Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 19 мая 2013, 23:06
2015
0

Кубок Экстра-лиги. Кардинал-Ровно – Енакиевец – 3:3 + ВИДЕО

Бились по-справжньому

| Обновлено 19 мая 2013, 23:06
2015
0
Кубок Экстра-лиги. Кардинал-Ровно – Енакиевец – 3:3 + ВИДЕО

Матч другого туру втішного турніру жодній з команд не приніс перемоги. А для «Кардинала-Рівне» і взагалі став останнім поєдинком у цьому сезоні. До того ж у цій грі рівняни остаточно вибули із боротьби за трофей «Кубок Екстра-ліги».

Гості з Донбасу прибули в Хмельницький в день матчу, тому можна було очікувати, що довга подорож на них вплинула не менше, ніж вчорашня гра на їхніх суперників. Забігаючи наперед, скажемо, що так воно в підсумку і вийшло. Жодна з команд не мала переваги в фізичній готовості. І взагалі, це був матч справді рівних суперників, що і підтвердив рахунок на табло.

Матч розпочався з паузи, пов'язаної із тим, що Танський посковзнувся на рівному місці. І якийсь час господарі майданчика наводили на ньому лад, затираючи слизькі місця – такі вже реалії футзального покриття в Хмельницькому. До слова хочеться сказати, що вже розпочато настилання сучасного покриття в новому залі, де наступного сезону буде приймати суперників «Спортлідер+».

Команди розпочали гру неспішно, подовгу розігруючи м'яча в середині майданчика. Першими активізувались єнакієвці, але удари Сільченка і Замятіна прийшлись повз ворота. Номінальні гості провели зміну четвірок, випустивши на поле бразильське тріо з Хурсовим. Рівняни ж, враховуючи малу кількість польових гравців, вимушені були робити точкові зміни по одному гравцю. Але, чи то дорога так стомила бразильців, чи їм було важко призвичаїтись до особливостей покриття хмельницького залу, та першими пропустили вони. Олександр Бондар сильно прострілив з правого флангу і м'яч від захисника єнакієвців потрапив в ворота. В протоколі матчу з'явилась відмітка навпроти прізвища Бондаря, хоча заслуга суперника в цьому голі була не меншою. Отак несподівано «Кардинал-Рівне» повів у рахунку.

Гравці «Єнакієвця» активізувались, але суперники вдало гасили їхню активність довгими володіннями м'яча. А контратаки підопічних Сергія Піддубного постійно таїли в собі загрозу. Та все ж на 12-й хвилині Олександр Хурсов досяг свого – промчавши по лівому флангу він з другої спроби таки пробив голкіпера суперників Івана Гурка.

Після забитого м'яча єнакієвці помітно активізувались, почали пресингувати по всьому майданчику, але нічого, крім аутів, з цього пресингу витиснути не зуміли. Звичайно, небезпечні моменти були і більше їх створював «Єнакієвець», але великої небезпеки вони не таїли, та й рівняни не забували про атаку. На небезпечні удари Тіагу та Бетіньо, вони відповіли пострілом Чернієнка та влучанням в штангу Когута на останній хвилині тайму. Ще у цей час встиг отримати попередження Сергій Піддубний, що зірвав небезпечну атаку суперника.

Другу половину у воротах рівнян розпочав Дєнюжкін, і одразу стало зрозуміло, що команда не збирається відсиджуватись в обороні в очікуванні свого шансу. Але перший небезпечний момент створили все ж їхні суперники, коли Хурсов пробив у штангу. А через одну хвилину Олександр Бондар створив маленький шедевр. Отримавши м'яча в центрі майданчика, на лівому його фланзі, він встиг помітити, що голкіпер змістився вправо, очікуючи прострілу на набігаючого суперника. Але Олександр прийняв неординарне рішення і точно пробив у лівий кут. Після цього моменту замість Андрія Мельника в ворота гостей став Олексій Сагайдаченко. Та це команді не допомогло.

«Кардинал-Рівне» почав грати із п'ятим польовим – Віталієм Танським, який і збільшив за декілька хвилин перевагу власної команди до двох м'ячів. Йому залишалось лише попасти в ворота метрів з 7 після передачі Чернієнка. Для «Єнакієвця» запахло поразкою. Але дуже швидко команді допоміг оговтатись гол Віталія Скорого, який проштовхнув м'яча у ворота під голкіпером рівнян.

