Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1785
0

Ураган - Київ-Уніспорт - 2:2

Господарі спромоглися забити після 150-тихвилинного "мовчання"

Нічия стала логічним завершення матчу, в якому три очки могли здобути як господарі, котрі не реалізували кілька стовідсоткових моментів, так і гості, що не зуміли втримати несподіваний для себе переможний рахунок на останній хвилині. Ця гра стала дебютом для Тараса Вонярхи на посту головного тренера "Урагану", що мав лише три дні для знайомства з командою. Останній матч року, тим паче вдома і з аутсайдером, мав би дати певні відповіді на безліч питань, які потрібно буде вирішити новому наставнику вже незабаром...

З врахуванням кубкової гри з ЛТК після гольової "засухи", що тривала цілих 150 хвилин, івано-франківцям нарешті вдалося відзначитись. За три хвилини до перерви Ярий з кутового "закинув парашут" на Сендецького, котрий зльоту увігнав м'яча повз голкіпера киян - 1:0. До цього 17-річний Тарас Коваленко, для котрого поєдинок з "Ураганом" став дебютом у вищій лізі, кілька разів виручав свою команду після небезпечних ударів Цвєлих, Даниленка та Ярого. В свою чергу, Іжаковський тричі ліквідував загрозу біля власних воріт, а одного разу Вадим Іванов, на швидкості обігравши Стрельцова, влучив у штангу.

Початок другого тайму пройшов на зустрічних курсах, де суперники по черзі обмінялись небезпечними моментами, однак блискуче грали обидва голкіпери. Ключовий епізод стався на екваторі другої двадцятихвилинки, коли за фол останньої надії свою команду у чисельній меншості залишив Валентин Цвєлих. Після елементарної помилки йому нічого не залишалось, як ціною власного вилучення зупинити вихід сам-на-сам Дмитра Іванова.

Господарі зуміли відстояти дві хвилини, але тільки-но Кіндратів з'явився на маданчику, як Вадим Іванов промчав лівим флангом і прострілив на "п'ятачок", де Директоренко замкнув передачу - 1:1. За дві хвилини кияни скористались "подарунком" від Ярого і вийшли вперед після гола Беленка - 1:2. Однак "ураганівці" знайшли у собі сили повністю не зганьбитись перед власною публікою та новим тренером, котрий за дві хвилини до завершення матчу вдався до гри вп'ятьох. Коли табло вже відраховувало останню хвилину і до фінального свистка залишалось 40 секунд, з другої спроби Сімка після пасу Кіндратіва таки реалізував більшість, принісши "Урагану" нічию.

Тарас Вонярха, головний тренер "Урагану":
- Вважаю, що підсумок матчу ми могли вирішувати вже в першому таймі, але не вдалося забити Цвєлих. У другому таймі дався взнаки функціональний стан гравців. Відчувається, що команда фізично і психологічно стомилась. Три поспіль поразки з загальним рахунком 0:13, жодного забитого м'яча, зміна тренера - все це відбилося на людях. По самовіддачі у мене немає жодних претензій, а от фізичний стан бажає кращого. Звісно, сьогодні у мене є певні претензії до Цвєлих. Валентин - досвідчений гравець, що має бути лідером, припускається такої грубої помилки, причому у критичних ситуаціях я просив гравців просто вибити м'яч в аут. Добре, що вдалося реалізувати більшість на останній хвилині, однак за створеними гольовими моментами ми грали на нічию.

- На знайомство з командою Ви мали обмаль часу...
- За три дні я переглянув всі матчі першого кола. Було дуже важко визначитись з ігровими четвірками, тому "кістяка" команди сьогодні я не побачив. Безумовно, потенціал у гравців є, але їм просто треба допомогти. По грі я вже зорієнтувався, над чим саме слід працювати в подальшому. Вже в неділю ми проведемо тестування на фізичні кондиції, далі працюватимемо до 28 грудня. Після Нового року визначимось зі складом, можливо дозаявимо 1-2 гравців, проведемо збори і будемо готуватися до матчів другого кола.

Андрій Голякевич, президент та головний тренер "Київ-Уніспорту":
- Матч видався інтригуючим. Нам вдалося нав'язати супернику свою модель гри, і це принесло свій результат. Могли перемогти обидві команди, але у другому таймі нам не вистачило швидкості. Гадаю, що такий матч тримав в напрузі вболівальників до останніх секунд.
В кожній зустрічі ми граємо на перемогу. Так, перед початком чемпіонату ми ставили перед собою мету потрапити у "шістку", але ми - реалісти. У нас молоді гравці, котрим не вистачає досвіду, однак ми пробуємо створити власну модель гри саме під цих людей.

"Ураган": Іжаковський - Кіндратів-к, Ярий, Сендецький, Цвєлих - Ожог, Свищ, Даниленко, Стрельцов - Скіцко, Сімка.
"Київ-Уніспорт": Коваленко - Пантелейчук-к, В.Іванов, Д.Іванов, Директоренко - Гуменюк, Беленко.

Судді: Дребужан (Мукачеве), Хомляк (Львів).

Голи: Сендецький (17), Сімка (40) - Директоренко (32), Беленко (34).

Вилучення: Цвєлих (30, фол останньої надії).

Олег Ланяк, Андрій Менів, спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 25 апреля 2024, 00:08 4
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.