Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 22 мая 2013, 11:42
1454
2

Игорь КУЛЬЧИЦКИЙ: Черноморец может победить только случайно

Известный специалист невысоко оценивает шансы одесситов на завоевание Кубка Украины

| Обновлено 22 мая 2013, 11:42
1454
2
Игорь КУЛЬЧИЦКИЙ: Черноморец может победить только случайно
Игорь Кульчицкий

Думками про прийдешній Фінал Кубка України між донецьким «Шахтарем» та одеським «Чорноморцем» Галичині спортивній в ексклюзивному інтерв’ю  поділився легендарний «кришталевий» капітан «Карпат», моторний лівий півзахисник галицької команди Ігор Євстахович КУЛЬЧИЦЬКИЙ.

- Свого часу разом із львівськими «Карпатами» далекого 1969-го Ви здобували Кубок СРСР. А кого вважає фаворитом у завтрашньому протистоянні між «Шахтарем» та «Чорноморцем»?
- Звичайно, що фаворитом у цьому Кубковому матчі є донецький «Шахтар», який зараз є на п’ять голів вищим від інших команд. Це донецька команда довела у чемпіонаті України та й у Кубку України вважаю, що «Шахтар» буде переможцем. Тому за усіма канонами він є сильнішим від одеського «Чорноморця».

- Як оціните шанси «моряків» у фіналі?
- «Чорноморець» може хіба що випадково перемогти. Шанси у нього дуже малі. Щоправда, це фінал, гра складається з одного матчу і враховуючи кубковий характер відбутися може будь-що. Пригадую, що далекого 1969-го «Карпати» теж не були фаворитами на фінальний матч із ростовським СКА. А ми тоді взяли і обіграли ростовську команду. Тому у матчі «Шахтар» - «Чорноморець» все залежатиме від того, як одеська команда побудує гру. Багато залежатиме від тренера, яку тактику на фінал обере головний тренер «Чорноморця» Роман Григорчук. Якщо вони оберуть тактику від оборони, не дадуть «Шахтарю» розвернутися, перекриють усі вільні зони, у такому випадку про сприятливий результат для одеситів можна вести мову. В іншому випадку шансів у «Чорноморця» дуже мало. Особливо враховуючи невдалу серію ігор, яка є в одеської команди в останніх матчах чемпіонату України.

- У цьогорічному чемпіонаті України «Чорноморець» двічі розгромно поступався «гірникам». Спочатку вдома з рахунком 1:5, згодом в гостях у Донецьку був битий 3:0. Враховуючи це, можливо, команда Романа Григорчука прагнутиме реваншуватися за дві дошкульні поразки від «Шахтаря» крізь призму Кубка України. Зокрема, фінального матчу?
- Справа не в цьому. І, зовсім, не має великого значення, як ці команди зіграли між собою у матчах чемпіонату України. Все-таки Кубок – зовсім інший турнір. Та й клас у гравців «Шахтаря» є вищим. У донецькій команді підібрані кадрово більш сильніші гравці, ніж в одеситів. Щоправда, кубкові ігри тим і цікаві, що в них багато залежить від самовіддачі, бажання. Адже все-таки це фінал і, мабуть, деякою мірою можна нівелювати клас за рахунок бійцівських якостей. Звичайно, що за класом «Шахтар» повинен перемагати «Чорноморець».

Мстислав КОЦЬКИЙ-БОБ’ЯК, galsports.com

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной
Футбол | 24 апреля 2024, 17:24 3
Лунин признался, был ли гол в скандальном эпизоде матча с Барселоной

Украинский вратарь отрицает, что мяч пересек линию

Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс
Футбол | 23 апреля 2024, 23:59 85
Зинченко поучаствовал. Арсенал уничтожил Челси с Мудриком на Эмирейтс

Команда Артеты праздновала самую крупную победу в истории отношений между этими коллективами

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Хрюн Моржов
Шахтеру давно уже скучно в чемпионате Украины. И я его понимаю. Трудно расти дальше, когда в трех десятках матчей всего три-четыре, ну максимум шесть, требуют напряжения сил и содержат некую интригу. А потом в Европе удивляемся, почему 0:3 или 1:5?
Nord-West
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил