Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2248
0

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Бог і Дєнюжкін були на нашому боці»

«Кардинал-Рівне» – «Ураган» – 5:4. Післяматчевий коментар головного тренера рівнян

Сергій ПІДДУБНИЙ: «Бог і Дєнюжкін були на нашому боці»

Сергій Піддубний, головний тренер «Кардинал-Рівне»:

- Перш за все, хочу привітати нашу команду, наших вболівальників з перемогою. Подякувати нашим гравцям, що вони до кінця вірили в перемогу і було помітно, що команда, поступаючись 0:3, не здалася, а продовжувала йти вперед.

Якщо говорити по гарячих слідах, то не можу сказати, що ми в першому таймі грали гірше, а ніж у другому. Футзал не передбачуваний, адже в першому таймі нічого не передвіщало, що рахунок буде 0:3. Ми контролювали хід гри, м’яч був у нас під контролем. І перші дві зміни ми навіть не дозволили супернику пробити по воротам. А згодом повлітали такі прикрі м’ячі…

Я в перерві на хвилиночку задумався, чому, як це так. Це ж вже не перший раз. Чи це звичайне невезіння, чи це брак майстерності? Скоріш за все, це і перше і друге. Команда класу «Ураган», в якій всі гравці більш майстровиті, дай їм трохи слабинку, і вони «руку відкусять тобі по лікоть». Десь у другому таймі ми їм «не дали ту руку відкусити». Почали самі огризатися, почали самі більш агресивно грати, переломили гру. Можливо, десь і «Ураган» зарано повірив у перемогу.

Але якби там не було, в другому таймі почали залітати голи, і гра вирівнялася. Все йшло до того, що необхідно було забити. Почалися гойдалки. Вдало зіграв Дєнюжкін. Не обійшлося і без везіння. Загалом у сьогоднішньому матчі було все – і майстерність, і везіння. Можливо в деякій мірі і розслабленість гравців. І ми виграли цю гру.

Якщо говорити про один із голів, так обрізалися при виконанні кутового. Але зміст у тому, що ми розбирали хід гри, як будувати гру. І я говорив, що, передивляючись матчі «Урагану», видно, що навіть коли гравець виходить близько з нашим воротарем, не потрібно кидати свого гравця і бігти на допомогу голкіперу. Потрібно продовжувати контролювати свого гравця. Адже ти і там не встигаєш, і тут втрачаєш гравця.

Так і сьогодні вийшло. Десь наш гравець не вірну зайняв позицію, його обрізали, і в підсумку Макаєв забив перший гол у порожні ворота. Подібний гол згодом забив і Морено. Другий гол – помилка Басича. Його помилки, я йому якраз перед грою наголошував, що він буває літає в «хмарах». Хоча часом грає досить непогано. Ну і третій гол, уже нібито відіграли момент, і тут забив Шотурма.

Ну, і ще раз повторюся, що в другому таймі в них були моменти, але Дєнюжкін повиручав, і вони не забили. Ми ж навпаки – позабивали голи. Хоча при тому всьому, ми вже на 5-ій хвилині могли зрівняти рахунок. Лише Кручок міг двічі забити в пусті ворота. Але з нього менший спрос, адже він ще такого досвіду не має. Можливо, десь навіть і не чекав та перелякався. Але такі гравці обростають пір’ям і стають справжніми футзалістами.

У перерві ми завбачливо не пішли до душної роздягальні, а залишилися в залі. Я хотів, щоб хлопці трохи остудилися і на другий тайм вийшли з холодною головою. Як бачите, це очевидно пішло на користь.

Ще хотів додати, що Віталій Лісниченко вийшов на майданчик після перерви і забив дуже потрібний гол. Аналогічний гол він забив і в грі з «Локомотивом». До нього є багато питань, але він на кожне тренування приходить і виконує свою роботу. Рот не відкриває, тобто справжній роботяга. Ось і сьогодні – він вийшов, свій шанс використав, забив гол з «Локомотивом» і зараз теж. Ну і що я можу сказати, жодних претензій – молодець.

Якщо згадати отриману мною жовту картку, то я відверто кажучи і сам не зрозумів, за що мені її дали. Хоча, як на мене, упередженого суддівства в сьогоднішньому матчі не було. Були незначні помилки, як в одну так і в іншу сторону. Ну як помилялися, давали грати і туди, і сюди, була така собі гра на зустрічних курсах. Не було явно надуманих десятиметрових чи пенальті. Основні моменти вони відсудили нормально. Загалом не має на що нарікати.

Але є дуже багато матчів, в яких є претензії до суддів і не лише у мене, а й в представників інших команд і не тільки по грі нашої команди. Хотілося б щоб і в суддів зростала майстерність. Для мене головне, щоб в суддівстві не було упередженості, щоб все було чесно і не було жодних закулісних ігор. Якщо суддя помилився, ну всяке буває, адже він теж людина, але щоб при цьому не було упередженості.

Мене абсолютно не здивувало, те що «Ураган» за рахунку 4:4, пішов грати з 5-им польовим гравцем. Адже їм теж потрібні очки в боротьбі за 2 місце, яке дає переваги в матчах плей-офф. Ігри відбуватимуться до трьох перемог, і в разі нічийного рахунку в серії – 2:2, заключну гру друга команда з третьою гратиме в рідних стінах. А більше всього, що скоріше «Локомотив» і «Ураган» вестимуть суперечку за друге місце. Тому їм важливе кожне очко.

У нас є шанс поборотися з «Енергією» за четверте місце, адже навряд чи «Енергія» втрутиться в боротьбу за 3 місце. Хоча «Енергія» і фаворит в нашій суперечці, адже зараз має перевагу в 9 очок, а нам, ще потрібно перемогти в тих двох іграх, що ми маємо у запасі, але ми заключний матч граємо вдома з «Енергією». Тому все залежить від нас.

Стосовно сьогоднішньої гри, то виграти міг і «Ураган», але пощастило нам. Я думаю, така гра була цікавою для вболівальників, і вони залишилися задоволеними. У перерві я сказав своїм гравцям, що 3:0 – це ще не перемога. Я ще коли грав в «Енергії», то в нас були такі матчі, що ми вигравали 4:0 і не здобували загальної перемоги.

Я вважаю, що в нас є свій стиль, своя гра, в яку ми граємо, створюємо моменти. Хоча сьогодні в другому таймі ми грали авантюрно, адже нам не було вже куди діватися – або пан, або пропав. Добре, що Бог і Дєнюжкін сьогодні були на нашому боці.

Також хочу додати, що мені, як тренеру, досить складно в цьому сезоні. Адже дуже багато травмованих гравців. Є в нас багато майстровитих гравців, але травми не дають змоги їм грати на повну силу. Ось і зараз Маринюк надірвав м’яз, а отже два тижні, як мінімум, лікування і стільки ж відновлення. Тобто на місяць він випав з гри. Ніби вже розпочав тренуватися, грати і знову в нього рецидив. Така травма досить неприємна і може затягнутися до двох місяців.

І ось так протягом сезону ми втрачаємо гравців. Коли такі гравці випадають з обойми, їх немає ким замінити. Адже ті молоді гравці, яких ми маємо в наявності – їх поки що штормить. Ніби одну гру зіграють непогано, а в іншій…

Та навіть і не такі вже й молоді. Ось взяти хоча б Олександра Басича. У тих іграх він був молодець, а сьогодні зіграв не дуже вдало. Те саме стосується Ситника і Кручка, які теж не відрізняються стабільністю. Правда Фаренюк почав підтягуватися, і я зараз ним задоволений. Хотів би також відмітити і Дєнюжкіна, хоча він і пропустив сьогодні 4 голи, але до нього знову не має претензій. І в тих іграх він повиручав, і демонструє, що на сьогодні він воротар номер один. Чудово грає ногами, відбиває м’ячі, виручає команду.
Хотілося б щоб удача поверталася до нас. І я хочу, щоб не те, щоб ми все повигравали, а щоб доля 4 місця вирішувалася в заключному матчі зі львівською «Енергією». Тоді буде справжня інтрига. Але це все залежить лише від нас. Будемо старатися, грати для вболівальників.

Хочу також сказати, що я й досі вважаю «Ураган» самою майстровитою командою індивідуально. Якщо «Локомотив» і «Єнакієвець» – команди, які перемагають завдяки більш командній грі, то «Ураган» завдяки індивідуальній майстерності гравців. Його гравці створюють моменти і можуть завдяки індивідуальній майстерності їх вирішити на свою користь. І з чотирьох моментів – у трьох вони забивають. Правда трапляється, що їм теж не щастить, але частіше вони все-таки реалізовують свої моменти. І якщо аналізувати попередні наші з ними ігри, то вони свої моменти вижимають, а ми ні. Це говорить про те, що нам над цим треба працювати. Значить рівень нашої гри і майстерності не настільки високий, отже треба працювати.

Хочу підкреслити, що хлопці молодці, ростуть. Ми маємо кістяк, який складають: Чернієнко, Танський, Тригубець, Маринюк, Волянюк, ще десь Фаренюк до них підтягується. Плюс Дєнюжкін – і ми маємо непоганий колектив. Я вважаю, що таких гравців, цілком могли б запрошувати і до збірної.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.