Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
1933
0

Константин Касянчук - лучший хоккеист Украины 2013 года

Нападающий «Динамо» получил признание специалистов

Константин Касянчук - лучший хоккеист Украины 2013 года

Традиційно наприкінці січня прес-служба Федерації хокею України провела опитування хокейних фахівців, експертів, суддів та журналістів з метою визначення найкращого хокеїста України за підсумками 2013 календарного року.

Всього участь в опитуванні взяли 50 респондентів. Кожен з учасників опитування повинен був назвати трійку найкращих, на його думку, хокеїстів минулого року. За перше місце нараховувалось 3 бали, за друге – 2 бали, за третє – 1 бал.

Переможцем опитування ставав гравець, що набирав найбільше балів. У випадку рівності балів у двох і більше гравців більш високе місце посідав той, у кого більше перших місць, при рівності цього показника – других і т.д.

Основна боротьба розгорнулася між першим в історії українського хокею володарем Кубка Гагаріна та першим в історії українського хокею володарем Кубка Стенлі. В результаті переможцем став нападаючий «Динамо» Костянтин Касянчук. За 34-річного форварда проголосували 29 респондентів: 19 віддали йому перше місце, 7 – друге і 3 – третє. В результаті Костянтин набрав 74 очка.

У другій половині минулого сезону Касянчук достатньо результативно зіграв у чемпіонаті КХЛ, а потім допоміг своєму клубу здобути Кубок Гагаріна. Нинішнього сезону Касянчук провів у складі москвичів 13 матчів, а потім був відряджений до ВХЛ, де став лідером «Динамо» з Балашихи. Нагадаємо, що Касянчук вже визнавався найкращим хокеїстом 2010 року.

Руслан Федотенко посів другу сходинку за підсумками опитування. За Федотенка свої голоси віддали 27 респондентів. У підсумку капітан донецького «Донбасу» набрав 71 бал (19 перших місць, 6 других та 2 третіх).

Третю позицію зайняв нападаючий мінського «Динамо» Олександр Матерухін. За чемпіона України-2013 та володаря Континентального Кубку-2013 респонденти проголосували 22 рази (3+8+11). У підсумку Матерухін набрав 36 балів.

Четвертим став капітан «Білого Барсу» Артем Бондарєв. За найкращого бомбардира національного чемпіонату проголосували 11 респондентів (3+6+2). Артем набрав 19 очок.

Замкнув п’ятірку лідерів нападаючий «СКА» Олексій Понікаровський. У екс-гравця НХЛ 2 перших місця, 2 других та 1 третє. В результаті Понікаровський отримав 11 балів.

Всього під час опитування згадувались прізвища 25 хокеїстів. Найбільше з них представляють хокейний клуб «Донбас» – 7 гравців. Чемпіонат КХЛ представляють 9 виконавців, ВХЛ – 3 гравці, МХЛ – 2 гравці, національний чемпіонат – 7 хокеїстів, білоруську Екстралігу – 3 гравців, а чемпіонат WHL – 1 хокеїст.

Символічна збірна року має такий вигляд:

Голкіпер – Євген Напненко («Білий Барс»)

Захисники – Віталій Люткевич («Молот-Прикам’є») та Геннадій Разін («Донбас»)

Нападаючі – Костянтин Касянчук («Динамо» Мск.), Руслан Федотенко («Донбас») та Олександр Матерухін («Динмо» Мн.)

ФХУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ВИДЕО. Чемпионат U19. Шахтер забил четыре мяча ЛНЗ
Футбол | 26 апреля 2024, 06:09 1
ВИДЕО. Чемпионат U19. Шахтер забил четыре мяча ЛНЗ

«Горняки» без проблем разобрались из соперником

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 2
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.