Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 25 мая 2013, 16:47
1017
1

Виктор СКРИПНИК: «Бавария – опыт, Боруссия – молодость»

Много лет работающий в Германии украинец поделился ожиданиями от финала Лиги чемпионов

| Обновлено 25 мая 2013, 16:47
1017
1
Виктор СКРИПНИК: «Бавария – опыт, Боруссия – молодость»
Виктор Скрипник

Віктор Скрипник, який багато років працює тренером у німецькому «Вердері», в інтерв’ю «Футболу 24» поділився своїми міркуваннями стосовно фіналу Ліги чемпіонів. За найпрестижніший клубний трофей Європи, нагадаємо, змагатимуться мюнхенська «Баварія» і дотрмундська «Борусія».

- Як гадаєте, у кого більше шансів на перемогу у фіналі?
- Навіть не знаю. У «Баварії» свої козирі, в «Борусії» - свої. Дуже важко прогнозувати підсумок гри. По ходу сезону «Баварія» дуже потужно провела усі свої матчі. Мюнхенці «розкатали» «Барселону», обіграли «Ювентус». Дортмундці ж почали сезон погано, дозволили «Баварії» відірватися в турнірній таблиці, але потім «Борусія» набрала хід. Вгадувати хто переможе із цих команд – це все одно, що пальцем в небо показувати.

- Які козирі «Баварії», а які в «Борусії»?
- «Баварія» - це досвід. За останні п’ять років вони гратимуть у третьому фіналі Ліги чемпіонів. Усі мюнхенці пройшли і Крим, і Рим, мають величезний досвід з плечима. «Борусія» ж є молодою командою. Дортмундці можуть вистрелити. Можна сказати, що у фіналі протистоятимуть досвід мюнхенців із молодечим запалом тренера та футболістів Дортмунда.

- «Баварія», як ви сказали, здорово провела сезон, потрапила в фінал Ліги чемпіонів. Навіщо в такій ситуації, коли команда так здорово виглядає, запрошувати нового тренера Хосепа Ґвардіолу?
- Не належу до керівництва «Баварії», тому не можу вам нічого сказати з цього приводу. Вочевидь, очільники мюнхенців вирішили, що команда повинна продовжувати прогресувати. Увесь світ ганявся за Ґварділою, а він підписав контракт із «Баварією». Це про багато чого говорить.

- Взагалі, здивовані тим, що у фіналі Ліги чемпіонів зіграють дві німецькі команди?
- Щиро кажучи, не здивований. Тішуся тим, що німецькі команди пробилися у фінал. На власні очі бачу, як прогресує німецький футбол, як тут усе розвивається. Не з преси чи інтернету це знаю, а з власного досвіду. Німці не соромляться вчитися в інших. Вони взяли усе найкраще в іспанського футболу, доплюсували німецьку дисципліну і порядок. Ось завдяки цьому вийшов коктейль, завдяки якому дві німецькі команди обіграли іспанських грандів і вийшли у фінал. Це показовий момент. Із 2006 року, коли в Німеччині з’явилися нові стадіони, арени заповнені на усіх матчах – іграх фаворитів і аутсайдерів. Це свідчить про те, рівень футболу росте, покращується інфраструктура.

- Чому варто українцям повчитися у німців?
- Якщо скажу, що усьому, дехто може образитися. Але говорячи так, я не лукавлю. Потрібно вчитися, не соромитися цього. А не ходити і казати: «Та що ви мені тут розказуєте». Ніхто в Німеччині не ховається, не закривається. Тут готові ділитися досвідом, та ж Федерація готова реалізувати різноманітні проекти. Це можуть підтвердити усі тренери, які сюди приїздили. Приїздіть і навчайтеся новому, а потім реалізовуйте це все.

- Останнє питання про фіналу Ліги чемпіонів. Ризикнете спрогнозувати результат?
- Ризикну сказати, що буде додатковий час. Хотілося б, щоби Толік Тимощук не стояв у трьох фіналах із опущеною головою, а нарешті підняв Кубок Ліги чемпіонів. Це я йому бажаю. А так, в принципі, я ні за кого не уболіваю, хочу побачити красивий футбол.

Гліб Ваколюк, football24.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 14
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Scouter7
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил