Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 июня 2013, 15:14
1336
2

Денис КОЖАНОВ: «Заслуженно выиграли первую лигу»

Игрок «Севастополя» дал оценку результатам команды и рассказал о собственной карьере

| Обновлено 20 июня 2013, 15:14
1336
2
Денис КОЖАНОВ:  «Заслуженно выиграли первую лигу»

Денисе, «Севастополь» завоював право виступати в прем’єр-лізі. Які емоції вас переповнюють?
- Дуже позитивні. Переконаний, ми заслужено виграли турнір у першій лізі. Адже рівно пройшли весь чемпіонат і зараз щасливі, що готуємося грати в прем’єр-лізі.

- Якими преміальними клуб відзначив цей успіх?
- Керівники клубу нас привітали, вболівальники теж. Усім приємно, що наша команда пробилася у вищий дивізіон. Ми ще торік мали виходити до «еліти», але тоді Фортуна від нас відвернулася. Що стосується преміальних, нічого говорити не буду, бо це прерогатива керівництва. Захочуть, то скажуть, я озвучувати це питання не буду. Скажу лише, що нас не скривдили (сміється).

- Увесь турнір у першій лізі «Севастополь» пройшов упевнено, без зривів. У чому запорука успіху: наставник, чудовий підбір футболістів, фінансовий фактор чи..?
- Усе йде від керівника клубу, від тренера і так далі. Звичайно, левова частка успіху залежить од наставника. А він, у свою чергу, підібрав хороший колектив, який і видав результат.

- Олег Кононов - ваш тренер?
- Під його керівництвом працюю не перший рік. І при ньому я розкрився як футболіст і як людина. Я йому дуже вдячний. Зауважу, що з ним дуже приємно працювати.

- Ви під орудою Кононова добре проявили себе і в «Карпатах»…
- Так, у нас тоді підібрався дуже хороший колектив. Олег Кононов мені довіряв, і за його сприяння я доріс до гравця національної збірної України. Зазначу, що за роботи цього фахівця розкрилося багато гравців, не тільки я. Коли Кононов прийняв «Карпати», команда займала десяте місце, а потім два роки поспіль уже грала в єврокубках. Ось це показник.

- Тобто зараз ви перебуваєте в своїй тарілці, виступаючи в команді цього фахівця?
- Звичайно. Наша команда грає в атакувальний футбол. Він до душі не тільки вболівальникам, а й самим гравцям.

- Денисе, у вашій кар’єрі були різні періоди: дубль «Шахтаря», «Карпати», «Іллічівець», тепер - «Севастополь». Ким себе відчуваєте: донеччанином, львів’янином, а може, севастопольцем?
- У кожному місті свої вболівальники, свої традиції. Це дуже багато важить для команди. У Маріуполі, Львові та в Севастополі вболівають по-різному. Тільки всіх фанів об’єднує одна риса - всі дуже люблять свою команду.

- Де вболівають найзавзятіше?
- Важко сказати. У Севастополі маємо невеликий затишний стадіон, отож усім єством відчуваємо підтримку трибун. У Львові теж стадіон гнав нас в атаку…

«Упродовж семи років тримаю одну вагу»

- У «Карпатах» за часів Кононова ви грали на такому куражі, на високих швидкостях. А потім, коли вас на правах оренди перевели в «Іллічівець», якось загубилися. У чому була причина?
- Багато залежить од того, який футбол пропагує команда. Якщо «Карпати» грали в атакувальний футбол, то в «Іллічівці» в мене були зовсім інші функції. Можливо, через це в мене й пішов спад. Я не зміг у «Іллічівці» себе знайти. Швидше за все, це була не моя команда.

- Денисе, коли вас запросили до збірної України, казна-звідки пішли розмови, що ваша статура не відповідає гравцеві головної футбольної команди країни. Однак Калитвинцев за вас заступився, сказавши: «Зніміть із Кожанова футболку та гляньте на м’язи»… Вас зачіпали такі розмови?
- Ні, я на це не звертав уваги. Упродовж семи років я тримаю одну вагу - 69 кг, а зріст 170 сантиметрів. Якщо комусь подобається щось вигадувати про мене, заради Бога.

- Денисе, що завадило вам закріпитися у «Шахтарі»?
- «Шахтар» нині - найкращий клуб країни. Подивіться, які топ-клуби цікавляться гравцями «Шахтаря». Чого тільки коштує перехід Фернандіньо в «Манчестер Сіті». Напевне, так, я не готовий був конкурувати з «гірниками».

