Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 апреля 2013, 13:07
1437
2

Михаил КОПОЛОВЕЦ: «Не спешите хоронить Карпаты»

Игрок львовского клуба серьезно настроен побороться с грандами украинского футбола

| Обновлено 11 апреля 2013, 13:07
1437
2
Михаил КОПОЛОВЕЦ: «Не спешите хоронить Карпаты»
Михаил Кополовец

Мало не після кожного матчу настрій вболівальників «Карпат» змінюється, як вітер на морі: то «зелено-білим» пророкують порятунок і місце у верхній частині таблиці, то прирікають на серйозну битву за місце під сонцем... У цьому світлі досить цікаво послухати одного із старожилів команди Михайла Кополовця, якому довелося бути учасником і першого походу галичан до Європи, і жорсткої боротьби за виживання.

- Можливо, в даній ситуації у «Карпат» є певна перевага, - говорить Кополовець кореспонденту газети «Команда». - Адже в такому складному турнірному становищі ми перебували і в минулому році, отриманий досвід має допомогти зібратися і не розчарувати своїх уболівальників на фініші.

- Чи відповідає дійсності інформація про те, що після розгрому від донецького «Металурга» відбулася зустріч клубного керівництва з гравцями, яким дісталося на горіхи...
- Скажу більше: була відверта розмова і між самими футболістами. Адже останнім часом вже простежується закономірність - тренери змінюються часто, а команді ніяк не вдається знайти свою гру. Тому, швидше за все, ми винні самі. Я так і сказав при «розборі польотів» одноклубникам: потрібно бути мужиками і бути готовим пожертвувати собою заради команди. Адже пригадується, коли ми двічі поспіль здобували право виступати в єврокубках, то діяли за принципом «десять попереду - десять ззаду». Зараз у «Карпатах» до такої гри готові не всі ...

- А може, все через якісь проблеми всередині колективу? Лукас покинув Львів, Вукчевич не залишився...
- Я звик давати оцінку тому, в чому повністю впевнений. Тому можу говорити лише безпосередньо про тренувальному процесі. У «Карпатах» я з літа 2007 року, мені є з чим порівнювати. На тренуваннях завжди панує робоча атмосфера, футболісти не жаліють себе. І ніхто ніяких конфліктів приховувати не збирається, тому що їх просто немає.

- Ти для себе вже визначився з причинами провалу в поєдинку з донецьким «Металургом»?
- Хлопці не продемонстрували бійцівський характер. Може, через те, що були відсутні дискваліфіковані стрижневі гравці команди - Худоб'як, Даушвілі, Пластун. Потрібно зробити зважати і на те, що останнім часом через рясні снігопади у Львові ми змушені були тренуватися в складних умовах і кілька розгубили навички гри в пас, а при Миколі Костова комбінаційний стиль став нашим «коником».

- Мені ж здається, що нинішні біди «Карпат» через те, що клуб підійшов до другої частини сезону недоукомплектованим. Тому й доводиться Миколі Костову латати «дірки» на ходу, змінюючи гравцям амплуа.
- Як кажуть, з боку видніше. Але я в команді не відповідаю за питання селекції. Моя справа - виходити на поле і доводити свою профпридатність.

- З якої причини ти не вийшов в Донецьку в поєдинку з «Металургом»?
- Я був готовий допомогти команді. Але Микола Костов віддав перевагу іншим.

- Після матчу з «Шахтарем» Костов сказав, що помилився зі стартовим складом, а після поєдинку з «Чорноморцем» - що не вгадав із замінами. Однак і в останній грі «Карпат» деякі тактичні рішення рульового викликали у багатьох фахівців здивування ...
- На цю тему краще поговорити з самим Костовим. Я переконаний, що нам в першу чергу потрібно питати з себе. Тим більше, ми захищаємо честь не тільки клубу «Карпати», але і Львова. Я про це пам'ятаю завжди! Тому, коли виходжу на поле, намагаюся діяти з позамежної самовіддачею.

Дійсно, у нас складний календар, ми ще не грали з «Динамо», «Металістом», «Дніпром», але ж попереду ще й поєдинки, в яких ми зобов'язані брати, як кажуть, свої очки. Та й не зрозумію, чому багато хто вважає, що ми обов'язково поступимося грандам українського футболу? Все ж варто враховувати, що ми приймемо їх у Львові ... Так що не поспішайте ховати «Карпати»!

Василь МИХАЙЛОВ за матеріалами газети «Команда», galsports.com

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BBB
Может быть в консерватории что-то не так(М.Жванецкий)
Леонід Вишневський
Та ніхто Міша вас не ховає, але так як ви зіграли з металдоном.....