Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
2263
1

ЦЫТКИН: «Сборная Украины впервые играла на таком уровне»

Юношеская сборная Украины приняла участие в турнире имени Валентина Иванова

Головний тренер юнацької збірної команди України U-16 Володимир Циткін прокоментував прес-службі ФФУ участь національної команди у турнірі імені Валентина Іванова, який проходив з 13-го по 17-те серпня у Москві.

-  Володимире Борисовичу, які у Вас залишилися враження від турніру імені Валентина Іванова у Москві, в якому брала участь юнацька збірна команда України U-16?
-  У цілому, від турніру залишилися хороші, позитивні враження. Єдиний негативний осад залишився від некваліфікованого суддівства. Це стосувалося не тільки нашої команди. Воно було не упередженим, а саме некваліфікованим. Все-таки судили молоді арбітри. Тому практично у всіх команд були претензії до суддівства. Що стосується організації турніру - хороші поля, хороші умови. Звичайно, графік матчів був досить жорстким, тому що за п'ять днів довелося провести чотири гри. Всі чотири поєдинки проходили вдень, у сильну спеку. Але нам вдалося перевірити наших футболістів сповна.

- А що Ви можете сказати про виступ юнацької збірної України U-16 на цих змаганнях?
-  Я залишився задоволеним цим турніром. Можливо, не зовсім результатом, адже хотілося виступити краще. З іншого боку, ми грали з чотирма хорошими колективами, провели чотири непоганих спаринги. Ті ж команди Угорщини та Ізраїлю існують вже рік, там вже зіграні і досвідчені збірні. Ми ж у цьому складі виступали вперше. Але ми дали всім хлопцям зіграти, подивилися на них у складних ігрових умовах - проти сильних і добре навчених суперників. Хтось здивував нас з хорошого боку, хтось трохи розчарував. Але це - нормально. Одна справа - грати в чемпіонаті України, а зовсім інша - на міжнародному рівні.

-  Як Вам суперники, з якими команді довелося зіграти на турнірі ім. В. Іванова - збірні Шотландії, Кіпру, Угорщини та Ізраїлю?
-  Мені дуже сподобалося, що ми зіграли чотири матчі з різними суперниками, які проповідують різні стилі гри. Шотландія не була схожа на Кіпр, Кіпр не був схожий на Угорщину, а Ізраїль не був схожий на всіх інших. Абсолютно різнопланові команди. І британський, і європейський, і південний стилі гри. Отримали дуже хорошу практику і чимало інформації.

-  Організатори назвали Івана Калюжного кращим півзахисником за підсумками турніру. Ви самі могли б кого-небудь відзначити у грі юнацької збірної?
-  У нас склалася така ситуація, що ті хлопці, на яких ми особливо розраховували, пішли у тінь. З іншого боку, інші хлопці, до яких було менше запитів перед турніром, стали лідерами. Крім Калюжного я можу назвати ще Руслана Кошелєва, Євгенія Чеберка, Віктора Сімчо, Сергія Косовського та Джабу Фхакадзе. Ці хлопці винесли на собі основне навантаження турніру. Решта виглядали трохи слабшими. Але, думаю, це нормально, оскільки всі хлопці ще не мали досвіду проведення міжнародних матчів. Наші гравці вперше грали на такому рівні.

-  Що очікує на юнацьку збірну України U-16 восени?
-  У середині листопада у нас буде навчально-тренувальний збір і дві гри зі збірною Бельгії. До листопада я буду багато їздити, хочу подивитися на кандидатів для збірної. До турніру ми змогли переглянути понад 200 футболістів, але це дитячий футбол. Сьогодні цей гравець може виглядати не дуже впевнено, а через місяць він вже грає зовсім по-іншому. Команда перебуває у стадії становлення, у стадії селекції.

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mikhalych18
результати?