Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 11 июня 2013, 19:31
3105
2

Плей-офф. Матч за 3 место. Энергия – ЛТК – 7:3 + ВИДЕО

«Энергия» делает второй шаг к бронзовым медалям

| Обновлено 11 июня 2013, 19:31
3105
2
Плей-офф. Матч за 3 место. Энергия – ЛТК – 7:3 + ВИДЕО

Впевнено обігравши луганську «ЛТК» у третьому матчі серії «енергетики» впритул наблизилися до підсумкового третього місця у чемпіонаті. Команді Олександра Косенка залишається до цього зробити останній крок – здобути третю перемогу у серії у недільному матчі.

Перший поєдинок бронзової серії у Львові, як і два попередні у Луганську, порадував вболівальників зливою голів. Якщо у першому та другому матчі команди забивали дев’ять і дванадцять голів на двох відповідно, то у третій грі забили рівно десять.

У дебюті поєдинку гостям з Луганська нічого не віщувало біди. Команда Романа Ковальчика виглядала доволі впевнено і навіть була ближчою до того, аби відкрити рахунок. Завдяки пресингу на чужій половині майданчика «телефоністи» заставляли свого суперника помилятися. В атаці у гостей вдавалося далеко не все, однак шанси вийти вперед таки були: або луганчани не добігали, або їх підводила влучність, або вдало діяв воротар «Енергії» Володимир Кардаш.

«Енергія» за винятком удару Чепорнюка в стійку у першій половині першого тайму і не мала більше гольових моментів. Коли команди перейшли часовий екватор у першому таймі, глядачі на трибунах нарешті встали зі своїх місць. Це Овсянніков згадав, як забивав «Локомотиву» у півфінальній стадії плей-офф. Денис приблизно з тієї точки, що забивав Іваняку, забив гол-близнюк Юрію Савенку. Розвинули свій успіх підопічні Олександра Косенка доволі швидко. Красива комбінація господарів завершилася ударом Коваля в дев’ятку – 2:0. Такі цифри на табло заставили втрутитися в гру Романа Ковальчика. Наставник «ЛТК» одразу взяв тайм-аут і замінив Савенка та Пітулю.

Програючи у два м’ячі, «Енергія» на певний час віддала ініціативу супернику. «ЛТК», як не старалася, зламати позиційну оборону суперника було непросто. Натомість досвідчені «енергетики» організували ще одне взяття воріт. Коваль після передачі партнера, витримавши гросмейстерську паузу, поклав на паркет Пітулю і розстріляв ворота суперника.

Хоч Кузь один гол і відіграв, однак львів’яни у першій половині гри витиснули зі своїх моментів максимум. У відкритому футзалі господарі на останній хвилині першого тайму забили ще двічі, при чому одного разу не без допомоги гравця суперника. Після голу Овсяннікова автоголом за півсекунди до сирени відзначився Свірідов.

У другій половині гри команди дещо заспокоїлися і перестали грати у відкритий футзал. Така тактика була явно не на руку «ЛТК». «Телефоністи» хоч щось і намагалися зробити в позиційній атаці, однак досвідчені «енергетики» тріщин не давали. Більше того, свої моменти львів’яни організували справніше. На 29-й хвилині гри Рогачов після передачі Чепорнюка зробив рахунок 6:1, і схоже таки остаточно заспокоїв місцевих вболівальників.

За 11.10 до завершення гри Максим Литвинов грав уже як п’ятий польовий гравець. Утім, такий хід Романа Ковальчика кардинально не змінив нічого на паркеті. Били луганчани в поперечини, в захисників, в воротаря, однак м’яч вперто не летів у ціль. Така гра не могла не тішити глядачів на трибунах. Команди моментами знову починали грати у відкритий футзал. У підсумку усе завершилося впевненою та справедливою перемогою «Енергії» з рахунком 7:3. Відтак, рахунок у серії став 2:1, і володар бронзи може визначитися завтра.

Що цікаво, у четвертому матчі серії через перебіг жовтих карток не зіграють «телефоністи» Артем Рось та Тарас Кузь. В «Енергії» через дискваліфікацію пропустить матч Ільдар Макаєв.

