Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
| Обновлено 06 марта 2014, 10:48
10587
3

Марко Девич получил отличие за меткость

Нападающий сборной Украины стал обладателем приза за свои бомбардирские способности

| Обновлено 06 марта 2014, 10:48
10587
3
Марко Девич получил отличие за меткость
У когорті голеадорів 
 
Марко – один із когорти українських гравців, котрі забили понад 100 м‘ячів на найвищому рівні: у матчах елітного дивізіону, національного кубку, єврокубках та за  збірну країни. Усього на даний момент на рахунку Девича  115 влучних пострілів, 6 із яких – у складі національної команди. Минулої осені Девич став першим гравцем збірної, котрому вдалося зробити у матчах за Україну «хет-трик»: у виїзній грі проти Сан-Марино. Оскільки під час нагородження учасників клубу бомбардирів «Голеадор», що відбулося у січня на НСК «Олімпійський» за ініціативою журналіста Sport.ua Віктора Хохлюка, Марко Девич відсутній з поважних причин (його тодішній клуб «Металіст» перебував на міжсезонних зборах), відзнака знайшла героя у таборі збірної. 
 
Приз із рук тренера
 
Можна сказати, що Марко пощастило навіть більше за партнерів. Адже приз і символічну футболку національної команди із надрукованим на ній числом голів бомбардиру вручив головний тренер збірної України Михайло Фоменко.  Відповідаючи на запитання про те, як йому вдалося забити так багато м’ячів, Девич пожартував: «Я дуже-дуже намагався ця зробити!»
 
З Україною у серці 
 
Кажучи про вісім років, проведених в Україні, етнічний серб, котрий нещодавно підписав контракт з російським «Рубіном»,  вразив присутніх на прес-конференції щирістю своїх почуттів: 
 
- Я  не планую залишати Україну! Так, тепер я буду виступати за клуб іншої країни, але за будь-якої найменшої нагоди приїжджатиму сюди. Україна завжди буде в моєму серці! Так само як і «Металіст», в якому я відбувся як футболіст. Хочу, щоби останній рік своєї кар'єри я зіграв саме в цьому клубі. Вийде це чи ні – то вже інше питання, але великим фаном «Металіста» я залишуся назавжди.

 
Надія на розв’язання конфлікту 
 
Матч збірної України відбувається у ситуації, коли напруга у взаєминах між Україною та Росією все ще зберігається. Відтак на прес-конференції, під час якої Девичу було вручено відзнаку, журналісти попросили футболіста описати ті відчуття, з якими він вирушає до сусідньої країни:
 
- Насамперед, скажу, що все те, що відбувається  зараз в Україні - це найстрашніше, що може бути. До Росії ж я їду з великою надією, що з кожною хвилиною те, що діється в Криму, буде наближатися до точки, коли рішення буде знайдено і все буде нормально. Навіть не хочу думати про можливі наслідки, якщо ця ситуація вийде на новий виток напруженості.
 
 
 
 
Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, прес-аташе національної команди України
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
MetalistHaifa
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил