Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1470
0

Ураган - Дніпроспецсталь - 2:1

Гравець гостей нокаутував третього арбітра

Нарешті "Ураган" перервав свою невтішну семиматчеву безвиграшну серію у чемпіонаті, здобувши важку і дуже важливу перемогу над основним конкурентом за місце в шістці. Востаннє на рідній арені івано-франківці перемагали ще наприкінці жовтня минулого року, здолавши "Будівел" (5:3), а вже наступної суботи в Дніпропетровську у матчі 20-го туру "Урагану" точно не допоможе Свищ...

Розуміючи, що будь-яка втрата очок з "Дніпроспецсталлю" може виявитися фатальною у подальшій боротьбі за шосте місце, Тарасу Вонярсі вдалось насамперед психологічно налаштувати своїх підопічних на позитивний результат. Здавалось, зупинити запоріжців, котрі в останніх шести матчах здобули 15 очок, буде неможливо, тим паче, що до Івано-Франківська гості прибули у чудовому настрої після останньої домашньої перемоги над "Єнакієвцем". Проте і "Ураган" напередодні повернувся з Харкова з одним очком, не дозволивши ще одному претенденту на "шістку" піти у відрив.

Вже на шостій хвилині матчу господарі втілили свою ігрову перевагу в два забитих м'ячі. Спочатку гострий простріл Ожога застав зненацька захисників та голкіпера ДСС, і Стрельцов забивав у порожні ворота. А згодом знову помилився Мельник, котрий зачепив м'яча опорною ногою після несподіваного удару Сендецького з ауту. Запоріжці були явно не готові до такого дебюту, і за хвилину арбітр Воложенко "заспокоїв нерви" Сильченку та Камеко, котрі побачили перед собою жовті картки. Ще двома "гірчичниками" киянин Гроховецький вже за 8 хвилин "втихомирив" Макарова та Свища. Загалом, у Андрія Мельника у першому таймі було багато роботи, і він не один раз "гасив пожежу" біля власних воріт, тоді як його візаві Іжаковський відверто скучав, лише двічі ліквідувавши небезпеку поблизу своїх володінь.

За 1,42 до перерви фол Свища, на думку Гроховецького, тягнув на друге попередження, тому залишок ігрового часу першого тайму та 18 секунд другого господарі провели у меншості, з успіхом захищаючись. А коли склади команд вирівнялись, і здавалося б, "Ураган" вийшов із цейтноту, гості швидко розіграли кутовий, Сидоренко на "п'ятачку" дезорієнтував захисників і підправив м'яч у ворота після передачі Сильченка - 2:1. Це тільки розлютило підопічних Тараса Вонярхи, і з новими силами вони пішли вперед. Один з кращих у складі "Дніпроспецсталі" голкіпер Андрій Мельник не один раз рятував свою команду після потужних пострілів Ярого, Даниленка, Сендецького та Кіндратіва. Потягнув він м'яча і після фірмового удару Сімки з розвороту.

Далі арбітри "пожаліли" Сильченка, фол котрого заслуговував на другу жовту картку. Потім "не побачили" порушення правил проти Скіцка у штрафному майданчику запоріжців. Після чого стався просто неймовірний у футзалі випадок, коли Костюченко, не встигаючи до м'яча, який вже вилетів в аут, в усієї сили вибив його в бік трибун і влучив... в голову третього арбітра. Віктор Юзик отримав нокаутуючий удар з двох метрів і впав на підлогу, як підкошений. Новому лікарю "Урагану" Михайлу Даньківу (свій дебют у футзалі він, напевне, запам'ятає на все життя) довелось аж цілих 4 хвилини приводити до тями арбітра, який після матчу напівжартома сказав, що навіть Кличко так його б не "розмалював". Сміху мало, оскільки вже ввечері Юзик потрапив до лікарні з розбитим оком та підозрою на струс мозку (!), а Костюченку, який навмисне вибив м'яча з-поза меж майданчика, не показали навіть жовтої картки.

Коли гра знову поновилась, Роман Смирнов вирішив спробувати щось кардинально змінити, і незабаром цілком прогнозовано після тайм-ауту Камеко вийшов у ролі п'ятого польового. Ось тут настав час Іжаковському показати свою майстерність, підстраховуючи партнерів та продемонструвавши блискавичну реакцію у кількох небезпечних епізодах. Остаточну крапку у драматичному двобої за шість очок міг поставити Сендецький, однак за 12 секунд до фінальної сирени м'яч по-зрадницьки пострибав у кількох сантиметрах від стійки порожніх воріт ДСС.

ТАРАС ВОНЯРХА (головний тренер "Урагану"): "Сьогодні була битва за дев'ять очок"

Насамперед, вітаємо вас з першою тренерською перемогою. Як прокоментуєте гру?
- Дуже дякую. Перемогла команда, яка більше хотіла здобути три очки. Сама гра видалась навіть не за шість, а за дев'ять очок - саме на таку відстань міг "втікти" наш сьогоднішній суперник у разі перемоги. Це чудово розуміли мої хлопці, тому настрій гравців був дуже серйозний. Перший тайм показав, що ми повністю перегравали "Дніпроспецсталь" за створеними моментами, два з яких втілились у забиті голи вже у дебюті. Далі нам прийшлось змінювати тактику після вилучення Свища, а в другому таймі пішла нервова гра. Ми вистояли під пресингом, і головне - добилися потрібного результату.

До речі, чи задоволені ви діями рефері?
- Стараюсь не коментувати дії арбітрів, але по сьогоднішній грі хочу відзначити два епізоди. Перший: два попередження "Урагану" за лічені хвилини, при чому ці картки Свищу були на розсуд арбітрів. Тому кінцівку першого тайму і початок другого ми провели у меншості, потім - за рівних складів - ледь розконцентрувались і пропустили гол. Другий момент з непризначенням пенальті, коли у штрафному збили Скіцка за рахунку 2:1. Забивай третій гол, і підсумок матчу був би вирішений. Звідки таке відношення суддів до "Урагану" - невідомо. Тому команда психологічно буде готуватись до наступних поєдинків, у яких нам потрібно перемагати, незважаючи на різні фактори, в тому числі і незрозумілі рішення арбітрів.

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Спеціально для futsal.sport.ua

"Ураган": Іжаковський - Кіндратів-к, Сімка, Ярий, Сендецький - Ожог, Свищ, Стрельцов, Даниленко - Скіцко.
"ДСС": Мельник - О.Маржановский, Сильченко, Камеко, Брожко - Морозов, В.Сидоренко-к, Костюченко, Макаров.

Судді: Ю.Воложенко (Харків), С.Гроховецький (Київ).

Голи: Стрельцов (4), Сендецький (6) - В.Сидоренко (21).

Попередження: Свищ (15) - Камеко (7), Сильченко (7), Макаров (15).

Вилучення: Свищ (19, повторне попередження).

Олег Ланяк, Андрій Менів, спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.