Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 мая 2013, 20:13
3373
1

Вардан ИСРАЕЛЯН: «Летом усилим состав Металлурга»

Спортивный директор донецкого клуба планирует пригласить в команду и украинцев, и легионеров

| Обновлено 20 мая 2013, 20:13
3373
1
Вардан ИСРАЕЛЯН: «Летом усилим состав Металлурга»
Вардан Исраелян

Спортивний директор донецького «Металурга» підкреслив, що влітку у складі варто чекати низку кадрових змін.

— Вардане Михайловичу, на чиєму боці були ваші симпатії в Кубковому півфіналі «Чорноморець» — «Дніпро»?
— Ви знаєте, я був абсолютно неупереджений, адже це той випадок, коли хто б у цій парі не вийшов у фінал, все одно країну в єврокубках представлятиме шість перших команд. Тому був спокійний, просто насолодився хорошим футболом.

— В останньому матчі чемпіонату «Металург» завдяки голу Олександра Воловика на п’ятій компенсованій хвилині вирвав перемогу в Полтаві. Окрім майстерності, команда останнім часом демонструє ще й залізний характер. Наскільки це для вас стало несподіваним?
— Анітрохи, оскільки гравці в будь-якому матчі б’ються за перемогу, проявляють характер. Просто від результату поєдинку з «Ворсклою» залежало, наскільки впевнено ми закріпимося на п’ятому місці в турнірній таблиці. І тепер од «Чорноморця» нас відокремлюють досить комфортні чотири залікові бали.

— В останніх семи зустрічах «Металург» здобув шість перемог й один раз зіграв унічию…
— Спасибі тренувальному процесу. Ну, чому команда добре грає? Значить, сумлінно тренується, а суперники на сьогодні слабкіші за наш колектив. Хоча всі матчі в нас були на нервах. І не можна категорично сказати, що в якомусь із них нам було легко, а позитивний результат дався без додаткових зусиль.

— Після невдалого старту в другій частині чемпіонату наставник команди Юрій Максимов спересердя кинув, що «Металург» утратив уже шанси на потрапляння в Лігу Європи. Однак ви й футболісти в інтерв’ю висловлювали переконання, що ще нічого не втрачено. У підсумку команда завоювала заповітну путівку. Як відсвяткували цю подію?
— Ще не встигли це зробити. Перед колективом стоїть завдання не просто абияк пробиватися до Ліги Європи, ми хочемо бути п’ятими. Не задовольняємося малим. А святкуватимемо після гри з «Шахтарем».

— Забезпечити собі п’яту сходинку можете вже в недільному матчі з «Чорноморцем». Враховуючи, що одеський клуб став одним із приємних відкриттів нинішнього сезону, чи буде «Металург» особливо мотивований на цю гру?
— Звичайно, будьте певні. Як і в подальшому донецькому дербі. Адже, повторюся, ми хочемо бути в п’ятірці найкращих команд країни.

— Якщо вже «Металург» стабілізував гру й досягає результату, чи означає це, що всі зимові новачки вписалися в ансамбль?
— Кого маєте на увазі?

— Голкіпера Юрія Паньківа, лівого захисника Володимира Польового, а також крайніх хавів бразильця Леонардо та голландця Лоренцо Ебесіліо…
— Що стосується Паньківа й Польового, то їм не знадобилося багато часу на адаптацію. Леонардо також регулярно з’являється в основі. А ось у Ебесіліо виникли проблеми.

— Якого плану проблеми в Ебесіліо?
— Річ у тім, що він отримав невиробничу травму, тож пропускає тепер тренування та ігри.

— Чи не могли б уточнити, що це за травма?
— Будь-яка травма, отримана не на тренуваннях і не в іграх, змушує задуматися, наскільки професійно ставиться футболіст до своєї справи.

— Ми знаємо, як в минулій Лізі Європи виступив «Металург». Можливо, за це й поплатився місцем головного тренера Володимир П’ятенко. До майбутнього розіграшу єврокубка підсилювати склад плануєте?
— Однозначно. Тим більше, є низка гравців, у яких закінчуються контракти.

— Велізар Дімітров у інтерв’ю «УФ» говорив, що влітку буде визначатися зі своїм майбутнім. Він залишить команду?
— Я дуже сподіваюся, що продовжить кар’єру в «Металурзі».

— Окрім Дімітрова, в кого ще закінчуються угоди?
— У воротаря Дмитра Воробйова, захисника Шини та нападника Драмана Траоре. Хто з них залишиться, вирішимо після завершення чемпіонату.

— Напевне, селекційна служба активно веде пошук нових футболістів. Це будуть легіонери чи гравці з українськими паспортами?
— У нас на «олівці» вдосталь виконавців. Є там і вітчизняні гравці, й легіонери. Із них згодом й будемо вибирати.

— На ваш погляд, які лінії, позиції вимагають посилення?
— Усі! У команді повинна бути висока конкуренція.

Дмитро ДОЙНІКОВ, «Український футбол»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
otorvacio
только удачи им могу пожелать в отборе на ЛЕ. симпатизирую тренеру,максимову,думаю это один из перспективниших тренеров в украине.