Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 14 августа 2013, 13:42
2153
0

Нові обрії сезону 2013-2014 років

З ними знайомить читачів голова Директорату Федерації волейболу України

| Обновлено 14 августа 2013, 13:42
2153
0
Нові обрії сезону 2013-2014 років

Днями в Києві відбулося засідання виконком ФВУ, головним питанням якого був майбутній сезон – система проведення чемпіонату та Кубку України, календар, нові вимоги Регламенту. Про рішення, які були прийняті, прес-службі розповів голова Директорату ФВУ Олександр БІБЕР:

- Одним з важливих рішень було те, що і жіночі команди, слідом за чоловічими, гратимуть тепер у п’ятницю та суботу. Так зручніше для всіх учасників чемпіонату – тут ми маємо позитивний досвід чоловічих змагань. По-перше, в такому разі неділя стає вільною для того, щоб провести час із родиною. При тій схемі, що була, самі розумієте, такої можливості немає. Крім того є ще два чинники на користь нових днів проведення турів: існування проблеми з квітками на недільні потяги, і в той же час в суботу не так завантажені траси.

Зазначу, що тепер для команд Суперліги є обов’язковими Інтернет-трансляції матчів. Причому, у разі не виконання цієї вимоги, накладатимуться ШТРАФНІ САНКЦІЇ. В газетах та на телебаченні волейбол майже не висвітлюють, а Інтернет-трансляції користуються великою популярністю, залучають багато глядачів. Навіть в Росії, я читав, такі трансляції більш ефективні, ніж телевізійні.

СИСТЕМА ПРОВЕДЕННЯ

- У жінок вісім команд Суперліги на першому етапі, як і раніше, грають по два матчі між собою, а ось на другому етапі в четвірці, де розігруватимуться медалі, за проханням учасників, проводитимуться тепер чотири тури – на майданчику кожної команди. Таким чином, вболівальники кожного регіону, який представляють фіналісти, зможуть стати свідками боротьби за чемпіонство. Ті колективи, які визначатимуть позиції за п’ятої по восьму, гратимуть, як і раніше, два тури. Система бонусних очок зберігається в тому ж виді, що й була.
В цілому незмінною залишилася і система проведення змагань чоловічої Суперліги. На другому етапі також плей-офф, але від «золотого сету» ми вирішили відмовитися, щоб уникнути випадковостей. В першому раунді команди гратимуть до двох перемог, причому першій та, якщо треба, третій матчі проводитимуться на майданчиках команд з більш високою позицією в регулярному чемпіонаті. В наступних раундах боротьба пройде до трьох перемог. Система проведення матчів тут «2-2-1», а розпочинається боротьба вона також на полі команди з більш високим рейтингом.

Ще одна зміна Регламенту стосується команд, які грають в єврокубках. Тепер вони мають право переносу матчів на два дні, а не один, як було раніше.

Також зазначу, що вже розпочалася робота над Програмою розвитку волейболу – регіональні Федерації отримали завдання розробити свої пропозиції в цьому відношенні.

КОМАНДИ

- Який маємо склад в чоловічому та жіночому чемпіонатах?

- Серед чоловіків – «Локомотив», який вже втретє гратиме в чемпіонаті Росії та приєднається до боротьби за медалі на другому етапі, «Кримсода», «Фаворит», «Буревісник», «Хімпром», «Юракадемія», «Дніпро» та «Барком». Нажаль, під великим питанням участь в чемпіонаті вінницької команди ВНАУ. Ми надіслали відповідні листи на ім’я ректора вузу, народного депутату Григорія Калетніка. Але відповіді немає. Вінницька команда не підтвердила свою участь у Суперлізі в термін – це треба було зробити до 20 червня. Але й до другого терміну, який був призначений – 24 липня, відповіді немає (бесіда проходила 27 липня. – прес-служба). Чекаємо.

- Були чутки, що участь «Юракадемії» теж під питанням…

- «Юракадемія» заявилася і для участі в чемпіонаті, і в Кубку – навіть попередньо назначена господарем харківської підгрупи на першому етапі. Але про остаточне рішення тут говорити зарано, адже, є інформація, що можливі зміни в керівництві вузу, а від нього багато чого залежить.

Що стосується жіночого чемпіонату, то тут ми маємо такий же склад, як і в минулому сезоні. Команда «Кряж» підтвердила свою участь. Переможниця вищої ліги - ковельська команда, яка є фарм-клубом «Волині», не заявилася – самі розумієте, для клубу складно тримати дві команди у Суперлізі.

- Яка ситуація у вищій лізі?

- Ми отримали підтвердження від шести чоловічих та п’яти жіночих команд.

КУБОК УКРАЇНИ

- Наскільки відомо, на початку січня жіноча збірна України гратиме у третьому раунді відбору. Чи не змінилися у зв’язку з цим строки проведення «Фіналу чотирьох» Кубку України?

- Ні. Фінал запланований на 21-22 грудня, після чого і розпочнеться підготовчий збір жіночої команди. Якщо буде необхідність, дещо змістимо дату проведення. Багато чого залежатиме від того, наскільки далеко пройдуть наші команди в єврокубках. Тут також можливі зміни в календарі. Розклад змагань, так би мовити, живий організм, і, якщо необхідно, вноситимуться зміни на користь збірних та учасників єврокубків.

- Розповість, будь ласка, детальніше про кубкові змагання.

- Чоловіки розпочнуть боротьбу вже на початку вересня. Перший етап з 10 по 12-е пройде в чотирьох містах – Харкові, Львові, Чернігові та Полтаві. Жінки стартують тижнем пізніше – в Євпаторії та Тернополі. В змаганнях чоловіків приймуть участь команди Суперліги та вищої ліги, і складатимуться вони з трьох етапів, серед жінок за Кубок боротимуться вісім команд Суперліги – в Криму зіграють «Хімік», «Сєвєродончанка», «Керкінітіда» та «Кряж», в Тернополі - «Волинь», «Орбіта», «Галичанка» та «Регіна». Відзначу, що в наступному сезоні чоловічій Кубок України буде присвячений олімпійському чемпіону Станіславу Люгайло, а жіночій Кубок проводитиметься пам’яті ректора Тернопільського національного економічного університету Сергія Юрія, який чимало зробив для розвитку волейболу.

За матеріалами сайту  ФВУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.