Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 апреля 2013, 13:34
866
0

Роман САНЖАР: «В неудачной серии виновата вся команда»

Специалист принял донецкий «Олимпик» после отставки Романа Пилипчука

| Обновлено 19 апреля 2013, 13:34
866
0
Роман САНЖАР: «В неудачной серии виновата вся команда»
Роман Санжар

Після третьої поспіль крупної поразки «Олімпіка» у весняній частині чемпіонату в інтернет-просторі почали побутувати чутки про відставку головного тренера команди Романа Пилипчука. Проте керівництво клубу ніяких офіційних заяв не робило. Але, як відомо, диму без вогню не буває, тож у середу на офіційному сайті «Олімпіка» була розміщена інформація, що підтверджувала вищесказане. На офіційному веб-ресурсі повідомлялося, що причиною відставки став незадовільний виступ «Олімпіка» після зимової перерви в чемпіонаті. У трьох останніх матчах «олімпійці» поступилися із загальною різницею забитих і пропущених м’ячів — 1:10.

— Судячи з інтерв’ю президента клубу Владислава Гельзіна, яке він із піднесенням давав «УФ» після призначення торік у вересні Романа Пилипчука на посаду коуча, рішення про його відставку далося нелегко? — цікавлюся в спортивного директора клубу Олексія Антонова.
— «Справді, воно далося непросто президенту клубу, як і попереднє, коли клуб розлучався з Ігорем Петровим, котрий працював в «Олімпіку» сім років. Але це — футбол. І зараз, коли хлопці програли три гри, Владиславу Григоровичу, який ще виступає за команду, йдучи з поля, було соромно дивитися в очі вболівальникам, спонсорам, друзям. Таких невдалих серій в історії «Олімпіка» ще не було. Й рішення про відставку Романа Пилипчука президент ухвалив не відразу… Попри те, що президент і тренер товаришували, судячи з тієї ситуації, яка склалася в клубі, треба було терміново щось робити. Президент узяв на себе відповідальність. Зазначимо, що найцікавіше те, що нічого не віщувало такий невдалий старт після зимової паузи. Футболісти виходили на матчі з хорошим настроєм і бажанням. Проте під час поєдинків із хлопцями відбувався якийсь незрозумілий психологічний зрив. Чому? Це знають лише гравці».

— Керівництво клубу не розчароване проведеною селекцією та комплектацією складу?
— Мабуть, ми все-таки трохи помилилися. Отой стрижень, який був у команді до Романа Пилипчука, треба було залишати. Але Владислав Григорович дав повний карт-бланш новому наставнику, який зауважив, що команду потрібно повністю оновлювати. Буває, що й професіонали помиляються. Пилипчук зібрав новий колектив, хлопці теоретично на полі ніби все робити вміють, а на практиці тренер згуртувати їх не зміг. До речі, я наполягатиму на тому, щоби повернути в команду воротаря Дмитра Жданкова та крайнього півзахисника Олександра Волкова, які, вважаю, заслуговують виступати за наш клуб. Нині «Олімпік» не шукає наставника, адже в. о. головного тренера призначений колишній багаторічний капітан команди Роман Санжар, який завершив недавно кар’єру гравця. Романа Миколайовича команда дуже поважає, а керівництво знає, що в нього великий тренерський потенціал. Він намагатиметься вивести команду з нинішнього коматозного стану. Мій прогноз — він позбудеться з часом приставки в. о.

— У невдалій серії, — повідомив журналісту «УФ» Роман Санжар, — винна вся команда, але Роман Пилипчук узяв головний удар на себе. Я працював у Романа Михайловича помічником — це мій перший тренерський досвід, отож бачив, як він викладався, прищеплюючи команді творчий якісний футбол. Але щось пішло не так. Ми розібрали всі помилки. Звичайно, чудес не буває, та я намагатимуся змінити підхід футболістів до своєї справи. Потрібно, щоб у хлопців, коли вони виходять на поле, горіли очі й була жага до перемоги, чого, на жаль, не побачили в попередніх матчах. Я вдячний керівництву клубу за довіру, постараюся її виправдати.

Пограв свого часу з Романом Санжаром і нинішній капітан команди Павло Іванов, який вважає, що зараз в «Олімпіку» класична ситуація, коли «виграє команда, а програє тренер». Один із найдосвідченіших футболістів упевнений у тому, що вина в негативних результатах на совісті кожного гравця. А ще один із факторів полягає в тому, що колектив новий, хлопці ще не притерлися один до одного. Але команда не має наміру миритися з таким станом речей, відтак налаштовується по-бойовому, сповнена рішучості змінити чорну смугу на білу. Зазначимо, що підготовка до суботнього матчу в Харкові з «Геліосом» йде в звичайному режимі. У загальну групу повернувся Максим Драченко. За індивідуальною програмою поки займаються Кирило Дорошенко, Валерій Лебідь, Ігор Крижановський, які відновлюються після травм. Усі інші в лавах і готові доводити, що невдачі вже в минулому.

Дмитро ДОЙНІКОВ, «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам
Футбол | 25 апреля 2024, 10:16 1
ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам

Украинский нападающий «Жироны» остается лучшим бомбардиром Ла Лиги

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.