Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3652
1

Юрій ВЕРНИДУБ: «Глянувши на поле, відразу змінили тактику»

«Говерла» – «Заря» – 0:0. Послематчевая пресс-конфренция

Юрій ВЕРНИДУБ: «Глянувши на поле, відразу змінили тактику»

Юрій Вернидуб, головний тренер «Зорі»:

- Їхали сюди, знаючи, що «Говерла» - досить хороша команда. Знаю тренера, який тут працює – дуже досвідчений спеціаліст. Знали про великі зміни, адже при тренері повністю змінився склад команди – 20 нових футболістів. Плюс останні матчі команди (перемога вдома над «Арсеналом» і на виїзді над «Іллічівцем»), і по них вивчали суперника досконально. Після вивчення ніяк не міг зрозуміти, чому команда Грозного, яка дуже любить грати короткими та середніми передачами і комбінаційну гру, грає довгими передачами вперед на свого нападника.

Коли поглянули на поле, стало зрозуміло, що воно не в хорошій якості. Повірте мені, ми сьому гру граємо на виїзді у цьому чемпіонаті, не хочу образити місто Ужгород, але поле, звичайно, погане. На цьому полі контроль м’яча робити доволі важко, технічним футболістам, які є у нас (Даніло, Болі, Хомченовський), дуже важко робити дриблінг з м’ячем на швидкості, м’яч підстрибує постійно непередбачувано, тому ми відразу змінили свою тактику. Настанова була грати через довгі передачі, знаючи що «Говерла» – одна з швидких команд, яка грає на контратаках. Не стали атакувати на половині суперника, а відійшли на свою половину, зайнявши центр поля, тим самим не давши розігнатися у швидкі контратаки.

Я радий що наша оборона з цим справилась, досить впевнено зіграла. У плані оборони, у плані компактності, самовіддачі. У вас було більше гольових нагод, я підтверджую. Ну, десь і нам пощастило, хоча й у нас були гольові нагоди. Зазвичай, у таких матчах найбільше моментів має та команда, яка менше забиває. Те саме, що було у «Говерли» у Маріуполі – вони свій момент використали, а в «Іллічівця» скільки моментів було, а вони їх не використали. Я вважаю, здобули заслужене очко на виїзді.

- Ваша команда дуже добре розпочинала цей сезон, перебувала навіть у зоні єврокубків. Так склалося, що «Зоря» постійно перебуває у «хвості» єврокубків, тобто не в єврокубках, а дещо за ними. Які завдання поставлені на цей сезон?
- Я вважаю, що найбільші завдання стоять перед командою. Знаючи нашого президента, він також чекає на час, коли наша команда займе місце, щоб грати в єврокубках. Зробимо все можливе і неможливе. В минулому році ми виконали завдання – потрапити в десятку, стати хорошим середняком. В цьому році потрібно робити крок вперед і підбиратися до 5-6-го місця, розрив невеликий, можливості є. Будемо робити все, аби досягти цього результату.

- На Дмитра Хомченовського, гравця збірної, не вплинула така тиснява в календарі, чи ж він навпаки став більше прогресувати?
- Якщо його викликали до збірної, тоді хлопець справді прогресивний. Йому дещо складно на два фронти, можливо, зараз він не так яскраво виглядає, аніж перед тим, як його викликали. Свою роботу він виконує справно. Я пишаюсь цим хлопцем і радий, що він потрапив до збірної України, надіюся, що він у збірній зможе закріпитися та стане одним з лідерів. Є у нас ще багато хороших футболістів, будемо працювати, аби ще хтось потрапив до збірної. Шунич також потрапив до своєї збірної з нашої команди.

- Попереду пауза у чемпіонаті. Як плануєте її заповнити?
- Дамо хлопцям відпочити. Наступна гра 20-го жовтня, граємо проти «Севастополя». Три дні відпочинку, а на 13 жовтня запланований спаринг з донецьким «Металургом».

www.fcgoverla.uz.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем
Футбол | 25 апреля 2024, 20:28 154
Источник: Легионеры Шахтера отказались ехать в Одессу на игру с Черноморцем

Оба поединка с одесситами «горняки» сыграют в Киеве

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
luciffer46
поменяли в тактику!!! какую?!! обосраться и не проиграть??!!! не выиграть у говерлы это позор для команды мечтающей играть в европе!!! с такой тактикой скорее будете в полной жопе!!! где собрались брать очки с шахтером, с динамо!?! ну ,ну. Вас уже догнали все голимые команды в скоро и обойдут и будете вы на своем законности 13 месте!!!!!!!!!!!! с такой тактикой..... перед каждой игрой вы заявляете что тактика на игру одна -брать очки, играть на победу, а в итоге получается другая -не выиграть и постораться не проиграть (что нолучается и не всегда)!!смотришь на ваши мучения на поле и становится стыдно и больно за любимую команду!!!!!!!!!!!!