Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 03 апреля 2014, 20:37
2612
0

Энергия сильнее ЛТК в Луганске

Победа позволила львовянам опередить «Локомотив» в турнирной таблице

| Обновлено 03 апреля 2014, 20:37
2612
0
Энергия сильнее ЛТК в Луганске

Господарі в цьому сезоні в обох протистояннях були сильніші за «Енергію», окрім того, ще мали примарні шанси поборотися за плей-оф. Та й рідні уболівальники завжди женуть своїх улюбленців уперед. Що ж до гостей, то хоч «енергетики» і посідають 4-ту сходинку з певним запасом, але спокійно себе почувати поки що не можуть. Крім того, «нічийне піке» львів’ян явно затягнулося, і з психологічної точки зору їм була дуже необхідна перемога. На глядачів мав очікувати по-справжньому безкомпромісний матч.

«Телефоністи» на правах господарів почали активно грати попереду. Проте, відверто кажучи, гостроти їм бракувало. Хорошу нагоду на 5-й хвилині після перехоплення отримав Лазикін, але Кардаш вчасно вибіг на лінію штрафного і прийняв удар на себе.

«Енергія» просто «спала». Лише на 7-й хвилині Петро Ільків отримав нагоду нагадати про свою присутність, коли потягнув дальній удар Легчанова.

Цей удар наче став сигналом для пробудження «сплячого звіра». Одразу з’явилися швидкості і фірмова комбінаційна гра «енергетиків». Тут Ільківу довелося вдосталь попрацювати за попередні хвилини простою.

Удари летіли один за одним, але два моменти стоять окремо. Спочатку Рогачов вибіг сам на сам і закручував м’яч у дальній кут повз голкіпера, але Літвінов врятував порожні ворота. А потім Дмитро Бондар діагоналлю справа знайшов Павленка, але той з 5-ти метрів м’яко закинув м’яч у поперечину.

Нерви Романа Ковальчика не витримали подібної картини, тож він взяв хвилинну паузу. Одразу по тому луганчани могли втілити підказки свого тренера у життя, однак передачу Пічкурова Бессалов у підкаті з пари метрів завершив ударом повз ворота.

Олександр Косенко вирішив здивувати опонента і дуже рано на 13-й хвилині випустив Легчанова замість воротаря. Часу було вдосталь, тож львів’яни розігрували свої комбінації не надто швидко і до вірного. За цей проміжок часу Ільківу у воротах встиг допомогти другий польовий гравець. На цей раз ним виявився Мілінький, що прийняв на себе на лінії воріт удар Рогачова.

Рахунок у першому таймі відкритий не був.

По перерві «енергетики» видали потужну шестихвилинку, в яку увійшло два взяття воріт, а могло й більше. Причому обидва м’ячі були забиті після «стандартів». Спочатку Микола Грицина результативно завершив передачу з кутового, а потім він же з аута накинув м’яч на голову Ковалю, котрому залишалося не промахнутися з пари метрів. Чомусь в радіусі 2-х метрів навколо Сергія не було жодного суперника.

Далі гра проходила на зустрічних курсах, проте відчувалося, що львів’яни грають з «холодною головою», а молоді підопічні Ковальчика забагато нервували. Попри це вже на 30-й хвилині «Енергія» заробила 5-те порушення, однак до кінця матчу цей показник у них не збільшився.

За 3 хвилини «телефоністи» один гол зуміли відквитати. Дзюба пробив із-за меж штрафного, а Вершинін, як це часто буває останнім часом, опинився у потрібному місці у потрібний час і з «п’ятачка» підправив м’яч у ціль. Цей гол дозволив Олександру закріпитися на 2-му місці у списку бомбардирів чемпіонату. За пару хвилин до кінця Олександр міг оформити дубль, але після передачі з кутового пробив у стійку.

Господарі докладали всіх зусиль, щоб зрівняти рахунок, проте Кардаш діяв безпомилково та й все ж здається, що п’ятого польового гравця Роман Ковальчик міг випустити трохи раніше ніж за 2.20 до кінця матчу. До однієї з останніх атак своїх партнерів навіть встиг підключитися Петро Ільків, але всі ці ходи результату не дали.

«Енергія» здобуває дуже важливу з огляду на боротьбу за 4-те місце перемогу і перериває свою нічийну серію. «Телефоністи» хоч і зазнали 14-ї поразки в чемпіонаті, втім вкотре показали, що мають хороші перспективи на наступний сезон. І не будемо здобувати, що рідко кому вдається обіграти зібрану майже з нуля луганську команду з різницею більше ніж в один гол.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«ЛТК (Луганск)» - «Энергия (Львов)» - 1:2
 Александр Вершинин, 33 - Николай Грицына, 22, Сергей Коваль, 25

«ЛТК (Луганск)»: Петр Илькив - Александр Вершинин, Анатолий Милинький, Максим Бессалов, Павел Пичкуров - Виталий Дзюба, Максим Литвинов, Максим Мануйленко, Никита Лазыкин - Андрей Лысенко, Владимир Чухненко, Вячеслав Кожемяка,  Роман Цапов
«Энергия (Львов)»: Владимир Кардаш - Валерий Легчанов, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Максим Павленко - Александр Бондарь, Михаил Грицына, Николай Грицына, Степан Струк - Сергей Коваль,  Тарас Кузь
 Михаил Грицына, 28.
 
Удары (в створ): 25 (12) - 25 (17)
 
 
 
 
Sport.ua

Видеообзор сайта www.futsalltk.com

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Сборная Украины U-19 по футзалу сыграет два товарищеских матча
Футзал | 27 марта 2024, 12:26 0
Сборная Украины U-19 по футзалу сыграет два товарищеских матча

В обоих встречах соперником украинцев будет команда Венгрии

Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами
Теннис | 28 марта 2024, 17:11 0
Стало известно, сколько заработали Свитолина, Калинина, Ястремская в Майами

Дальше всех из украинок прошла Ангелина, которая остановилась на стадии 1/8 финала

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.