Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 22 апреля 2013, 16:52
1294
2

Суперлига. Символическая пятерка четвертьфинала

Сайт Суперлиги определил пятерку лучших игроков по итогам первого раунда плей-офф

| Обновлено 22 апреля 2013, 16:52
1294
2
Суперлига. Символическая пятерка четвертьфинала

Матчі 1/4 фіналу завершилися, й на всіх любителів баскетболу очікують півфінальні протистояння. До вашої уваги символічна п’ятірка за підсумками чвертьфінального раунду плей-офф Суперліги сезону 2012-2013 рр.

Захисники

Лінн Грір («Азовмаш») – 5 матчів, 21.8 очка + 6.2 передачі + 1.8 підбирання + 1.2 перехоплення = 18.8 РЕ.

Третій бомбардир і другий «асистент» чвертьфінальної стадії разом зі своїм партнером Тадією Драгічевичем відіграв ключову роль у перемозі «Азовмашу» над «Донецьком». У чотирьох матчах із п’яти плеймейкер «левів», котрий, як справжній лідер, вів команду за собою, здобував не менше 20-ти очок і 20-ти балів РЕ, а в третій грі серії відзначився рекордними 32 очками та забив переможний кидок на останній секунді овертайму. Не можна не відзначити й 14 передач Гріра в останньому поєдинку серії.

Ренді Калпеппер («Ферро-ЗНТУ») – 5 матчів, 23 очка + 5 передач + 3.4 підбирання + 1.6 перехоплення = 15.8 РЕ.

Ренді Калпеппер став найкращим бомбардиром 1/4 фіналу, допомігши «Ферро-ЗНТУ» обійти на шляху до наступного раунду плей-офф «Черкаські Мавпи». Особливо помітну роль захисник відіграв у першому матчі серії, відзначившись 29 очками й 7 передачами, та в другому поєдинку – коли фактично перевів гру в овертайм, холоднокровно реалізувавши штрафні наприкінці основного часу, а в додатковій десятихвилинці забивши не менш важливі кидки з гри. Загалом у чотирьох матчах із п’яти Калпеппер здобував не менше 22-х очок.

Форварди

Кінделл Дайкс («Говерла») – 5 матчів, 19.8 очка + 6.6 підбирання + 1.8 передачі = 21 РЕ.

Кінделл Дайкс став одним із найкращих гравців за підсумками чвертьфінальної стадії, хоч і не зумів вибороти разом із «Говерлою» путівку до півфіналу. Втім, саме «вибуховий» форвард заводив своїх партнерів і робив усе можливе, щоб його команда перемогла. Найкращим у плей-офф для одного з лідерів «ведмедів» став третій матч серії з «Будівельником», за підсумками якого він відзначився 25 очками, 11 підбираннями та 31 балом РЕ. Прикметно, що за зібраними відскоками Дайкс поступився лише Джеремі Шаппелу з «Ферро» та «бігменам».

Річард Гуінн («Ферро-ЗНТУ») – 5 матчів, 19.2 очка + 6.4 підбирання + 1.8 передачі + 1.6 перехоплення + 1.2 блок-шота = 20.8 РЕ.

Не випадково головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков назвав Річарда Гуінна головним гравцем запорізької  команди – виконавцем, який готовий поступитися власною статистикою на користь командного результату, але в потрібну мить робить «свою справу». В серії з «Черкаськими Мавпами» форвард зіграв саме так – брав на себе ініціативу в потрібну мить і забивав надважливі м’ячі. На окрему увагу, безумовно, заслуговує реалізація Гуінном дальніх кидків (18/40).

Центровий

Владан Вукосавлевич («Політехніка-Галичина») – 4 матчі, 22 очка + 11.8 підбирання + 1.5 передачі = 26.5 РЕ.

Найкращий «ребаундер» і найефективніший гравець регулярної першості Владан Вукосавлевич підтвердив свій рівень і в першому раунді плей-офф, узявши безпосередню участь у розгромі «Хіміка». Саме центровий «Політехніки-Галичини» став найкращим гравцем чвертьфіналу за підбираннями й балами РЕ, а в рейтингу бомбардирів поступився першим місцем лише Ренді Калпепперу («Ферро-ЗНТУ»). Особливо п’ятому номеру «левів» вдалася перша гра серії з южненцями, в ході якої він реалізував 9/11 двоочкових і 10/10 штрафних, а також зібрав 14 відскоків, здобувши рекордні 42 бали РЕ.

Крім того, варто відзначити таких гравців:

Саша Васильєвич («Політехніка-Галичина») – 4 матчі, 14.8 очка + 5.3 передачі + 1.8 підбирання = 14 РЕ.

Лео Лайонс («Будівельник») – 5 матчів, 21 очко + 6.8 підбирань + 3.2 передачі = 24.6 РЕ.

Діор Фішер («Донецьк») – 5 матчів, 10.4 очка + 8.6 підбирання + 3.2 передачі + 1.8 блок-шота = 21.4 РЕ.

Суперлига

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
taker.ua
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Hordi11
И ни одного украинца... Наш баскетбол в пропасти... печально