- А з інших провідних клубів України - «Металіста», «Динамо» та «Дніпра» - вам не надходило пропозицій?
- Ні, а ось із Росії були пропозиції.

- Хто кликав?
- Не хочу озвучувати. Скажу лише тільки, що це клуби російської прем’єр-ліги.

- Чому відмовилися переходити?
- Мої інтереси представляв «Шахтар». Вийшло, що клуби не домовилися між собою щодо вартості трансферу.

- А «Шахтар» на вас ще розраховує?
- Це треба запитати в Мирчі Луческу. Знаю, що зараз ведуться переговори, тож незабаром буде зрозуміло, укладу я повноцінний самостійний контракт із «Севастополем» чи ні.

- Зараз у «Севастополі» грають два колишні гравці «Шахтаря» Ігор Дуляй і Маріуш Левандовскі, які здобували свого часу Кубок УЄФА. Наскільки вони визначають нинішнє обличчя кримської команди?
- Із Ігорем і Маріушем ми в доб­рих стосунках. Вони дуже цінні для команди. У «Севастополі» багато молодих гравців, і Дуляй з Левандовскі дуже допомагають їм, передають свій досвід.

- Багато фахівців пророкують велике майбутнє вашому партнерові в «Севастополі», вихованцю Академії «Шахтаря» Олександру Караваєву. Що думаєте з цього приводу?
- Саша дуже перспективний футболіст. Я теж вважаю: якщо він продовжить працювати в тому ж ключі, як і зараз, його чекає велике майбутнє. Він і гравець хороший, і як людина теж.

«Мешкаю у Львові»

- Денисе, ви виступали за багато клубів. А де у вас житло?
- Узагалі, я мешкаю у Львові, в мене там квартира.

- У «Карпатах» недавно 19 гра­вців були виставлені на трансфер. Зараз у Львові формується нова команда. Якщо вас покличуть, що скажете?
- На даний момент я - гравець «Севастополя». Із приводу «Карпат» нічого не можу сказати …

- Знаю, що львівські вболівальники дуже хочуть вашого повернення в «Карпати». Правда, що у вас з фанатами склалися теплі стосунки?
- Так, я їм дуже вдячний. Ми - в прекрасних стосунках. Спілкуємося й досі. Але в кожного футболіста своя дорога.

- Уболівальникам із яких міст ви б особливо подякували?
- Севастополя та Львова. Уболівальники із цих міст заслуговують теплих слів і поваги. У «Шахтарі» я майже не грав, тому нічого не скажу про донецьких фанів.

- Денисе, до ваших сильних якостей можна віднести високу швидкість, дриблінг... Це вроджене чи надбане?
- Швидкість - це природні дані. Що ж до дриблінгу, то це все закладається в спортивній школі, на тренуваннях.

- На що може «Севастополь» розраховувати в прем’єр-лізі наступного сезону?
- Ми вже в Кубку пройшли випробування «Шахтарем», тож усвідомлюємо, що нас чекає в прем’єр-лізі. «Севастополь» може поборотися за місце в єврокубках. Ми докладемо для цього всіх зусиль. Бо в житті перед собою треба ставити максимальні цілі. Виходити в прем’єр-лігу та тремтіти, щоби не вилетіти?.. Краще тоді й не виходити в елітний дивізіон.

- З ваших слів відчувається, що амбіції у «Севастополя» чималі?
- Так і є. У нас дуже сильна команда. Ми нікого в прем’єр-лізі не боїмося. Якщо реалізуємо свій потенціал, то досягнемо багато чого.

- Ви вже пограли й у вищому, й у першому українських дивізіонах. Наскільки відрізняється рівень турнірів?
- У першій лізі мені було важче грати, ніж у прем’єр-лізі. Не знаю, чому, але це так. Напевне, у вищому дивізіоні більше кваліфікованих, управних команд… Так що я дуже радий, що наступного сезону виступатимемо серед найкращих колективів країни.

Дмитро ДОЙНІКОВ, «Український футбол»

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

ОФИЦИАЛЬНО. Нагельсманн продлил контракт со сборной Германии
Футбол | 19 апреля 2024, 13:15 0
ОФИЦИАЛЬНО. Нагельсманн продлил контракт со сборной Германии

Новое соглашение будет действовать до завершения чемпионата мира 2026 года

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lvros
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
student1ck
Севастополь в ЛЕ!!!