Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5999
5

Дмитрий СЕЛЮК: «Донецкий Металлург сейчас никому не нужен»

Одиозный агент про неудачи донецкого «Металлурга» и политику клуба

Відомий футбольний функціонер - про причини невтішних результатів «Метадона» в єврокубках та політику клубу.

- Дмитре Дмитровичу, недавно донеччани вилетіли з Ліги Європи, програвши албанському «Кукесі». У чому головна причина поразки від такого слабкого суперника?
- У тому, що «Металург», на жаль, утратив свою індивідуальність. Зараз цей клуб можна назвати придатком до краснодарської «Кубані».

Усе робиться саме за участі російської команди. Це навіть помітно в трансферній діяльності клубів.

Той же Піццелі не так давно перейшов до «Кубані».

Для мене ця ситуація дуже дивна. Якби моя воля, розігнав би всіх людей, котрі за це відповідають.

- Уже вдруге поспіль команда вилітає з єврокубків на ранніх етапах. Торік була схожа ситуація з норвезьким «Тромсе». Можна провести якісь паралелі з тим протистоянням?
- Можна й паралелі провести, й все, що завгодно. Донецька команда зараз нікому не потрібна. Якщо один із власників «Метадона», заморозив усі роботи щодо будівництва нового стадіону в Макіївці, то про що тут можна говорити? При тому, що в цей же час цей пан заявляє про побудову нової футбольної арени для «Кубані», яка коштуватиме 250 мільйонів.

- Після матчу зі скандинавами звільнили П’ятенка, після поєдинку з албанцями - Максимова. Саме тренери - головні винуватці такого розвитку подій?
- Чому звільнили Максимова? Безсумнівно, що він не винний. Юрій Вільйович прохав про підсилення. Хоча б якесь. Самі бачите, що з команди гравці йдуть, а нових виконавців просто немає. А чому? Тому, що всі гроші йдуть на кубанський колектив. Узяти, до прикладу, їхню зарплатну відомість: Каборе отримує чистими півтора мільйона євро. А візьмемо з нашої сторони Іванка та чому він розірвав контракт.

Відзначу, що Віталій - гравець збірної України. У нього зарплатня була знаєте яка? П’ять тисяч. Ось порівняйте: в «Кубані» можуть платити півтора мільйона, а тут ледве п’ять тисяч виплачується. Більше того, клуб отримав свого часу 13 мільйонів, цього літа продали Воловика теж за кругленьку суму. А кого придбали? Нікого. Тому Максимова й вигнали.

Щодо П’ятенка: над людиною просто познущались. Хоча Володимир Миколайович до цього з єреванським «Бананцом» вилетів до другої ліги Вірменії, зважаючи, що за бюджетом це - другий клуб в чемпіонаті. Не можу зрозуміти, навіщо було призначати його тренером на два дні, якщо було відомо, що головним наставником буде Сергій Ташуєв.

Справа ще ось у чому: футболісти, яких я привіз до «Металурга», той же Ебесіліо, Леонардо та Польовий, котрі дозволили команді вийти до Ліги Європи, зараз грають із Сьоміним у «Габалі». Вони ж чого пішли? Бо були гравцями Селюка. Як їх можна тримати в команді? Зате в Азербайджані вони (окрім Польового) зіграли два матчі та двічі виграли.

- Щодо останнього головного тренера: Юрій Вільйович готовий був сам піти з посади головного тренера «Металурга». Чому керівництво вирішило випередити можливу відставку?
- Він говорив, що донецькі функціонери не хочуть виходити на трансферний ринок, за це його й звільнили.

- Утім, це нічого доброго не принесло. Уже під орудою Володимира П’ятенка клуб поступився «Кукесі». Не краще би було залишити Максимова?
- Максимов хороший спеціаліст. Однак Юра був під великим пресом. Він благав, аби підписали нових гравців. Уже пропонував безкоштовних, але марно. Після того, як розпався «Кривбас», міг узагалі запросити колишніх криворізьких виконавців задарма. Але це нікого не цікавило. Склалося враження, що до «Металурга» беруть футболістів лише за узгодженням спортивного директора тієї ж «Кубані» - Сергія Доронченка.

- Можна говорити про певну недовіру до наставників? Та взагалі, навіщо запрошувати спеціалістів, якщо не давати їм нормально працювати? Більше одного сезону мало хто затримувався…
- Яка їм різниця? Когось же мають узяти головним тренером. Ось зараз запросили Сергія Абуєзидовича. Узагалі не знаю, хто це такий. Був П’ятенко, не продемонстрував результат - звільнили. Потім так же вчинили з Максимовим. Не думаю, що щось зміниться й нині. До речі, в краснодарському клубі у схожій манері щосезону, а то й частіше, змінюються фахівці. Ось добре раніше їм було: завжди всі біди списували на Селюка.

- Вочевидь, хтось виграє від цих постійних пертурбацій…
- Звичайно, що на цьому «нагріваються». Наведу приклад: Кінгслі, з яким могли безкоштовно укласти договір, адже в нього завершився попередній контракт, однак він якимось чином був придбаний за 600 тисяч. І це не поодинокий випадок. Тяжко сказати, чим займаються в клубі.

- Що скажете на те, що часто-густо запрошують саме іноземних фахівців? Чим, наприклад, Ташуєв кращий за Максимова?
- Для мене це питання також загадка. Утім, упевнений, що його рекомендував Доронченко. Я не можу сказати про цього тренера добре чи погано, адже про нього абсолютно нічого не знаю. Можливо, він і порядна людина, хороший тренер. Принаймні, сподіваюсь на це. Але повторюся: справа не в наставниках, проблема - в керівництві. Ось і все.

- Яким тоді бачите майбутнє донецького колективу?
- Я не бачу перспектив у цьому клубі, поки займаються там футболом ці люди. У цілому, дивних речей вистачає в усьому українському футболі. Дивно, що «Буковину» не допустили до виступів у прем’єр-лізі. Там більше людей ходять на футбол, та загалом більше люблять команду. У «Метадона» ж уболівальників особливо й немає.

Не знаю, чим стадіон у Чернівцях настільки гірший, ніж у решти? Спортивний принцип у таких діях абсолютно відсутній. Навіщо тоді в перших лігах утримувати команди, якщо вони не можуть підвищитися в класі? Виходить, грайте не грайте, займайте перші місця, а підвищитися не дамо. А в прем’єр-лізі, навпаки, займаєш останнє місце та не вилітаєш. Кому такий футбол потрібний, який не має сенсу?

«Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина
Футбол | 18 апреля 2024, 08:22 2
Легендарный Касильяс поздравил Реал с победой над Ман Сити и отметил Лунина

Икер опубликовал пост в своем Twitter, мадридский клуб выбил «горожан» из ЛЧ

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Дьявол
Арс - норм команда? Орендована база, орендований стадіон, орендований офіс, орендований автобус, орендовані вболівальники... А, так-так, нормальний!))
Yuriy_32
А Арсенал яким боком тут??? норм команда
МетаДон дійсно ніякий в керівництві і трансферній політиці.
darker
Не хочу никого обижать,но МетаДон и Арсенал-уродство украинского футбола.
StaAn
Важко не погодитися.
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил