Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 18 июня 2014, 11:26
3832
0

Маріачі у Форталезі або сльози Неймара

Чергові сторінки щоденника «Відкриваємо Бразилію разом» нашого спецкора Олександра Гливинського

| Обновлено 18 июня 2014, 11:26
3832
0
Маріачі у Форталезі або сльози Неймара
Sport.ua

Маріачі прогнозують Бразилії фіаско

Форталеза з португальської перекладається як «Фортеця». Свого часу голландці на нетривалий  час зайняли  північно-східно узбережжя Бразилії і побудували тут форт, названий Схоненюорх. Однак незабаром, після відходу голландців, португальці перейменували місто на Форталеза де Носса Сеньора:  фортеця мала захищати землі від нападів іноземних захопників.

Довгий час це місце було селищем, однак коли 1799 року провінція Сеара відділилася від провінції Пернамуку (столиця – Ресіфі), Форталеза теж стала столичним містом. Однак спогади про сільське життя можна легко знати біля арени Кубка світу.

Взагалі ж Форталезу називають містом світла, в якому є чудові пляжі і щирі добрі люди. Але про це я розповім Вам завтра, а сьогодні вся увага – до матчу.

Люди з-під арени

Перед ареною «Кастелан» - бідні квартали. Не фавели, але доволі схожі. Однак, на відміну від останніх, ходити тут у світлу пору можна без ризику. Люди привітні: щойно побачивши, що їх фотографують, одразу дружньо махають рукою, усміхаються, намагаються зробити оригінальні пози для світлини.















Кілька цікавих спостережень. Білизна, що сохне  посеред проїжджої частини -  колоритна картинка. Саме у Форталезі я нарешті побачив ями на дорозі – у пристадіонному кварталі. На набережній «Бейра-мар», де багато людей – туристів і місцевих – покриття фактично ідеальне.

Фантазія фанатки

Мешканці, котрі живуть під ареною,  виявляють себе оригінально. Так, одна жінка  облаштувала сміттєвий бак футбольними воротами, залізла у нього і вітала перехожих, здіймаючи капелюха. Шашлики біля стадіону смажать так само, як і у нас. От тільки у Форталезі вони були лише з курятини.





Під самою ареною – велике скупчення фанатів обох країн. Як зажди, кожен прогнозує перемогу своїх. Мексиканці впевнені, що буде повтор фіналу Олімпійських Ігор у Лондоні, коли мексиканці переграли бразильців 2:1 (щоправда, один фан поставив на 3:2). Бразильці прогнозують рахунок від 2:0 до 3:0.

МАРІАЧІ  або сльози Неймара

Прояви фанатської фантазії – неодмінний атрибут футболу. Мексиканці не забувають про свої сомбреро, але не обмежуються цим. Серед вболівальників – «ацтеків» я побачив і хлопця у повному спорядженні американського футболіта, і чоловіка, який одягнув на себе маску із прикріпленою до неї відео-камерою, а ще зустрів справжніх Маріачі! Їхнє виконання  – це щось особливе. Краще один раз почути – і ви маєте можливість це зробити!



















Перед  ареною «Кастелан»  мексиканські і бразильські вболівальники влаштували фанівський  переспів. Крім власне скандування назв своїх країн були й тексти, які могли зачепити нерви когось із суперників. Зокрема, мексиканці співали: «Сьогодні ввечері плакатиме «пута» Неймар!». «Пута» - м’яко кажучи не зовсім гарне слово, яке використовується в іспанській мові для означення жінки легкої поведінки. Але бразильці у відповідь лише погуділи і заспівали у відповідь.



І на завершення – фішка від бразильських фанатів, котрі збільшили фотокартки гравців збірної Бразилії із колекційного альбому «Паніні», і, вирізавши отвори для облич, зробили з них маски. Компанія одразу була оточена бажаючими сфотографуватися з винахідниками. Фестиваль народної оригінальності на Кубку світу триває!

О.ГЛИВИНСЬКИЙ, Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Дженоа дома без Малиновского проиграл Лацио в Серии A
Футбол | 19 апреля 2024, 22:34 0
ВИДЕО. Дженоа дома без Малиновского проиграл Лацио в Серии A

Единственный гол забил полузащитник римлян Луис Альберто на 67-й минуте

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 39
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.