих гравців, щоб вони відчули на смак досвід чемпіонату світу».

Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.