Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Профессиональный бокс
| Обновлено 08 мая 2014, 15:46
6186
8

Будет ли Владимир Кличко участвовать в Олимпиаде?

Для участия в Олимпиаде Владимиру нужно отказаться от своих профессиональных контрактов

| Обновлено 08 мая 2014, 15:46
6186
8
Будет ли Владимир Кличко участвовать в Олимпиаде?

Днями, на сторінках українських та закордонних Інтернет ресурсів з’явилася інформація, що Федерація боксу України нібито заборонила участь професійного боксера Володимира Кличко в Олімпійських іграх 2016 року, які пройдуть у Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Повідомляємо, що ця інформація не відповідає дійсності, бо таке питання не входить у коло компетентності Федерації боксу України згідно уставу Міжнародного Олімпійського комітету та діючих правил Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA). Рішення про підтвердження або відмову  участі боксера приймається національними федераціями лише на етапі підтверджень завойованих іменних ліцензій на відбіркових змаганнях Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA). На даний момент жодних таких змагань до Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро не проводилось і жодна національна федерація в світі не приймала рішень по будь-якому з боксерів.

Окрім того, Федерація боксу України, як діючий член Міжнародної боксерської Асоціації (AIBA), інформує: Згідно пункту правил 2.3.2 (та 2.3.3) Міжнародної боксерської Асоціації: «Боксери, що займаються професійним боксом чи іншими професійними бойовими видами спорту, не допускаються до змагань на будь-якому рівні, за винятками, зазначеними в Правилах змагань APB (AIBA Professional Boxing) і (або) WSB (Всесвітня серія боксу)».

Що стосується участі у змаганнях WSB та APB, то згідно їх правил Володимир Кличко не зможе прийняти у них участі без розірвання його діючих професійних контрактів. 

Таким чином, Федерація боксу України керуючись правилами AOB, WSB та APB, не в змозі делегувати Володимира Кличко (65 проведених поєдинків на професійному ринзі) у складі національної збірної України, як діючого професійного боксера, для участі у ліцензійних змаганнях для завоювання відповідної іменної ліцензії на Олімпійські ігри 2016. 

Виходячи з цього на даний момент рішення про відмову або підтвердження участі Володимира Кличко, з його діючими професійними контрактами, може приймати лише АІВА та Міжнародний Олімпійський Комітет.
 

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

44 матча. Байер установил невероятный рекорд топ-5 чемпионатов
Футбол | 19 апреля 2024, 00:20 2
44 матча. Байер установил невероятный рекорд топ-5 чемпионатов

Команда Хаби Алонсо снова спаслась на последних минутах

Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца
Футбол | 18 апреля 2024, 08:35 5
Перес поздравил Лунина и принял решение насчет продления контракта украинца

Флорентино остался явно в восторге от игры Андрея в поединке Манчестер Сити – Реал

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lerua41
точно, если не выберут в мэры Киева, может поучаствовать на ОИ, хотя даже если выберут тоже сможет, если захочет... у него ведь олимпийской медали нет
myroslavmail
Віталіка на ОІ!
vovazin1991
Не розумію навіщо йому їхати на ОІ?
dragao-juventino
Зрештою, Володя вже має олімпійське "золото", завойоване ним буквально напередодні переходу в професіонали.
merrom
В чому маразм?... Федерація боксу сказала, що права дозволити виступати Кличку в відбіркових боях на ОІ не має. Таке право має АІБА і МОК, але вони поки що взагалі не визначилися з процедурою участі професіоналів в ОІ. Так що поки що нічого не відомо, чи зможе хтось з профі брати участь в олімпіаді...
alex196907
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил