Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
2323
1

В баскетбольной Суперлиге стартует 14 команд

И.о. гендиректора Суперлиги Олег Бычков рассказал о формате нового сезона

В баскетбольной Суперлиге стартует 14 команд

В.о. Генерального директора АБКУ «Суперліга» Олег Бичков розповів про підготовку до нового сезону 2013-2014 рр.

Про початок майбутнього сезону

- Ми вірили в успішний виступ національної збірної на Чемпіонаті Європи, однак настільки пізнє повернення функціонерів нашої Федерації й нашої ліги вплинуло на результати підготовки до чемпіонату Суперліги. Хоча це не головне, бо основною причиною було бажання президента Федерації Олександра Волкова провести додаткові консультації з керівниками клубів щодо проведення самого чемпіонату Суперліги 2013-2014 рр. і поставити перед технічним персоналом Федерації певні завдання, щоб вивести на більш якісний рівень спортивно-технічну частину майбутнього чемпіонату.

Нам потрібен ще як мінімум тиждень для того, щоб завершити юридичне оформлення всіх запропонованих Федерацією баскетболу України варіантів взаємодії із Суперлігою; тоді на Загальних зборах ми зможемо це нотаріально провести у формі договору з Федерацією й у формі змін у Статуті самої Суперліги, а також прийняти запропоновані Федерацією Регламент і календар Суперліги.

Про формат чемпіонату Суперліги сезону 2013-2014 рр.

- Формат чемпіонату ми вже визначили – він передбачає два кола та плей-офф. Крім того, клуби братимуть участь у розширеному Кубку України. Що стосується легіонерів, то ми дійшли певної згоди, але оголосити спільне рішення зможемо після ухвали на Загальних зборах.

Про чемпіонат дублюючих складів

- Що стосується чемпіонату дублерів, то поки що до нього заявилися п'ять клубів, тому виникло питання про збільшення кількість команд чи об'єднання з чемпіонатом Вищої ліги, або перетворення його на окрему першість.

Про календар чемпіонату Суперліги

- Календар Суперліги було розроблено в середині літа на підставі того, що в чемпіонаті мали б узяти участь 14 команд із урахуванням ігор наших клубів у Кубку України, у європейських кубкових турнірах і в Єдиній лізі ВТБ. А не затверджений він до цих пір тому, що не було засідання, на якому можна було б це зробити.

Про телетрансляції матчів Суперліги

- Безумовно, матчі Суперліги транслюватимуть наші партнери – телекомпанія «Поверхность» і канали «Спорт-1» і «Спорт-2», можливо, телеканал «X-Sport», з яким ми розпочали переговори. Адже після того, як він транслював Чемпіонат Європи, я сподіваюся, що ми знайдемо з ним спільну мову й на майбутній сезон. Можливо, це будуть ефірні канали – «Перший Національний» і «1+1». Як і раніше, ми ведемо з ними переговори.

Про досягнення минулого сезону

- Я вважаю, що найбільшим досягненням директорату Суперліги стало те, що ми взагалі розпочали минулий чемпіонат, враховуючи відносини, що загострилися, та проблемні фінансові й організаційні питання, які нам дісталися від попереднього керівництва. Друге – той підбір гравців і та динаміка розвитку чемпіонату, це модель організованої позитивної роботи і клубів, і Суперліги. Так само можна відзначити, що минулого року ми власними творчими й технічними ресурсами вийшли на телебачення в прямому ефірі, мова про канал «Спорт-1». Я вважаю, що це дуже серйозне досягнення й можна зарахувати його дирекції Суперліги в плюс. Ну і четверте – це те, що ми розпочали будівництво арен.

Про майбутній сезон

- Наступний сезон буде не гіршим, ніж попередній, незважаючи на розбіжності, які нам, на щастя, вдалося усунути. ФБУ разом із Суперлігою проведе і Матч Зірок, і Кубок України, що дозволить нам порадувати більшу кількість уболівальників якісним баскетболом. Час і місце проведення Фінальної частини Кубка України вже визначили. 8-9 лютого 2013 року подію прийматиме Київ. А Михайло Юрійович Бродський виступив з ініціативою забезпечити призовий фонд для Кубка України в розмірі 400 000 гривень від компанії «Венето».

Суперліга

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Днепр второй раз обыграл Ровно и стал чемпионом Украины по баскетболу
Баскетбол | 24 апреля 2024, 21:05 8
Днепр второй раз обыграл Ровно и стал чемпионом Украины по баскетболу

Команда Владимира Коваля выиграла чемпионскую серию Суперлиги

ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам
Футбол | 25 апреля 2024, 10:16 4
ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам

Украинский нападающий «Жироны» остается лучшим бомбардиром Ла Лиги

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил