Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 21 декабря 2013, 20:38
4173
0

Незапланированные потери Урагана в Ивано-Франковске

«Спортлидер+» сумел отобрать очки у команды Сергея Гупаленко

| Обновлено 21 декабря 2013, 20:38
4173
0
Незапланированные потери Урагана в Ивано-Франковске

Перед побаченням зі «Спортлідером+» прикарпатці недорахувалися Романа Кордобу і Андрія Сімку, які зазнали ушкоджень на тренуванні. Проте хто міг подумати, що це стане на заваді взяттю таких потрібних трьох очок вдома? Подоляни натомість мали свою думку.

Почався матч несподівано, а саме зі швидкого голу гостей. Дмитро Калуков пройшов по флангу і прострілив на Володимира Сондака, який зусиль партнера не змарнував – 0:1.
Господарі збентеження не відчули і заграли так, як і грають завжди у себе вдома. Моменти почали виникати один за одним, особливо хороші нагоди мали Ільдар Макаєв та Максим Павлюк. Оборона «плюсівців» тріщала по швах і таки дала результативний збій. Після розіграшу кутового Євген Валенко запис у свій актив черговий гол.

Після цього Сергій Якунін був зобов’язаний виводити «драконів» вперед, але коліном з 2-х метрів пробив вище та ще й воротаря ненароком неприємно зачепив. А далі сталося дійсно щось дивне – «Ураган» зупинився. Так, прикарпатці володіли м’ячем, подовгу розігрували позиційні атаки, але чогось гострого і дотепного в їхніх діях не прослідковувалося.

Гостям така гра була тільки на руку, тож вони традиційно сконцентрувалася на обороні, а за такого перебігу гри майже не помилялися. На 14-й хвилині Сергій Гупаленко взяв тайм-аут, щоб хоч якось розворушити «сплячих драконів».

Після тайм-ауту господарі продовжили тримати м’яч в тренувальному темпі, і хід гри не змінився. Гра пожвавилася в останні хвилини тайму, коли забити другий гол могли як ті, так й інші: Макаєв, Фетько, Роніньо, знову Фетько. Проте цифри на табло залишилися незмінними з 6-ї хвилини.

У другому таймі «ураганівці» заграли повеселіше, і варто відзначити блискучий порятунок Максима Лисенка після удару Роніньо з близької відстані. Іноді своєму воротарю допомагали і захисники, коли, наприклад, Максим Коробка встиг заблокувати удар Макаєва з 6-ти метрів.

Пройшло трохи часу і паливо в «Урагану» знову закінчилось. Гра продовжилася в тому ж руслі, що й раніше, тобто м’яч в «Урагану», але активності ніякої. Сергій Гупаленко почав випускати свіжих виконавців – Ореста Боргуна, Морено, Тараса Королишина, іноді в зовсім незвичних поєднаннях. Та це якось не допомагало знайти ключик до воріт Максима Лисенка.

«Спортлідер+» зрозумів, що по такій грі можна набирати очки і декілька разів небезпечно огризнувся. Особливо партнери мають подякувати Кирилові Ципуну, коли він впорався з ударом Максима Івонка, котрий підправляв удар-передачу свого партнера з  центру майданчика.

Як би там не було, але франків ці таки зуміли забити вдруге. Макаєв стягнув на себе в центр двох гравців і віддав праворуч Петру Шотурмі, а той з правого кута штрафного майданчику послав м’яч поміж ніг воротарю. До кінця матчу залишалося 4 хвилини, і «Ураган» собі дозволив дещо розслабитися.

За 2.10 до кінця матчу Ярослав Заворотний замінив воротаря, і це швидко дало результат. Після передачі з правого флангу Олексій Фетько карколомним ударом з двох метрів зрівняв рахунок – м’яч пролетів йому ж між ніг і залетів у ворота. Тепер вже настала черга наставника господарів випустити з тими ж обов’язками Павла Будняка за 1.48 до завершення матчу.
За цей час господарі дві нагоди, щоб вирвати перемогу, особливо було прикро Макаєву, який за пару секунд до кінця не зміг поцілити у ворота з 2-х метрів.

Вітаємо «Спортлідер+» з першим завойованим очком на виїзді. Вдома хмельничани очки вже набирали, то може тепер і у виїзних зустрічах справи покращаться? Івано-франківці вочевидь  поплатилися за свою розслабленість і певну самовпевненість, яка деінде проскакувала під час матчу. В першому колі перемогу вдалося вирвати, але цього разу доля була не така прихильна.

Андрій ГУЛІЙ, Sport.ua

«Ураган» (Ивано-Франковск) - «Спортлидер+» (Хмельницкий) - 2:2 (1:1)

«Ураган»: Кирилл Ципун - Павел Будняк, Петр Шотурма, Евгений Валенко, Максим Павлюк - Ильдар Макаев, Роман Киндратив, Рониньо, Сергей Якунин - Андрей Симка, Морено, Орест Боргун, Тарас Королишин
«Спортлидер+»: Максим Лысенко - Алексей Фетько, Владимир Сондак, Дмитрий Калуков, Дмитрий Мартынюк - Дмитрий Михайленко, Максим Ивонко, Максим Коробка, Ярослав Заворотный - Виталий Атаманюк, Сергей Филь

Евгений Валенко, 6, Петр Шотурма, 36 - Владимир Сондак, 2, Алексей Фетько, 39

Роман Киндратив, 25. Ильдар Макаев, 31. - Ярослав Заворотный, 14. Дмитрий Мартынюк, 27. Дмитрий Калуков, 40.

Арбитры: Руслан Лутий (Киев), Алексей Фесенко (Харьков)

Удары (в створ): 19 (8) - 13 (8)

УРАГАН - СПОРТЛИДЕР+. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.