Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 15 января 2014, 19:55
5877
1

Енакиевец остановить невозможно – дома повержена Энергия

Команда Олега Солодовника на большой перерыв в чемпионате уходит с внушительным отрывом

| Обновлено 15 января 2014, 19:55
5877
1
Енакиевец остановить невозможно – дома повержена Энергия
Фото www.galsports.com

«Єнакієвець» уже практично забронював за собою першу сходинку у регулярному чемпіонаті, тож ігри, що залишилися, може проводити без зайвого психологічного тиску. Що ж до «Енергії», то львів’яни перед матчем мали практично рівну кількість очок з двома основними конкурентами за друге місце, тому в цьому марафоні кожна втрата очок для них небажана. Досягти позитивного результату мало допомогти повернення після дискваліфікації Євгена Рогачова і Дениса Овсяннікова, що додавало варіативності в атаці.

Саме Денису і належить авторство першого небезпечного моменту, коли він здалеку перевірив на міцність стійку воріт. Господарі відповіли моментом Вассури, коли бразилець елегантно розібрався зі Струком і пробив справа, але Кардаш був готовий до такого повороту подій. Надалі «енергетики» щільніше тримали креативного бразильця, а подекуди грали і вдвох проти нього, що дозволило нівелювати його атакувальний запал у першому таймі.

Гості володіли територіальною перевагою і намагалися максимально уважно грати у захисті. «Енергетики» зустрічали своїх опонентів ще на їхній половині поля і гасили атаки у зародку, в той час як єнакієвці вибудовували оборонні редути від центра майданчика і дозволяли «зелено-білим» подовгу розігрувати м’яч.

Територіальна перевага – це добре, але голи вона не забиває. До того ж, на відміну від попередньої гри з «Ураганом», у львів’ян сьогодні не заладилося зі стандартами, тож велика кількість кутових і штрафних так і не вилилася у щось небезпечне біля воріт Сагайдаченка. Найперспективніші моменти мали Струк, який пробив повз після виходу віч-на-віч, і Овсянніков, який з 3-х метрів замикав передачу Павленка коліном, через що м’яч і пролетів повз ворота.

Десь з 15-ї хвилини господарі й самі почали вище зустрічати гостей, чим остаточно вбили можливу активність біля своїх воріт. Ніщо не віщувало голу, але він стався. Перша ж кинджальна контратака «Єнакієвця» завершилася взяттям воріт. Зусилля партнерів завершував Замятін, але Кардаш відбив його удар, але Рось опинився першим на добиванні – 1:0.
Львів’яни ледь одразу не привезли собі другий гол. Помилка при введенні ауту завершилася виходом Свірідова на Рогачова. Богдан не став обігрувати Євгена, а  завдав удару з-під нього – воротар був готовий.

У другій половині гри все відбувалося за схожим сценарієм. Спочатку Олександр Бондар перевів м’яч з правого флангу на лівий і Струк одразу пробив у поперечину. Потім гості вкотре продемонстрували, що стандарти сьогодні не їхній «коник», коли невдало розіграли вільний удар. Міг дещо скрасити цю картину Рогачова, коли без свистка несподівано пробив зі штрафного з правого флангу, але Сагайдаченко встиг виставити руку і відбити удар.

Як би там не було, а за великим рахунком «Єнакієвець» провів другу контратаку і вдруге забив. Хурсов віддав на фланг Замятіну, той прострілив, а Вассура замкнув – 2:0. Бразилець одразу побіг святкувати гол на трибуну, за що отримав жовту картку, а вона для нього четверта, отже він пропустить наступний матч.

Обидва тренери сьогодні покладалися на вісьмох польових гравців, використовуючи лише найдосвідченіших виконавців. Та після другого взяття воріт Олександр Косенко кинув у бій Михайла Грицину, щоб додати своїй команді свіжості попереду. Молодий гравець через надмірне бажання себе проявити одразу отримав жовту картку, а господарі тим часом забили втретє. У другому матчі поспіль Богдан Свірідов відсвятковує народження доньки забитим м’ячем.

Відверто кажучи, хоч і залишалося багато часу, але після цього було видно, що свого суперника «Єнакієвець» сьогодні вже не відпустить.

Завдання змінити ситуація на майданчику отримав Валерій Легчанов, який за 6 хвилин до кінця з’явився у воротарській футболці. Через дві хвилини виник шанс зачепитися за результат, але удар Овсяннікова Сагайдаченко перевів в поперечину.

За дві хвилини до кінця «енергетики» змогли «розмочити» рахунок – удар Рогачова Павленко майже з лінії воріт доправив за призначенням. Проте останнє слово у матчі мало бути за єнакієвцями. На останніх секундах Вассура перехопив передачу суперника, вивалився з Замятіним на самотнього Легчанов і пробив у нього. Капітан справедливо дорікнув бразильському партнеру, що такі моменти необхідно реалізовувати.

Лідер здобув чергову перемогу і  такими темпами може піти на рекордну кількість очок за час розіграшу подібної формули турніру. По грі навіть склалося враження, що «Єнакієвець» грав з певним запасом міцності. «Зелено-білі» грали непогано, але переламати хід гри у потрібний момент не зуміли, тож їх чекає подальша непроста турнірна боротьба.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«Енакиевец» (Енакиево) – «Энергия» (Львов) – 3:1 (1:0)

«Енакиевец»: Алексей Сагайдаченко - Валерий Замятин, Виталий Нестерук, Виталий Скорый, Александр Хурсов - Артем Рось, Богдан Свиридов, Вассура, Вячеслав Чуднов, Ромарио, Станислав Филатов, Тиагу
«Энергия»: Владимир Кардаш - Денис Овсянников, Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Максим Павленко - Александр Бондарь, Валерий Легчанов, Михаил Грицына, Николай Грицына, Сергей Коваль, Степан Струк, Тарас Кузь

Арбитры: Игорь Овчинников (Симферополь), Александр Сидорук (Винница)

 Артем Рось, 18, Вассура, 26, Богдан Свиридов, 31 - Максим Павленко, 38.
 Виталий Скорый, 3. Вассура, 26. Валерий Замятин, 28. Ромарио, 29. - Александр Бондарь, 25. Михаил Грицына, 28.

Удары (в створ): 16 (12) – 29 (12).

ЕНАКИЕВЕЦ – ЭНЕРГИЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 19
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Провальный трансфер. Дуэлунд покинет Динамо окончательно и бесплатно
Футбол | 19 апреля 2024, 19:48 18
Провальный трансфер. Дуэлунд покинет Динамо окончательно и бесплатно

Миккель продолжит выступления в составе «Орхуса»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
keegan
отлично!!!