Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
698
0

Реакція Карпат на інтерв'ю Стороженка

Чергові мильні бульбашки, або Одкровення Сержа Стороженка

У газеті „Киевские Ведомости” з’явилось інтерв’ю з першим віце-президентом Федерації футболу України Сергієм Стороженком, який курує правові аспекти в діяльності ФФУ. (Прочитати його повністю можна тут - http://sport.ua/news/22571).

Відреагував на випади цього чиновника у бік ФК „Карпати” генеральний директор львівського клубу Олександр Єфремов:

„Сергій Михайлович Стороженко завжди запускав мильні бульбашки, це його стиль, продовжує запускати їх він і зараз. Чого варта лише така його репліка: „Сотрудник ФФУ г-н Бальчос «бросил спасительный круг» исполнительному директору «Карпат»: попросите 10 минут и договоритесь с «Металлистом»», — предложил он. Но представитель «Карпат» не внял дельному совету. Вместо этого последовало очередное эмоциональное заявление о том, что «Карпаты»-де являются членом футбольной лиги, а не ФФУ!?”

Насправді емоційну заяву кинув саме представник „Металіста” – заступник генерального директора Євген Красніков. Коли я до нього звернувся при свідках про можливість компромісу, то почув: „Про що нам з вами говорити, ви що, хворі? Я ні про що домовлятися не буду.”

Тож це чиста брехня, за яку (Стороженко як юрист повинен це знати) треба відповідати. Бо називати чорне білим, а біле чорним, та ще й на цьому наполягати – це вже занадто!

По-друге, сам Стороженко затіяв цю бурю і нині намагається знайти якесь логічне пояснення своїм діям, хоча логіки там і близько не було.

Сергій Стороженко продовжує: „Сама история конфликта с переносом матча «Карпаты»—«Металлист» весьма поучительна. С одной стороны — это пример высокомерно-пренебрежительного отношения к своим коллегам по лиге. Ведь руководство «Карпат» не только не снизошло до согласования своих действий с руководством «Металлиста», но и заявило вместе с руководителями ПФЛ, что вовсе не собиралось этого делать.”

Насправді розмова між представниками клубів відбулась – між головними тренерами Олександром Іщенком і Мироном Маркевичем, тож харківська сторона знала про епідемію в „Карпатах”. І навіть якби цієї розмови не відбулось: у нас що, зникла б форс-мажорна ситуація, а гравці б миттєво одужали? Тим паче регламент чітко визначає, як клубам діяти у подібних ситуаціях, а саме – насамперед звертатися до Бюро ПФЛ. Тому всі ці емоції не тільки ображають керівництво, футболістів, вболівальників „Карпат”, а й є відверто брехливими і провокативними.

Стороженко дійсно є відомим юристом, колишнім прокурором Харківської області. Однак пояснюючи значення терміну „форс-мажор” і цитуючи при цьому у своєму інтерв’ю статтю 79 Конвенції ООН, він звертає особливу увагу на те, що „обстоятельства, препятствующие выполнению обязательств одной из сторон, не зависящие от ее волеизъявления и контроля, а также, по принятии всех разумных мер по их предотвращению, считаются непреодолимыми. ФК «Карпаты» не принял никаких мер по предупреждению форс-мажора, ошибочно полагая, что он есть”.

Насправді ж, щойно дізнавшись про епідемію в команді, лікарі оголосили карантин і відмінили тренування. Лише завдяки цій „мере по предотвращению” в команді захворіло 12 футболістів, а не всі 23 плюс тренери та технічний персонал.

І головне. Дуже вже зручно для себе пан Стороженко трактує букву закону. На початку свого інтерв’ю він говорить, що футбольне життя є автономним, має свої норми і правила, які суттєво відрізняються від життя цивільного, скажемо так. А ось наприкінці свого виступу йому стає вже зручніше послатися на ЗАГАЛЬНІ правові норми!

За прокурорською логікою Сержа (як полюбляє називати себе Стороженко), виходить, що небезпечний вірус, що протягом 2-3 днів звалив пів-команди (а якщо б ми на нього не зреагували, то й всю команду), для С.М. Стороженка не є форс-мажорною обставиною! Він вважає, що матч можна було проводити дублерами, для чого ж вони ще існують, питає він. Відповідаю йому: дублери існують для того, аби бути напоготові вийти в основному складі. Але запитаю натомість: для чого тоді існують принципи чесної гри (Fair Play), за які так несамовито чіпляються керівники ФФУ, коли їм це вигідно? А ось коли ні... То може юнаками давайте матч проведемо? Якщо „Металісту” так потрібні три очки, то, можливо, вони їх колись і візьмуть, але честі клубу це не додасть”.

Інформаційний центр ФК „Карпати”

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 04:16 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире в следующем сезоне

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.