Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 27 июля 2013, 20:28
1634
5

Андрей КОНОНЕНКО: «Сумы должны финишировать в пятерке»

Главный тренер сумского клуба ставит высокие цели для своей команды

| Обновлено 27 июля 2013, 20:28
1634
5
Андрей КОНОНЕНКО: «Сумы должны финишировать в пятерке»
Андрей Кононенко

У перших двох турах «Суми» набрали четверо очок, що дозволило команді посісти другу сходинку вслід за лідером чемпіонату - «Сталлю». Якщо ж перемога у стартовому матчі над «Геліосом» була з розряду передбачуваних, то нічия з «Украгрокомом» стала несподіванкою. На сьогодні сумчани за складом, досвідом і всіма іншими футбольними складовими стоять вище за головківців, утім, перемогти так і не судилося. Однак наставник «Сум» Андрій Кононенко з нічиєї трагедії не робить. У розмові з кореспондентом «УФ» він відзначив, що зараз ще рано робити далекоглядні висновки, адже минуло лише два тури, тож за такий короткий проміжок часу не можна розкрити весь потенціал.

- Після стартових матчів тяжко оцінити справжній потенціал не лише свій, а й суперників, - сказав Кононенко. - Про щось конкретно можна буде говорити після шести турів. А нині непоганий результат у двох матчах, з психологічної точки зору, є позитивним моментом. У нас багато новачків, отож для їхнього якнайшвидшого утвердження також потрібні такі успіхи. Гра з «Украгрокомом» для нас не була прохідною, як дехто може вважати. Там досить добра команда, тому й довелося нелегко. Загалом, матч пройшов на зустрічних курсах, де ініціатива переходила з рук у руки. Ми мали не одну нагоду забити, але реалізувати нічого не зуміли. Отож, одне завойоване очко, та ще й на полі суперників, є не таким вже й поганим результатом. Не можна забувати й про те, що гра пройшла в досить складних кліматичних умовах, адже впродовж усього ігрового часу лив дощ, отож на гравців було додаткове навантаження.

- Які позитивні зрушення в грі команди ви для себе вже відзначили?
- Хлопці досить добре переходять од оборони до атаки, й навпаки, після втрати м’яча відходять назад. У цьому аспекті бачу позитивні моменти. На зборах із цим були неабиякі проблеми. Те, що граємо на «нуль» у обороні, теж добре. Ми завжди говоримо гравцям, що за цей «нуль» повинні боротися всі - від центрального нападника до воротаря. Тут нам удалося достукатися до гравців, і в цілому їхніми діями ми задоволені. А що нас поки не влаштовує? Реалізація моментів. Ми їх досить багато створюємо поблизу воріт суперників, досить багато б’ємо по воротах, а забиваємо вкрай мало. Але нічого, будемо працювати. Найголовніше, що все ж ці моменти створюємо, а рано чи пізно прийде й реалізація.

- Діями новачків задоволені?
- На думку тренерського штабу, всі новачки потроху вже освоюються в нових для себе умовах. Але повторюся, щось конкретне можна буде сказати після п’яти-шести турів. Поки що тими, хто грає в основному складі, задоволені.

- У матчі з «Украгрокомом» Антон Корольчук одіграв лише тайм. Чому так мало?
- Річ у тім, що Антон зазнав травми. В одному з моментів суперник завдав йому болючого удару, після чого він не зміг продовжити матч.

- Із завданнями на сезон уже визначились?
- Так. Перед нами стоїть завдання посісти місце не нижче того, яке завоювали минулого сезону. Та все ж фінішувати слід у першій п’ятірці. Із цього й будемо виходити.

- Попереду - непроста гра з «Полтавою», яка в перших двох турах дивувала суперників як приємно, так і не дуже. Як готуєтеся до цієї зустрічі?
- Маємо відеоматеріал матчів полтавців у перших двох турах. Отож будемо його аналізувати. «Полтава» досить добротна команда, тож і готуватися слід серйозно. Та й в цілому, якщо подивитися на нинішній склад першої ліги, то не можна не відзначити, що цього разу команди підібралися досить рівні, тож буде багато боротьби. Чимало нині залежить од настрою та від того, в якому психологічному стані підійдемо до тієї, чи іншої гри.

Віктор ОВСІЙЧУК, «Український футбол»

Сумы
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии
Футбол | 24 апреля 2024, 21:01 14
Эвертон – Ливерпуль. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ВладимирХарьков
Сумчанам давно пора в ПЛ - и город, и стадион этого заслужвают
Youstas1
уже 7 очков, полтаву натянули, нужно биться дальше!)
akkkrrraaa
да, стадик жаль..
чисто футбольный, вместительностью 25 000 уже 12 лет ждет вышки..
KM0906
Sumi Vpered davai v vishky
Donetsk81
Хотел бы видеть Сумы в премьер лиге. На таком стадионе должны играть!