Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 15 мая 2013, 14:03
1175
0

Олег КУЗНЕЦОВ: «Ставим цель - выиграть турнир»

Главный тренер юношеской сборной Украины - об участии команды в турнире имени Виктора Банникова

| Обновлено 15 мая 2013, 14:03
1175
0
Олег КУЗНЕЦОВ: «Ставим цель - выиграть турнир»

Напередодні старту турніру пам’яті першого президента Федерації футболу України Віктора Баннікова, прес-служба ФФУ поспілкувалась з головним тренером команди-господаря турніру − юнацької збірної України, Олегом Кузнецовим  та дізнались, що для нього означає цей турнір та які цілі він ставить перед своєю командою на даному етапі.

- В Україні проходить лише два міжнародних турніри − меморіал Баннікова та турнір Лобановського, тому звісно перед нашою збірною ми ставимо ціль − виграти домашній турнір, це першочергове завдання. А далі вже локальні завдання − продивитись кандидатів, побачити нових футболістів у грі.

- Наскільки цей турнір є корисним для команди, яку Ви очолюєте?
- Для мене це важливий старт, оскільки це нагода побачити в ділі багатьох виконавців. 16 років − той складний вік, коли надзвичайно важко слідкувати за футболістами, оскільки вони грають в ДЮФЛ і продивитись в грі вдається далеко не всіх гравців. Тому про готовність хлопців інколи знаю лише від їх тренерів, а під час подібних турнірів маю можливість протестувати їх на практиці.

- Чи вдасться нашій команді зіграти оптимальним складом на турнірі?
- Ну про оптимальний склад навряд чи можна говорити, бо є травмовані футболісти, але конкурентоспроможним − це 100%.

-  Юнацька збірна до 16 років − це наймолодша збірна та й вік доволі непростий, як Вам вдається налаштовувати хлопців на гру?
- Так, насправді, це досить непростий вік, зараз якраз відбувається становлення футболістів, тому багато працюємо психологічно − проводимо індивідуальні бесіди, шукаємо необхідні слова. Крім того, всі розуміють важливість виступів за збірну. Клуби − це одне, а граючи в національній команді, вони захищають честь своєї країни − це вже новий етап для кожного футболіста. У внутрішній першості є різні суперники − бувають набагато слабші, а тут вже все інакше − приїжджають найкращі виконавці від своїх країн − зовсім інший рівень, і в таких випробуваннях надзвичайно корисно для самих гравців перевіряти себе.

- Чи викликали Ви новачків на турнір?
- Так, звісно, буде декілька новачків, яких ми вперше викликали до збірної, це є нормальний процес, ми на кожен турнір викликаємо нових виконавців,  намагаємось давати шанс всім, а далі все залежить від самих футболістів скористаються вони цим шансом, чи ні.

- Що Ви можете сказати про суперників, з якими будете грати в групі − Білорусь, Польщу, Туреччину.
- З Туреччиною ми знайомі, грали з ними в минулому році на турнірі в Москві, наша команда виграла тоді 1:0. Бачив цю команду і в січні на турнірі, щоправда ми з ними не грали. Що стосується інших суперників − то з ними ми ще не грали, на відміну від суперників з іншої групи, тому тим цікавіше буде для нас. В цьому плані я задоволений результатами жеребкування.

- Чи можете Ви говорити про фаворитів?
- Насправді, тут важко говорити про фаворитів. Все залежить від того, з якими цілями та в яких складах приїдуть суперники. Кого б я міг виділити на даному етапі − це збірні Туреччини, Росії, а також наша команда − це мої фаворити.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца
Футбол | 26 апреля 2024, 08:01 6
Новый претендент на Лунина. Легендарный клуб хочет подписать украинца

«Милан» вступил в борьбу с «ПСЖ», «Баварией» и «Манчестер Юнайтед» за Андрея

Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба
Футбол | 26 апреля 2024, 23:52 9
Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба

Дарио считает, что в Украине сложно найти коуча под «шахтерский футбол»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.