Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 16 марта 2013, 18:11
1504
0

Дмитрий СЕЛЮК: «В Таврии осталось 3-4 моих футболиста»

Известный агент вынужден продолжать совместную работу с симферопольским клубом

| Обновлено 16 марта 2013, 18:11
1504
0
Дмитрий СЕЛЮК: «В Таврии осталось 3-4 моих футболиста»
Дмитрий Селюк

— Дмитре Дмитровичу, ви, мабуть, чекатимете цього протистояння з нетерпінням?
— Безперечно (усміхається)! Для мене ця зустріч цікава ще й тим, що й у «Таврії», у в «Металурзі» грають по троє моїх футболістів. У Донецьку — це Леонардо, Лоренцо Ебісіліо та Володимир Польовий, а за кримчан виступають Аніс Буссаїді, Рубен Гомес та Марко Не. Отож три на три (сміється). Думаю, нині донеччани сильніші за своїх опонентів. Пов’язано це переважно з тими подіями, які відбувалися останнім часом довкола «Таврії». Водночас господарів не можна недооцінювати. Буває так, що в тяжкі часи та чи інша команда збирається з силами й може дати бій.

До речі, користуючись нагодою, звернуся до вболівальників «Таврії», які, можливо, важають, що це я завдав їхньому клубу шкоди. Це не так. Не я влаштовував теперішні проблеми. Про те, що відбувається із сімферопольцями нині, передбачав і говорив ще торік у червні. Плоди трансферів, які були здійснені влітку, кримчани пожинають досі. Тоді було куплено дев’ятьох футболістів, більшість із яких виявилася невисокої якості.

Тому не треба скаржитися, мовляв, Селюк перекрив нам трансфери, адже в червні була придбана низка виконавців. Що, кожного трансферного вікна по 10–20 футболістів купляти?

Є ще одна цікавинка цього протистояння. Леонардо, який зараз у донецькому «Металурзі», повинен був бути в… «Таврії»! Він приїжджав до Сімферополя, тренувався з командою, тож навіть ми мали підписати з ним контракт. Але зважаючи на те, що я залишив клуб, а керівництво ФК було категорично проти моїх гравців, то Леонардо не взяли й він опинився в Донецьку. Оцініть метаморфозу: той, хто мав виступати за «Таврію», гратиме проти неї.

— Зі змінами в керівництві сімферопольців, зокрема призначенням нового генерального директора, мабуть, насущні проблеми відійдуть у минуле…
— Од Олександра Бойцана не треба чекати покращень у спортивній частині функціонування клубу. Він не зобов’язаний поліпшувати турнірні показники команди
та покращувати її гру. Найбільша проблема всіх наших клубів це те, що всі — кому треба й не треба — лізуть удосконалювати спортивну частину діяльності. Цим повинні займатися профільні фахівці, тобто тренери. Олександр Бойцан повинен забезпечувати технічну частину роботи для команди — завідувати клубним господарством. Головне,
що коли він працював на попередній адміністративній роботі, то зарекомендував себе як хороший фахівець.

— Не виключаєте можливість співпраці з «Таврією» вже за нового керівництва?
— А чому б і ні? Із засновниками клубу я продовжую співпрацю. Враховуючи те, що в команді залишається троє-четверо моїх футболістів, хочеш-не хочеш, а мусиш співпрацювати з цим клубом (сміється).

— Як гадаєте, чи не екстраполюється на футбольний колектив негатив од нових подій? Маю на увазі те, що прем’єр-міністр Криму Анатолій Могильов заявив, що передасть до правоохоронних органів матеріали з приводу фінансових проблем «Таврії»?
— На футболістів це точно не тиснутиме. А ось те, що пан Могильов це питання порушив, — добре. Давно потрібно було таке зробити (хоча першим, хто заговорив, був я). Нарешті «Таврію» це хоч трохи освіжило.

Олексій КОМАРОВСЬКИЙ, «Український футбол»

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.