Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 14 апреля 2013, 10:49
1567
0

Вячеслав ГРОЗНЫЙ: «В Лиге чемпионов нет фаворита»

Известный специалист прокомментировал итоги жеребьевки полуфиналов Лиги чемпионов и Лиги Европы

| Обновлено 14 апреля 2013, 10:49
1567
0
Вячеслав ГРОЗНЫЙ: «В Лиге чемпионов нет фаворита»
Вячеслав Грозный

Аж два німецько-іспанські протистояння подарувало футбольному світу жеребкування Ліги чемпіонів. На стадії півфіналу зустрінуться мюнхенська «Баварія» з «Барселоною» та дортмундська «Боруссія» з мадридським «Реалом».

Обидві німецькі команди свої перші матчі зіграють вдома. Про можливості півфіналістів кореспондент сайту «Футбол24» поговорив з В'ячеславом Грозним, pаслуженим тренером України.

- Чи такого результату жеребкування ви очікували?
- Розумію уболівальників, розумію журналістів. Їм подавай протистояння «Реала» та «Барселони». Нам, тренерам, байдуже кого і з ким жереб зводить. Нам цікаво подивитися на те, як тренери управлятимуть грою і як футболісти реалізовуватимуть задумане наставником. Буде на що подивитися, буде кого проаналізувати, бо всі чотири учасники цілком відповідають статусу півфіналіста. Хто б не тріумфував в Лізі Чемпіонів, цей тріумф випадковим не назвеш. У півфінал потрапили достойні команди. І в цій ситуації некоректно робити прогнози стосовно переможця.

- Яка з чотирьох команд показала найсоліднішу гру в цьому розіграші?
- Почнімо з того, що варто забути поєдинки групового раунду. Вони відбувалися ще восени, а зараз маємо іншу пору року. Тепер про команди. Ми можемо говорити про козирі кожного півфіналіста. «Барселона» має у своєму складі Ліонеля Мессі. «Барса» з Мессі і без нього - це дві різні команди при великій повазі до інших гравців. Треба визнати, що Кріштіану Роналду відіграє велику роль у «Реалі». «Борусія» - це тренерська команда Юрґена Клоппа. Він її будує п'ятий рік і довів до високого рівня, рівня учасника півфіналу найпрестижнішого клубного турніру. До речі, «Борусія» зустрічалася з «Реалом» у групі і зіграла досить успішно. Обидві команди граючі. «Баварія» показує сучасний високий рівень футболу і її називають головним претендентом на тріумф у Лізі чемпіонів. Не забуваймо, що до Мюнхена влітку приїде Хосеп Ґвардіола. Він приїде у період, коли Юпп Хайнкенс чудово виконує свою роботу. І цей тренер захоче піти переможцем.

- То ви вважаєте «Баварію» фаворитом турніру?
- Я нікого не вважаю фаворитом. На результат вплинуть дрібні фактори. Дотепер команди показували різні матчі. «Борусія» на стадії плей-оф грала гірше, аніж у групі. «Баварія» як була потужною машиною, так і нею залишилася. Неможливо назвати ім'я переможця, це справа невдячна. На гру може вплинути фактор перебору жовтих карток. Мені не подобається те, що футболісти пропускають матч за дві жовті картки. Було б краще, якби вони пропускали за чотири попередження. Якщо по двоє чи троє гравців пропустять доленосні матчі, то ми не побачимо тих команд, яких ми бачили раніше.

Сьогодні всі показують рівень. Але вони різнопланові. «Барселона» та «Борусія» більш-менш схожі між собою, а на «Баварію» не схожий ніхто. «Баварія» найкраще грає на оборону, а «Барселона» - найкраще діє на атаку. Натомість «Реал» найліпше організовує переходи із захисту в напад. А от мюнхенський клуб найвправніше перебудовується під час гри. «Борусію» ми добре знаємо, ми знаємо, що і коли від неї чекати. Там все чітко розписано. Так само все відомо про «Барселону». А от «Реал» передбачити найважче. Він може грати з одним або з двома опорними півзахисниками, може використовувати Роналду на різних позиціях: на правому та лівому флангах, другим нападником або чистим форвардом. Словом, Жозе Моурінью має багато варіантів.

- Що спільного та відмінного у тренерів-півфіналістів...
- Усіх єднає те, що вони глибоко вивчають суперників. Вілланова не має величезного досвіду. А от Хайнкенс - найдосвідченіший у цьому квартеті. Він знає, як «Мілан» добре зіграв удома проти «Барселони». І зробить все для того, щоб зробити каталонців безпорадними. У мюнхенців немає слабких місць. Тому наважуся віддати перевагу «Баварії» у співвідношенні 52 на 48 відсотків. Так само можу віддати невелику перевагу «Реалу», бо «Борусія» грає на так добре, як восени. Це пов'язано тим, що команда втратила лідерство у Бундеслізі, троє її гравців зазнали поразки у матчі збірної Польщі проти України, а також через часті травми гравців дортмундського клубу.

До того ж, змінилося ставлення до Дортмунда. Їх почали вивчати. Ось Мануель Пеллегріні лише за тиждень (від першого до другого матчу з «Борусією») виконав колосальний обсяг роботи. Він поставив німців у таке становище, що вони не знали що робити. Об'єктивно кажучи, далі мала пройти «Малага». Вона виглядала солідніше. Повірте, Моурінью знайде ще більше, ніж Пеллегріні. А клас його виконавців ще вищий, ніж у «Малаги». До того ж, Жозе Моурінью може з третьою командою виграти Лігу чемпіонів. Він називає себе Особливим. І якщо хоче таким залишитися, то має виграти Лігу.

- Як вам жеребкування Ліги Європи?
- На відміну від Ліги чемпіонів, у Лізі Європи зібралися не всі рівні півфіналісти. Цій стадії явно бракує «Тоттенхема» та низки інших команд. Що не кажіть, та півфінал «Челсі» - «Тоттенхем» був би значно цікавіший, аніж «Челсі» - «Базель».

- Ви натякаєте на те, що «Базель» і, мабуть, «Фенербахче» слабші за своїх опонентів?
- Так воно і є. У фінал потраплять «Челсі» і «Бенфіка», а переможцем змагання стане лондонський клуб. Бо «Челсі» має перевагу у класі над опонентами. Принаймні я не бачу підстав казати, що лондонці програють битву за Лігу Європи.

Петро Оплів, football24.ua

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити
Футбол | 18 апреля 2024, 01:50 0
Куртуа одним словом охарактеризовал Лунина после победы Реала над Ман Сити

Тибо опубликовал короткий твит после ответного матча 1/4 финала Лиги чемпионов

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 1
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.