Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат мира
| Обновлено 08 июня 2013, 10:54
6201
7

Олег ФЕДОРЧУК: «Лучшим однозначно был Ярмоленко»

Известный специалист поделился впечатлениями о матче Черногория – Украина

| Обновлено 08 июня 2013, 10:54
6201
7
Олег ФЕДОРЧУК: «Лучшим однозначно был Ярмоленко»
Олег Федорчук

Екс-наставник сімферопольської мТаврії» і футбольний експерт Олег Федорчук прокоментував поєдинок збірних Чорногорії та України, в якому підопічні Михайла Фоменка здобули розгромну перемогу з рахунком 4:0.

- Не дарма в Європі збірну України називають найбільш непередбачуваною командою. Ми завжди на виїзді граємо краще, ніж удома. А коли нас притискають до стінки, видаємо найкращі матчі. Це у нас в крові.

- Реалізуй Вучініч в першому таймі вихід один на один, гра збірної України змінилася б?
- Знадобилося б трохи часу, щоб команда заспокоїлася, але не більше того. За швидкістю, за мисленням на полі українці істотно перевершували суперника. У першу чергу це стало можливим завдяки контрольній грі з Камеруном. В її доцільності багато хто сумнівався, але саме вона задала нашим хлопцям потрібний ігровий тонус. Думаю, навіть якби Вучініч забив, навряд чи б щось змінилося в кінцевому підсумку. Свого збірна України в цьому матчі не упустила б. Потрібно зняти шапку перед Михайлом Фоменко і його штабом за те, що знайшли спільну мову з футболістами і згуртували колектив. Три перемоги в трьох офіційних іграх - найкраща відповідь на питання, чи є у нас фахівці і чи потрібен нам іноземний тренер. Так само як і об'єднаний чемпіонат з Росією.

Разом з тим, не можна пройти повз мінусів. Дуже слабо зіграв Ракицький, привізши багато небезпечних стандартів, в окремих моментах сильно нервував П'ятов. Слава Богу, що у нього в цьому матчі не було занадто багато роботи. А часом відверто щастило, коли м'яч просто не влучав у площину. Потрібно більше працювати над такими моментами. Провалив гру Зозуля, але не через червону картки. Він і до вилучення не відзначався. Дуже грубий гравець. Дев'ять жовтих і одна червона картка в чемпіонаті - яскравий тому доказ.

- Кого б відзначили з гравців збірної України?
- Кращим однозначно вважаю Ярмоленка. Навіть не знаю, що б команда в цьому матчі без нього робила. Це його краща гра за весь час виступу в збірній, він діяв просто чудово, був лідером, брав участь у всіх м'ячах. Чого вартий один лише момент, коли він, витримавши паузу, миттєво оцінив обстановку і не став бити, а скинув під удар Коноплянці. І той забив другий гол. Дай Бог, щоб Андрій продовжував у такому ж дусі. Це принесе користь і збірній, і йому особисто, піднявши і без того високу трансферну ціну на європейському ринку. Не можу не відзначити і опорників: Едмар з Ротанем зіграли дуже надійно. А Гармаш з Коноплянкою забили найважливіші голи, і тут просто нема чого додати.

- Після такої форс-мажорної перемоги можна сказати, що у збірної України є два рівноцінні склади?
- Чорногорія не той суперник, щоб говорити про це з усією впевненістю. Команда була розібрана і функціонально не готова. Але однозначно матч показав, що у збірної України сформувалася гідна заміна лідерам. які пішли після Євро-2012.

- Як оціните Тимощука в центрі оборони і Гусєва на лівому фланзі?
- Крім однієї помилки, коли Вучініч вийшов один на один, зіграв досить надійно. Гусєву знадобилося небагато часу, щоб адаптуватися на незвичній для себе позиції. Але в цілому він впорався.

- Вилучення Зозулі було справедливим?
- Без жодного сумніву. У правилах чітко написано, що будь-яка навмисна відмашка, будь-яка спроба завдати травму карається вилученням. Навіть якщо гравець не влучив по обличчю і взагалі, навіть якщо не торкнувся суперника. Інша справа, що гравцю Чорногорії можна було заодно давати жовту.

Не скажу, що арбітр був дуже високого рівня, але він судив об'єктивно. Тим більше, що у випадку з м'ячем Гармаша за бажання можна було причепитися і зафіксувати офсайд.

- Коли стало ясно, що Чорногорія здалася?
- Після другого червоної картки. Коли склади зрівнялися, у чорногорців ще були моменти зі стандартів. Але після вилучення Павичевича команда зупинилася і догравала матч. Українці, відчувши це, просто втоптали суперника в землю.

- Багато хто вважає, і після цієї гри ще більше утвердилися в думці, що матчі з Сан-Марино - питання вирішене, і можна тримати в голові шість очок. Чи не зарано почався поділ шкури невбитого ведмедя?
- Хочеться думати, що осінні матчі з Молдовою і тієї ж Чорногорією дарма не минули. Футбол зараз на такому рівні, що сюрпризів можна чекати від кого завгодно. Навіть такі «карлики» як Люксембург, Кіпр - і тому є чимало прикладів - здатні добре попсувати нерви і відібрати очки. До кожної гри потрібно ставитися як до останньої, шапкозакидництво ні до чого доброго не приводить.

- В осіннє майбутнє можна дивитися з оптимізмом?
- Прогнозувати щось складно. Дай Бог, щоб через три місяці всі були здорові, з хорошими кондиціями. Адже в збірній всі обмежені часом, на відміну від клубу, де можна оперативно щось або когось поміняти. Однозначно, після цієї гри ситуація змінилася кардинальним чином, і вихід з групи, причому з першого місця, не відноситься до розряду фантастики. Якщо до поїздки в Чорногорію наші шанси були 30-40%, то зараз - 60-70%. На нашу користь як турнірна ситуація, так і календар. Головне - правильно цим скористатися.

Євген САВЧУК, Gazeta.ua

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ivanovic1950
а кто лучший это спорно в такой игре нельзя выделять,а если бы ПЯТОВ ПРОПУСТИЛ УДАР ПРИ СЧЕТЕ 0-0 или Фоменко НЕ УГАДАЛ состав, атак все класс огромное спасибо все игрокам сборной УКРАИНЫ И ТРЕНЕРСКОМУ СОСТАВУ.
ivanovic1950
есть варианты когда игра с ПОЛЬШЕЙ будет не иметь смысла если они будут между собой катать ничьи конечно в это мало вериться
kolezey2
Ярмоленко хорошо сыграл,но на мой взгляд Эдмар был как минимум не хуже
LFC-WIN
Ну кому интересно его мнение? Еще один балабол, извиняюсь, экспЭрт!
Да все молодцы, без исключения! Разве что Зозуля спорол.
udman11
Ярмола просто молодчика!!! Лучший без вопросов, сколько отпахал!!!
AZ83
Я просмотрел календарь оставшихся матчей и составил альтернативную таблицу с учетом того,что против Сан-Марино очки никто не потеряет точно ,ну и у Молдовы два выезда в Черногорию и Англию ,которые вероятно тоже закончатся победами хозяев.
Итак,вот что выходит :
1.Черногория 8 17 (выезды в Англию,Польшу)
2. Украина 8 17 (Дома Англия и Польша)
3.Англия 7 15(Дома Польша и Черногория,выезд в Украину)
4.Польша 7 12(Дома Черногория, выезды в Украину и Англию)
При этих раскладах у Польши очень слабые шансы на выход и нам удобно,что мы играем с ними в конце,когда они могут уже потерять все шансы.У Черногории есть шансы на выход в плей-офф ,но для этого им надо в двух ключевых матчах на выезде набрать больше,чем Украина с теми же соперниками.Что до нашей сборной,то нам надо конечно обыгрывать поляков и не думаю,что это будет очень легко.Ну,а матч с Англией может и вовсе стать ключевым.Победа в нем дает очень большие шансы на первое место,тогда нас устроит и ничья с Польшей.Но сами понимаете ,что уж с Англией в Киеве будет сложнее всего.Недаром Рой Ходжсон вчера был в Подгорице на трибуне.
KomDi
конечно лучший! 1 гол Гармаш забил на добивании Ярмолы, 2й и 3й гол с передачи его! Всех ещё раз с победой!!