Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 22 марта 2013, 12:06
1348
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги будет сыграно четыре матча

| Обновлено 22 марта 2013, 12:06
1348
0
Суперлига. Анонс игрового дня

У п’ятницю відбудуться чотири матчі регулярного чемпіонату Суперліги, який прямує до своєї розв’язки.

Центральний матч

У центральному матчі п’ятниці зустрінуться географічні сусіди – «Говерла» та «Політехніка». Попередні зустрічі команд у цьому сезоні сповна виправдали статус дербі, однак цього разу перемога потрібна суперникам ще й з огляду на турнірну боротьбу, адже обидві команди, які перебувають на п’ятій і восьмій сходинках турнірної таблиці відповідно, прагнуть посісти якомога вище місце перед стартом плей-офф.

У нинішньому сезоні

Уже в стартовому турі чемпіонату Суперліги «Говерла» та «Політехніка-Галичина» подарували своїм уболівальникам яскраве дербі, яке завершилося перемогою івано-франківської команди з рахунком 79-76. Потужно проведена друга половина зустрічі, тон у якій задавали лідери «ведмедів» Юджин Лоуренс і Кінделл Дайкс, принесла господарям паркету успіх.

Зате в другому колі «Політехніка» взяла реванш, обігравши «ведмедів», які через травму втратили основного плеймейкера Юджина Лоуренса, з рахунком 74-63. Центровий «левів» Владан Вукосавлевич став найкращим гравцем зустрічі, записавши на свій рахунок звичний дабл-дабл і 23 бали РЕ.

Не можна не згадати й третю в сезоні зустріч команд, що відбулася в рамках півфіналу Кубка Суперліги та завершилася перемогою «Говерли» (81-66). У післяматчевому інтерв’ю наставник «Говерли» Євген Мурзіннаголосив, що ключовим фактором успіху його підопічних став командний баскетбол. Крім того, «ведмеді» виграли боротьбу за підбирання – 42 (16 із них було зібрано на чужому щиті) проти 30-ти в суперника.

Передматчева цитата

«Ми дуже хотіли виграти той Кубок і, мабуть, трохи перестаралися, – пригадує нещодавні події плеймейкер «левів» Даррел Мітчелл перед новою зустріччю із принциповим суперником. – Часто буває так, що чогось прагнеш настільки сильно, що це бажання «спалює» тебе. І врешті ти «перегораєш». Щось подібне сталося з нами тоді… Але нічого! У п’ятницю матимемо гарну нагоду виправитися за поразку в Кубку. Головне – спокій. Потрібно спробувати врівноважено виконати усі настанови тренера.

Також не варто надто сподіватися на те, що проти нас не гратиме Юджин Лоуренс! Так, без нього «Говерла» дещо «здала»! Але слід пам’ятати, що одного разу ми вже поступилися «ведмедям», які грали без свого основного плеймейкера».

Цікаві цифри

«Говерла» продовжує лідирувати в чемпіонаті Суперліги за кількістю важких ігор (перемог і поразок із різницею до 5 очок), яких на рахунку «ведмедів» 14.

Водночас саме підопічні Євгена Мурзіна встановили антирекорд сезону за здобутими очками в одному матчі (42).

У матчі другого кола баскетболісти «Говерли» здійснили рекордну кількість триочкових спроб (30).

Гра першого кола залишається найкращою в сезоні для форварда «Політехніки-Галичини» Івана Шкурупія, який відзначився 15 очками, 12 підбираннями й 25 балами РЕ.

«Відновлення й відпочинок»

«Майбутнім матчем почали займатися відразу після повернення з Німеччини. Подивилися відео, але майже не тренувалися. Зараз найважливіше для команди – відновлення й відпочинок, – наголосив перед грою з «Києвом» наставник «Хіміка» Звєздан Мітрович. – Про суперника можу сказати, що вони грають без тягаря відповідальності за результат».

Спроба подолати кризу

У передостанньому матчі регулярного сезону «Азовмаш», який зазнав чотирьох поразок поспіль й опустився з другого на четверте місце, спробує подолати ігрову кризу. Тим більше, що суперником «левів» буде «ДніпроАЗОТ», який уже давно втратив турнірну мотивацію.

Проти лідера: латвійське дербі

«Миколаїв», який за словами латвійського наставника команди Агріса Галвановскіса прагне бодай частково реабілітуватися за попередні поразки, спробує дати бій лідеру й переможцю регулярного чеміпонату «Будівельнику». Тим більше, столична команда втомлена після виснажливого матчу з «Більбао» у півфіналі ЄвроКубка.

Утім, головний тренер «Будівельника» Айнарс Багатскіс, який утретє в сезоні буде опонентом свого співвітчизника, підкреслив: «Про жодне розчарування чи відсутність мотивації на цей матч і мови бути не може. У нас попереду плей-офф, ми повинні тримати себе в тонусі, зберігати свій ритм… Ми налаштовані виграти, адже ми вже двічі поспіль поступилися й тепер нам особливо необхідна перемога, щоб струснути себе психологічно та порадувати своїх уболівальників».

Суперлига

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.