Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 октября 2013, 23:41
61575
465

Металлист одержал трудную победу + ВИДЕО

«Карпаты» проиграли в Харькове, но оставили хорошее впечатление

| Обновлено 26 октября 2013, 23:41
61575
465
Металлист одержал трудную победу + ВИДЕО

У матчі проти «Карпат» замість екс-наставника «зелено-білих» Мирона Маркевича, який з відомих причин перебував на лікарняному, діями харківського клубу керував його багаторічний асистент Ігор Рахаєв. Щодо кадрових змін порівняно з минулим туром, то в основі «Карпат» екс-металіста Гладкого замінив Зеньов, а в «Металісті» замість екс-карпатівця Ксьонза та Родріго Моледо на поле після тривалої паузи вийшли Вільягра та екс-карпатівець Пшеничних. Ось такі кадрові переплетіння, причому для Пшеничних це була перша у цьому сезоні поява в стартовому складі «жовто-синіх».

Гравці «Металіста» вийшли на поле, знаючи про легку перемогу своїх турнірних переслідувачів з «Шахтаря» над «Зорею». Дебютний відрізок матчу суперники провели на високих швидкостях і перший небезпечний удар в матчі наніс Зеньов, який накрутив Азеведо, але пробив впритул зі штангою. Господарі ж вперше примусили похвилюватись Ільющенкова після дальнього удару Дієго Соузи, але воротар у кидку перевів м’яч на кутовий. Натомість на наступний потужний дальній удар низом Гомеса воротар «Карпат» відреагувати не встиг і так аргентинець відкрив лік своїм голам в українській прем’єр-лізі (в 10-й грі). Арбітр Віталій Годулян, який проводив свій 200-й матч у лізі, вказав на центр. Не встигли карпатівці оговтатись від такого розвитку подій, як глядачі стали свідками ще одного голу. Цього разу капітан «Металіста» обіграв захисника і потужним ударом влучно пробив здалеку у дальній кут воріт – 2:0.

Підопічні Олександра Севідова  намагалися при першій нагоді небезпечно контратакувати, але через брак завершальних передач до небезпечних моментів справа не доходила. Зрештою і господарям, які хоч і володіли перевагою, але пройти масовані оборонні редути гостей не вдавалося. Бракувало влучності і ударам збірників «Металіста» Девіча та Едмара. Годулян  у першому таймі двічі робив попередження гравцям і двічі гостям. У підсумку Пластуну доведеться пропустити наступний тур проти «Чорноморця».

Після перерви Севідов замінив Льопу на Ткачука, для якого, до речі, це теж був ювілейний ліговий матч - 150-й. І гості, скориставшись розслабленістю господарів, активніше почали другий тайм. М’яч навіть після удару Васіна побував у сітці воріт Дішленковича, але асистент арбітра Володін зафіксував офсайд у гравців «Карпат». Напруга біля воріт «Металіста» не вщухала і після кутового удару Ткачука виникла метушня у штрафному господарів, але Папа встиг ліквідувати загрозу.

Нагадав про свої небезпечні потужні удари Голодюк, пробивши над поперечиною. Не скористався шансом скоротити рахунок і Бартуловіч, який з лівого флангу атаки сходу пробив вище воріт. «Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт суперника. Хапається за голову і Гладкий, який після пасу Федорчука влучив у воротаря і м’яч, влучивши в Азеведо, зрикошетив у штангу (!) і залишив поле. І все ж, зусилля «Карпат» увінчались голом, причому не менш красивим, ніж у господарів. Бартуловіч, підхопивши м’яча, потужним ударом у верхній кут примусив капітулювати Дішленковича.

Після цього голу Рахаєв вирішив замінити Вільягру на Ксьонза. І саме після боротьби за м’яч з екс-карпатівцем Бартуловіч, на думку арбітра, зіграв надто жорстко і побачив жовте світло, яке через декілька секунд перетворилося для півзахисника «Карпат» на червоне. До речі, це вже восьма (!) у чемпіонатах України червона картка, яку Годулян показував гравцям львівського клубу. Згодом Ксьонз знову отримав ігрове зіткнення і, накульгуючи, залишив поле. Перебуваючи у більшості, «Металіст» у рідних стінах довів матч до бажаної для харків’ян перемоги.

У підсумку безпрограшна домашня серія «Металіста» проти «Карпат» збільшилась до 13 ігор. Покращили «жовто-сині» і свою поточну клубну рекордну загальну безпрограшну серію, яка триває вже 29 (!) ігор - 23 перемоги та 6 нічиїх. Тепер на «Карпати» та «Металіст» вже 30 жовтня чекає новий не менш цікавий та напружений поєдинок, який матиме кубковий відтінок і пройде у Львові, де «жовто-сині»  третій рік поспіль гратимуть в 1∕8 фіналу.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Металлист» (Харьков) - «Карпаты» (Львов) - 2:1 (2:0)

Алехандро Гомес, 12, Хосе Соса, 20 - Младен Бартулович, 72

«Металлист»: Владимир Дишленкович, Марсио Азеведо, Папа Гуйе, Кристиан Вильягра (Павел Ксенз,72, Родриго Моледо, '85), Сергей Пшеничных, Диего Соуза, Марко Девич, Алехандро Гомес, (Олег Красноперов, '76), Себастьян Бланко, Хосе Соса, Эдмар
«Карпаты»: Александр Ильющенков, Сергей Зенев, (Вадим Страшкевич, '88), Грегор Балажиц, Игорь Пластун, Павел Пашаев, Дмитрий Лепа, (Андрей Ткачук, '46), Валерий Федорчук, Младен Бартулович, Олег Голодюк, Денис Васин, (Александр Гладкий, '53), Владимир Костевич

Себастьян Бланко, 79. - Олег Голодюк, 25. Игорь Пластун, 45. Андрей Ткачук, 67. Владимир Костевич, 77. Младен Бартулович, 81. Вадим Страшкевич,94.

- Младен Бартулович, 81 - второе предупреждение.

Арбитр: Виталий Годулян (Одесса)

Удары (в створ): 14 (5) - 9 (2)
Угловые: 4 - 5
Оффсайды: 1 - 3

Зрители: 22 844
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,500 - 5,000

МЕТАЛЛИСТ - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

1:0.Гомес

2:0.Соса

2:1.Бартулович

Sport.ua

 

События матча

82’
Младен Бартулович(Карпаты) получает красную карточку.
72’
ГОЛ ! Гол из 39-го сектора забил Младен Бартулович(Карпаты). Ткачук поборолся за мяч в центре поля, Бартулович подхватил "сферу" и влепил в левый от себя верхний угол - мяч от штанги влетел в сетку.
20’
ГОЛ ! Гол из 30-го сектора забил Хосе Соса(Металлист). Девич подхватил мяч в 21-м секторе, отпасовал на Сосу, и Хосе из 30-го сектора пробил точно в дальний угол.
12’
ГОЛ ! Гол из 30-го сектора забил Алехандро Гомес(Металлист). Гомес принял передачу Сосы с правого фланга, немного приблизился к штрафной и нанес точный удар.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду
Футбол | 18 апреля 2024, 12:44 1
Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду

Тренер вратарей «Реала» считал, что не прыгать стоит только в одном случае из трех возможных

Комментарии 465
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Footbolboy
Мэталист нэ зможэ, Годулян допоможэ!
shapka2011
ыафафа
shapka2011
Фу!!! Харье разнылось.Позор вам!!!Еле отскочили с домашним судейством и че-то еще там вякают о договорняках.Чья бы корова мычала.Кого недавно справедливо поперли с Лиги Чемпионов?
andy71
Ласкаво просимо!
sergmarrr24586marrr
Марко Девичу - 30!
Сегодня свой День Рождения отмечает игрок нашего клуба Марко Девич. От имени руководства клуба, тренеров, футболистов команды и всех болельщиков мы сердечно поздравляем Марко с Днем Рождения, желаем ему крепкого здоровья, неисчерпаемой энергии и успешных игр на благо "Металлиста"!
Пресс-служба ФК "Металлист"
sergmarrr24586marrr
Родриго Моледо - 26!
Сегодня свой День Рождения отмечает игрок нашего клуба Родриго Моледо. От имени руководства клуба, тренеров, футболистов команды и всех болельщиков мы сердечно поздравляем Родриго с Днем Рождения, желаем ему крепкого здоровья, неисчерпаемой энергии и успешных игр на благо "Металлиста"!
Пресс-служба ФК "Металлист"
FARE
Голы НА ЗАГЛЯДЕНИЕ! Лишь в первом вратарь протупил, хотя так пропустить может каждый. МОЛОДЦЫ! Так держать УКРАИНА!!!!!
kolezey2
всем присутствующим на ветке привет,ну а Металист с нервной но всетаки победой
yokamagic
Металлист просто потренировался рвать первый тайм ,и у него все получилось ,в первом тайме команду Карпаты на поле не было видно ,вот и не удивительно ,что Металлист подсел во втором тайме .
solova63
особо умиляют прошлогодние посты пердян насчет того как их фармы регулярно отбирают очки у Днепра. Ну и где теперь эти ваши упрямые фармы? Где Кривбасс? Где Арсенал? Теперь надеюсь понятно почему ИМЕННО ТАК сыграли в Днепропетровске Карпаты?... кому же хочется повторить их судьбу!
UEFA-MAFIA
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
igor2653
ОДНОЗНАЧНО, ЧТО ДНЕПР ПОДКУПИЛ КАРПАТ !!!
pul2006
Неделю назад в игре с Днепром свой гонор нужно было показывать, а не кулаками после драки махать... Из интервью Гладкого: -Не понятно за что Бартуловича удалили... ну чуть не оторвал ногу, ну что тут такого... Представляю сколько бы вони было, если бы Бартуловича или Гладкого унесли с поля с окровавленной ногой...
Kivals_grozny
2 tsl20, 27.10.2013 10:51
Художника легко обидеть
tsl20
Навіщо було вкаладати стільки грошей в оновлення сайту, якщо огляди до цих не навчилися писати. Навіть я зможу написати кращий огляд, вже краще більше грошей платіть журналістам, щоб вони хоч часточку душі вкладали в написання тексту, бо тут в цьому тексті немає нічого!!! Суха констатація фактів, розбавлена іменниками і дієсловами!!!
doktor09
Карпаты просто слили матч ДД, только дебилы это могут отрицать, но хрюканья полно. Кормушка-то у них одна...
milan90
позорная победа, кто понимает в футболе, тот понял, на что были направлены действия Годуляна.
druide
ну да, ви ж "сильно прибавляетие во вторых таймах"
kuneich
донбасец, ты действительно так туп или удачно притворяешься? бартулович за то что трамировал ксенза получил жк, а удалили его за вопли в сторону 4-го арбитра. и если ты считаешь, что этот матч для металла выиграл годулян, то тебя просто жаль. скажи,если судья заряжен, почему тогда голодюк доиграл до конца игры? во 2-м тайме у годуляна было 2 железных повода дать ему 2-ю жк.
u.l.s.w
Ипать калпаты ипать.Ну не могут они чтоб не ныть.
Бендеры запомните,это для вас матч с нами принципиален,и ваши игроки с дополнительным денежным зарядом от Дыминского рвут жилы против Металла.
Для Металлиста это обычный матч такой же как и все,ваше место на дне таблицы.