Далі пішла дуже весела гра, яку так полюбляють глядачі. Обидві команди грали з п'ятим польовим гравцем і моментів, що могли призвести до гола в порожні ворота було безліч, але жоден з них гольовим не став. А після одного арбітрам довелось заспокоювати запасних «Єнакієвця», виписавши жовту картку Бетіньо. Та перед цим моментом сталося взяття воріт, що встановило остаточний результат матчу. Це Віталій Скорий вдало розібрався в метушні у штрафному майданчику рівнян.

Обидві команди в заключні хвилини прагнули вирвати перемогу, але забити не вдалось нікому.

Що б не казали тренери обох команд про потрібність цього турніру, та їхні гравці у цьому матчі бились по-справжньому. Видно було, що кожен хоче перемогти. Мабуть, це і є ознакою професіоналізму спортсменів. А «Кардинал-Рівне» першим серед команд Екстра-ліги закінчив сезон. Хоча підопічні Сергія Піддубного і не виконали поставлених на сезон завдань, та все ж, команда протягом всього турніру виглядала дуже сильно і самобутньо. А «Єнакієвець» і «Спортлідер+» завершать свій сезон у неділю матчем між собою. У разі нічиєї чи перемоги хмельничан саме вони стануть переможцями втішного турніру. У випадку їхньої поразки Кубок Екстра-ліги поїде в Єнакієве.

Євген БАЙ

«Кардинал-Ровно (Ровно)» - «Енакиевец (Енакиево)» - 3:3
Александр Бондарь, 5, 22, Виталий Танский, 25 - Александр Хурсов, 12, Виталий Скорый, 26, 38
 
«Кардинал-Ровно (Ровно)»: Иван Гурко, (Виталий Денюжкин, '21) - Александр Бондарь, Андрей Черниенко, Сергей Поддубный, Виталий Танский - Артем Фаренюк, Дмитрий Сытник, Юрий Когут
«Енакиевец (Енакиево)»: Андрей Мельник, (Алексей Сагайдаченко, '23) - Валерий Замятин, Виталий Скорый, Дмитрий Сильченко, Анатолий Доманский - Александр Хурсов, Бетиньо, Ромарио, Тиагу
 Сергей Поддубный, 19. - Бетиньо, 39.
 
Удары (в створ): 12 (8) - 31 (17)
 
 
Sport.ua

Видеообзор сайта www.sportlider.km.ua

События матча

38’
ГОЛ !
Гол забил Виталий Скорый(Енакиевец (Енакиево)). В сутолоке перед воротами Скорому удалось отправить мяч в сетку.
26’
ГОЛ !
Гол забил Виталий Скорый(Енакиевец (Енакиево)). Из пределов штрафной Скорый протолкнул мяч под вратарем.
25’
ГОЛ !
Гол забил Виталий Танский(Кардинал-Ровно (Ровно)). Черниенко выкатил мяч Танскому, а тот метров с 8-ми бахнул в верхний угол ворот.
22’
ГОЛ !
Гол забил Александр Бондарь(Кардинал-Ровно (Ровно)). Бондарь получил мяч на левом фланге, увидел, что голкипер сместился чуть ближе к центру ворот, моментально сориентировался в ситуации и левой ногой отправил мяч прямиком в ближний верхний угол! Красивейший гол!
12’
ГОЛ !
Гол забил Александр Хурсов(Енакиевец (Енакиево)). Хурсов получил передачу от партнера на левом фланге и со второй попытки пробил вратаря соперника.
5’
ГОЛ !
Гол забил Александр Бондарь(Кардинал-Ровно (Ровно)). Бондарь прострелил с правого фланга, а Тиагу срезал мяч в свои ворота. Гол почему-то записали на Бондаря...
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хуже только Ди Мария. Сколько получил Трубин за матч с Марселем?
Футбол | 19 апреля 2024, 04:11 1
Хуже только Ди Мария. Сколько получил Трубин за матч с Марселем?

Анатолий Трубин был слабо оценен статистическами порталами

Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду
Футбол | 18 апреля 2024, 12:44 1
Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду

Тренер вратарей «Реала» считал, что не прыгать стоит только в одном случае из трех возможных

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.