Богдан ПАСТЕРНАК

«Энергия» (Львов) – «ЛТК» (Луганск) – 7:3 (5:1)
Счет в серии 2:1
.

«Энергия»: Владимир Кардаш - Максим Павленко, Евгений Рогачев, Сергей Якунин, Денис Овсянников - Дмитрий Бондарь, Ильдар Макаев, Сергей Коваль, Сергей Чепорнюк - Валерий Легчанов 
«ЛТК»: Юрий Савенко (Андрей Питуля, 14) - Максим Литвинов, Никита Шпигарь, Артем Рось, Богдан Свиридов - Владимир Разуванов, Дмитрий Иванов, Тарас Кузь, Максим Бессалов - Никита Лазыкин, Роман Цапов

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Алексей Банасько (Фастов)

 Денис Овсянников, 13, Сергей Коваль, 14, 18, Денис Овсянников, 20, Богдан Свиридов, 20, автогол, Евгений Рогачев, 29, Ильдар Макаев, 32 - Тарас Кузь, 20, Максим Бессалов, 32, Богдан Свиридов, 39.
 Евгений Рогачев, 22. Ильдар Макаев, 30. - Артем Рось, 14. Тарас Кузь, 17. Максим Литвинов, 21.
 Артем Рось, 40.

Удары (в створ): 26 (15) – 29 (17).

ЭНЕРГИЯ – ЛТК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.energia.lviv.ua

События матча

40’
Артем Рось(ЛТК (Луганск)) получает красную карточку. Рось в манишке вышел на площадку - вторая желтая и удаление.
39’
ГОЛ !
Гол забил Богдан Свиридов(ЛТК (Луганск)). После передачи справа от угловой отместки, Свиридов из пределов штрафной вколотил мяч в сетку.
32’
ГОЛ !
Гол забил Максим Бессалов(ЛТК (Луганск)). Приняв передачу в штрафной хозяев, Бессалов в касание отправил мяч в сетку.
32’
ГОЛ !
Гол забил Ильдар Макаев(Энергия (Львов)). Коваль подобрал мяч, сделал передачу на Макаева, и тот неотразимо пробил.
29’
ГОЛ !
Гол забил Евгений Рогачев(Энергия (Львов)). Хозяева разыграли угловой, Чепорнюк обыграл двух соперников, сделал идеальную передачу на Рогачева, и тот отправил мяч в ворота.
20’
ГОЛ ! Гол в свои ворота забил Богдан Свиридов(undefined). Коваль слева прострелил вдоль ворот, и Свиридов, прерывая передачу, срезал мяч в свои ворота.
20’
ГОЛ ! Гол забил Денис Овсянников(Энергия (Львов)). Денис принял мяч от Рогачева на правом фланге и с линии штрафной точно пробил в дальний угол.
20’
ГОЛ !
Гол забил Тарас Кузь(ЛТК (Луганск)). Гости разыграли аут. Свиридов слева сделал передачу на дальнюю штангу, и Кузь переправил мяч в ворота.
18’
ГОЛ ! Гол забил Сергей Коваль(Энергия (Львов)). Коваль с углового сделал передачу на Чепорнюка, тот вернул мяч Ковалю, который на скорости обыграл Питулю и отправил мяч в сетку.
14’
ГОЛ ! Гол забил Сергей Коваль(Энергия (Львов)). Хозяева после аута разыграли комбинацию, и Коваль неотразимо пробил в девятку с 8 метров.
13’
ГОЛ !
Гол забил Денис Овсянников(Энергия (Львов)). Денис принял мяч на левом фланге, и от бровки сильно низом пробил. Савенко пропустил мяч под собой.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
wolfwolf777
Энергия вперед!!!)
Amosov007
Вроде и не так ужасно играли, чтоб аж такой счёт. Но реализация слишком маленькая. Да и концовку первого тайма просто не имели права так доигрывать.
Ну что ж, завтра нужно делать маленькое чудо.