Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фехтование
| Обновлено 31 марта 2013, 15:31
5913
5

Шемякіна та Ломаченко – найкращі спортсмени України + ВІДЕО

Сьома урочиста церемонія «Герої спортивного року»

| Обновлено 31 марта 2013, 15:31
5913
5
Шемякіна та Ломаченко – найкращі спортсмени України + ВІДЕО

Вчора у Жовтневому палаці столиці зібрався спортивний цвіт української нації, щоб всьоме в рамках урочистої церемонії «Герої спортивного року» вшанувати видатні досягнення вітчизняних олімпійців.

На заході, організованому Національним олімпійським комітетом і Міністерством молоді та спорту, нашим чемпіонам замість спортивних костюмів та екіпіровки довелося приміряти вечірні сукні і смокінги та граційно пройтися червоною доріжкою. А фізичне навантаження, до якого вони так звикли на змаганнях, замінило відчуття розслабленості та урочистого свята.

«Сьогодні ми зібралися, щоб пригадати найяскравіші спортивні миті минулого року і вшанувати наших лауреатів – Героїв спортивного року! Ми пишаємося вами, дорогі наші олімпійці, і сьогоднішнє свято – на вашу честь», - привітав всіх присутніх президент НОК України Сергій Бубка.

Свої вітання учасникам церемонії надіслали і перші особи держави – Президент Віктор Янукович та Прем'єр-міністр Микола Азаров. Міністр молоді та спорту Равіль Сафіуллін також відзначив високі досягнення наших олімпійців і їхній добрий приклад для наслідування.

Звісно, жодного «героя спортивного року» організатори не могли відпустити з порожніми руками. Кожен переможець номінації отримав престижні нагороди – диплом та статуетку, а також подарунки від компаній МТС Україна, Боско і Прем'єр готелі, а найкращі спортсмен, спортсменка та тренер – ще й грошову премію від НОК обсягом 50 000 гривень.

Нагороди переможцям вручали члени Міжнародного олімпійського комітету Ун Чан та Ю Зайкін, які прибули до України по запрошенню свого колеги Сергія Бубки і відвідали церемонію, олімпійські чемпіони Ірина Мерлені, Наталія Добринська та Олександр Волков, Віктор й Олена Пінчуки – засновники однойменного благодійного фонду, а також інші почесні гості церемонії.

Як і кожне справжнє українське свято, церемонія «Герої спортивного року» не обійшлася без яскравої концертної програми. Своїми виступами численних глядачів порадували переможниця Євробачення Руслана та майбутня учасниця цього престижного співочого форуму Злата Огнєвіч, оперна діва Олена Гребенюк та інші талановиті виконавці нашої країни.

Зазначимо, що захід відбувся за підтримки офіційних спонсорів НОК України МТС Україна, Юнісон Груп, Боско, Кока-Кола Україна Лімітед, Самсунг Україна; спонсорів церемонії «Герої спортивного року 2012» компаній Проктер енд Гембл Україна, Макдональдс Україна, Гарант і партнери; офіційних партнерів НОК України Прем'єр готелі, Бейкер Тіллі Україна, Євролаб та, звичайно, медіа-партнерів – Перший національний, Телекомпанія «Донбасс», Гала-радіо, «Олімпійська арена», Цифра, Укрінформ, «Команда», «Спорт-Экспресс» та «Болельщик».

Переможці Всеукраїнської урочистої церемонії «Герої спортивного року-2012»

Найкращий спортсмен року

Василь ЛОМАЧЕНКО – Олімпійський чемпіон з боксу (60 кг)

Найкраща спортсменка року

Яна ШЕМЯКІНА – Олімпійська чемпіонка з фехтування на шпагах

Найкращий тренер року

Володимир МОРОЗОВ – старший тренер збірної України з академічного веслування, тренер жіночої четвірки парної – Олімпійських чемпіонок

Сенсація року

Олексій ТОРОХТІЙ - Олімпійський чемпіон з важкої атлетики (105 кг)

Найкраща команда року (збірна)

ЖІНОЧА ЧЕТВІРКА ПАРНА З АКАДЕМІЧНОГО ВЕСЛУВАННЯ

(Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Наталія Довгодько, Катерина Тарасенко) - олімпійські чемпіонки

Найкращий спортивний організатор року

Володимир ПРОДИВУС - президент Федерації боксу України (за створення сприятливих умов для підготовки та успішного виступу національної збірної України з боксу на Олімпійських іграх – 5 олімпійських нагород)

Сильні духом (паралімпійські види спорту)

Наталія ПРОЛОГАЄВА - 3-разова чемпіонка, срібна призерка Паралімпійських ігор в Лондоні з плавання серед спортсменок з ураженням опорно-рухового апарату, рекордсменка світу, Європи та Паралімпійських ігор, стала найкращою спортсменкою української збірної за підсумками виступів на Паралімпійських іграх та найкращою серед жінок

Разом із олімпійцями (неолімпійські види спорту)

Ганна УШЕНІНА – чемпіонка світу з шахів

Олімпійська надія України

Жіноча збірна України з біатлону (Анастасія МЕРКУШИНА, Юлія БРИГИНЕЦЬ, Юлія ЖУРАВОК) – чемпіонки світу в естафетній гонці 3х6 км (юнацький)

За волю до перемоги

Юрій ЧЕБАН (веслування на каное) - бронзовий призер Ігор XXIX Олімпіади 2008 року в Пекіні; Чемпіон Ігор XXX Олімпіади 2012 року в Лондоні; призер чемпіонатів світу

Спортивна слава України

Ольга БРИЗГІНА та Григорій КРІСС

Народний вибір

Олександр УСИК

НОК Украины

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Арсенал – Челси. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии
Футбол | 23 апреля 2024, 20:55 26
Арсенал – Челси. Прогноз и анонс на матч чемпионата Англии

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок в АПЛ

Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов
Футбол | 23 апреля 2024, 13:45 31
Лунин сомневается, оставаться ли в Реале. Есть предложения от трех грандов

Украинский вратарь летом может перейти в другую команду

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
beerwolf
Я бы еще добавил сюда женскую сборную по биатлону, но они тоже заслуживают награду 2013 года
marians
Тренером року, ще Ломаченко старший міг би бути.
drugov.vas
Вполне заслуженно) Как по мне)
patriotua1979
Хотів,було,поспорити,що Підгрушна заслуговує цього титулу,але вона спортсменка номер один 2013 року!!!
artyom314
Молодцы!