Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 25 апреля 2013, 00:30
2713
0

Олексій САМОЙЛЕНКО: «Головне – це якість зйомки»

Директор каналів Спорт 1 та Спорт 2 Олексій САМОЙЛЕНКО про футзальні трансляції та їхні перспективи

| Обновлено 25 апреля 2013, 00:30
2713
0
Олексій САМОЙЛЕНКО: «Головне – це якість зйомки»

- Нещодавно Ви провели першу трансляцію матчу Екстра-ліги. Скажіть, чи задоволені Ви рейтингом цієї трансляції?
- Ще складно говорити про рейтинг. Це був перший показ матчів Екстра-ліги на наших спортивних каналах, поки не в прямій трансляції, а в запису.

- Як вона пройшла?
- Були невеликі труднощі, не без цього. У цілому, як для першої пробної трансляції, ми задоволені виконаною роботою.

- Що Вас спонукало почати трансляції українського футзалу?
- До нас звернувся президент Екстра-ліги Степан Мельничук з проханням розглянути можливість показу матчів у нас на каналах. Нам сподобалася ця ідея і ми почали працювати в цьому напрямку.

- Як Ви одразу після першої трансляції домовилися про трансляцію матчів «Фіналу восьми»?
- Ми обговорювали цю можливість від початку. Можливо, покажемо фінал в прямій трансляції. Якщо тести пройдуть добре, то є велика вірогідність цього.

- Як Ви оціните рівень трансляції з різних міст? Чи якесь з них наблизилося до телевізійного формату?
- Безсумнівно найкраща картинка з Івано-Франківська. Ми довго погоджували всі нюанси з Екстра-лігою, з хлопцями які займаються безпосередньо організацією зйомки домашніх матчів «Урагану». Ми просили додати кілька камер, щоб можна було показувати повтори і реакцію тренерів, гравців та глядачів. Перебивки, графіка, постійно має бути видно рахунок і поточний час. Багато чого вже зроблено, але поки ще картинка не ідеальна. Я впевнений, що з часом якість трансляції буде поліпшуватися. Я зараз говорю безпосередньо про якість зйомки. А щодо арени, то найкраща в Луганську - «ЛТК Арена», яка побудована спеціально для проведення футзальних матчів.

- Чи можуть в перспективі українські уболівальники розраховувати на те, що усі матчі чемпіонату, а також збірної можна було б дивитися на Ваших каналах?
- Зараз ми намагаємося довести до ідеалу картинку з Івано-Франківська, для того щоб був приклад для інших клубів, як повинен бути організований весь процес зйомки, а головне якість картинки. На жаль, зали не усіх клубів придатні для якісної зйомки.

- З якими проблемами Ви стикаєтеся при організації трансляцій матчів нашого чемпіонату?
- Головне – це якість зйомки.

- Чому ваші канали не мають програми власного виробництва про футзал?
- Якщо до такої програми буде інтерес та  якщо знайдеться партнер – спонсор, який буде зацікавлений в її створенні, ми візьмемося за виробництво.

- Порівняйте, будь ласка, трансляції іспанського чемпіонату та нашого.
- Для нашого чемпіонату трансляції іспанського повинні бути прикладом. Саме до такої якості картинки потрібно прагнути. Поки це два різних світи. Я підкреслюю «поки». Український футзал знову виходить на телебачення, після довгої перерви – це його перші кроки, впевнений, що і в Іспанії спочатку не було таких якісних трансляцій як зараз.

- Чи планується розширення представництва футзалу на Ваших каналах?
- Наші канали транслюються в 14 країнах колишнього Радянського Союзу. Ми постійно тримаємо контакт з операторами, з компаніями, які представляють наші інтереси в тій чи іншій країні. Вони нам передають інформацію, відгуки телеглядачів про те, що їм цікаво дивитися. Відповідно, якщо футзал стане популярним, у глядачів буде бажання його дивитися – чому б ні? З радістю розширимо.

Андрій ГУЛІЙ, спеціально для Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.