Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 сентября 2013, 10:13
971
1

Звезда минимально обыгрывает Сталь

Алчевская команда упускает шанс вернуться на первое место в чемпионате

| Обновлено 22 сентября 2013, 10:13
971
1
Звезда минимально обыгрывает Сталь

Геть в різному психологічному стані підійшли до цієї гри супротивники. «Сталь» - лідер чемпіонату не тільки в турнірній таблиці, але й по якості гри. «Сталь» настільки впевнено себе відчуває в першій лізі, що навіть поразка в матчі проти «Олександрії» в себе вдома, не здвинула алчевців з першої сходинки. «Зірка» ж, яка не знає перемог у чотирьох матчах поспіль, два останні поєдинки вдома програла і посунулася аж на 11-у сходинку.

Звітний матч почався з навали гостей, які з першої секунди (і це не метафора) пішли вперед. На стартових хвилинах «Сталь» багато комбінувала, але реально небезпечний момент виник лише після штрафного удару, який ледве не замкнув камерунський легіонер «Сталі» Нгаха Пунгу Колінс.

«Зірка» перший раз серйозно огризнулася на 9-ій хвилині, коли після подачі з правого флангу і скидки головою Ярослава Галенка, Іван Рудницький не дотягнувся до м’яча. Саме після цього епізоду гра вирівнялася. Команди почали багато комбінувати в центрі поля, але не забували і про захист, тож до середини першого тайму глядачі спостерігали боротьбу в центрі поля і гру без воріт. Велика кількість помилок з боку обох команд свідчила про нервозність і відповідальність за результат.

А потім «Сталь» створила свій найнебезпечніший момент в першому таймі. На 33-й хвилині багатоходова комбінація, що розвивалася лівим флангом, закінчилася ударом Дмитра Леонова з 15-и метрів, перед яким нікого, окрім голкіпера кіровоградців, не було. Але пробив нападник невдало, до того ж і Ширяєв вибрав правильну позицію.

«Зірка» в першому таймі акцентувала свої дій перш за все на захисті своїх воріт. Мало команд, пропускаючи від «Сталі» першими, змогли відігратися. Тому з найбільш яскравих моментів вболівальникам запам’ятався хіба що оригінальний розіграш штрафного удару з центральної зони, коли пробивав аж четвертий гравець з тих, що були біля м’яча. Але у Андрія Мостового удар відверто не вийшов.

Другий тайм розпочався більш динамічно. Гра «Зірки» поступово почала налагоджуватися і в нападі, про що відразу стало зрозумілим після двох поспіль діагональних передач у виконанні Вадима Родіни на Олексія Чичикова. Але лідер першої ліги оборонявся доволі впевнено, не панікуючи при будь-яких діях кіровоградців. Фактично, перша ж груба помилка захисту та воротаря Андрія Комарицького призвела до взяття воріт.

На 64-й хвилині після відскоку в центр поля Олександр Логінов довго намагався підробити м’яч під удар, і дочекався порушення правил. На цей раз кіровоградці не почали «винаходити велосипед», і Іван Рудницький зважився на прямий удар, який несподівано, особливо для воротаря гостей, влетів точнісінько у кут воріт.

Після цього гра стала ще більш нервовою. Не можна сказати, що гравці обох команд грали грубо, але в підсумку вони «напрацювали» аж на 7 жовтих карток. «Сталь» пішла вперед, але в деяких моментах робила це більш квапливо, чим потрібно для розіграшу до вірного. «Зірка» ж грала по результату, намагаючись піймати «Сталь» в кінці матчу на контратаках. І могла це зробити – повинен був забивати кращий гравець у матчі Ігор Загальський, який цього вечора виконав величезний об’єм роботи на полі.

Кінцівка гри пройшла при перевазі «Сталі», яка створила два стовідсоткових моменти, але обидва рази Олександр Акименко пробив повз ворота. Низьку якість реалізації своїх підопічних на післяматчевій прес-конференції відзначив і головний тренер «Сталі» Вадим Плотников.

«Зірка» здобула чергову перемогу над «Сталлю», для якої кіровоградські команди стають аж занадто незручними суперниками. З травня місяця «Сталь» програла всього 6 офіційних матчів, з яких двічі «Зірці» і двічі ПФК «Олександрія».

Звезда


«Звезда» - «Сталь» - 1:0
«Звезда»: 1.Ширяев – 4.Мостовой (3.Пинчук, 43), 7.Рудницкий, 8.Родина, 11.Галенко (10.Степанков, 57), 15.Степанов (к), 18.Бурдиян (13.Сокуренко, 80), 20.Фатеев, 21.Загальский, 77.Чичиков (55.Толстяк, 90), 79.Логинов.
«Сталь»: 33.Комарицкий – 4.Солдат, 22.Мищенко, 5.Ковалёв, 3.Хромых – 11.Леонов (32.Батюшин, 62), 24.Колинс, 9.Батищев (19.Троцько, 81), 7.Сикорский (10.Гордя, 70) – 25.Степанюк, 20.Акименко (к).
Гол: Рудницкий, 64.
Предупреждения: Загальский, 58; Степанков, 86; Фатеев, 90+1 - Колинс, 42; Солдат, 47; Гордя, 73; Батюшин, 86.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Омбудсмен объяснил, почему направил письмо Шевченко
Футбол | 19 апреля 2024, 17:26 0
Омбудсмен объяснил, почему направил письмо Шевченко

Михаил Спасов проводит проверку

Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках
Футбол | 19 апреля 2024, 10:54 13
Немецкие команды повторили свое достижение 29-летней давности в еврокубках

А английские команды впервые с 2015 года не пробились в полуфиналы Лиги чемпионов и Лиги Европы

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
gsa-1978
Отлично, жаль только нет желания у Звезды повышаться в классе...