Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Кубок Украины
| Обновлено 19 января 2014, 23:42
5375
0

Ураган убрал с кубковый тропы Кардинал-Ровно

Кандидаты в сборную Украины Евгений Валенко и Петр Шотурма вносят весомый вклад в успех франковцев

| Обновлено 19 января 2014, 23:42
5375
0
Ураган убрал с кубковый тропы Кардинал-Ровно

Івано-франківський «Ураган» вийшов до чвертьфіналу Кубку України з футзалу, перегравши вдома рівненський «Кардинал» з рахунком 6:3. Впродовж матчу гості зуміли тричі зрівняти рахунок, однак наприкінці не змогли жодного разу відповісти на три голи «драконів».

З перших секунд недільного поєдинку стало зрозуміло, що він буде відбуватися за іншим сценарієм, аніж той, що проходив на цьому ж паркеті 15-го січня у рамках «регулярки» Екстра-Ліги (5:2). Рівняни діяли активніше і намагалися кожну свою атаку завершувати ударом, навіть з дальньої дистанції. Однак пропустили першими саме «кардиналівці». Євген Валєнко майстерно зіграв на добиванні після того, як Гурко парирував удар Сімки – 1:0. Це сталося на 8-й хвилині матчу.

Гострота біля воріт «Урагану» виникала і через стандарти, які заробляли рівняни. І якщо кілька спроб прямими ударами пробити Ципуна втратив Сергій Піддубний, то розіграш вільного з лінії штрафного майданчика після помилки Павлюка став фатальним для «драконів». Віталій Танський технічно знайшов порожнину у стінці господарів, з шести метрів сильно пробивши над руками воротаря – 1:1.

Проте не тільки гості зуміли користатися зі стандартів – це довів Петро Шотурма, який на 14-й хвилині сам заробив штрафний і прямим ударом з 12-ти метрів його реалізував, чітко поклавши м'яча у лівий нижній кут – 2:1! Не встигла секундна стрілка зробити повний оберт, як Мар'ян Маринюк відповів з гри аналогічним точним пострілом у дальній кут – Ципун до м'яча хоч і дотягнувся, але відбити не зміг – 2:2. Та все ж таки на перерву господарі пішли, ведучи у рахунку – через дві хвилини після пасу Кордоби майстерний удар в один дотик вдався Роніньо – 3:2! Після цього місце у воротах «Кардиналу-Рівне» зайняв Віталій Дєнюжкін.

Під час перерви «кардиналівці» отримали заряд від свого наставника і вийшли максимально налаштованими. На 22-й хвилині Сергій Тригубець дальнім ударом зі штрафного спершу поцілив у захисника, а за мить виявився першим на підбиранні, відправивши м'яча у сітку воріт Ципуна, і втретє у цій грі встановився паритет – 3:3! Як виявилося згодом, це був останній гол гостей у матчі, а от «дракони» ще продовжили гольову феєрію.

Спершу рівнян пробачив Роніньо, який поцілив у штангу після швидкої «стінки» з Якуніним. А на 27-й хвилині Валєнко після помилки захисника опинився сам по центру воріт і з п'яти метрів буквально «розстріляв» Дєнюжкіна, потужно пробивши під поперечину – 4:3! Однак цей гол ще нічого не гарантував «ураганівцям», вони перейшли на гру другим номером і почали чекати свого шансу. Він випав Петру Шотурмі, який на 33-й хвилині після виходу з пресингу і верхової передачі від Валєнка з шести метрів поклав м'яча у ближню «дев'ятку» – 5:3.

За 5.52 до завершення другого тайму Танський у рівнян на своєму м'ячі став виходити п'ятим польовим. Кілька разів господарі пробачали суперника, неточно пробиваючи з власної половини майданчика по порожніх воротах. Все ж на 37-й хвилині, коли Дєнюжкін у черговий раз намагався змінитися, щоб його партнери знову вдались до гри в більшості, Євген Валєнко перехопив передачу від Чернієнка, ефектним перекатом обіграв голкіпера і відправив м'яча у сітку, оформивши хет-трик – 6:3.

Незважаючи на усі намагання підопічних Сергія Піддубного змінити рахунок на табло, більше забитих м'ячів вболівальники не побачили. «Ураган» вдруге за тиждень впевнено перемагає «Кардинал-Рівне» – знову з різницею у три м'ячі і виходить до наступного раунду Кубку України. Жеребкування чвертьфінальних пар заплановане на вівторок, 21 січня.

Олег ЛАНЯК, за інформацією sport.if.ua

«Ураган» (Ивано-Франковск) – «Кардинал-Ровно» (Ровно) – 6:3 (3:2)

«Ураган»: Кирилл Ципун (Роман Колток, 38) - Андрей Симка, Евгений Валенко, Максим Павлюк, Морено, Орест Боргун, Петр Шотурма, Роман Киндратив, Роман Кордоба, Рониньо, Сергей Якунин, Тарас Королишин
«Кардинал-Ровно»: Иван Гурко, (Виталий Денюжкин, '16) - Александр Басич, Андрей Черниенко, Артем Фаренюк, Виталий Танский, Дмитрий Сытник, Марьян Маринюк, Михаил Волянюк, Павел Дармовис, Сергей Поддубный, Сергей Тригубец, Юрий Когут

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Роман Проць (Дрогобыч)

 Евгений Валенко, 8, 27, 37. Петр Шотурма, 14, 33. Рониньо, 16. - Виталий Танский, 11, Марьян Маринюк, 14, Сергей Тригубец, 22.
 Сергей Тригубец, 26.

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.