Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4863
6

Хуанде РАМОС: «Господарі грати не хотіли»

«Говерла» – «Днепр» – 0:1. Послематчевая пресс-конференция

Хуанде РАМОС: «Господарі грати не хотіли»

Хуанде Рамос, головний тренер «Дніпра»:

- Сьогодні вийшов матч в якому стан поля був не найкращим. В цьому протистоянні ми хотіли перемагати, а інша команда грати в футбол не хотіла. В результаті ми забили гол, заробили три залікові бали, хоча сам поєдинок вийшов невидовищним.

- Прокоментуйте епізод з забитим м’ячем…
- На мою думку, там нічого такого не відбулося й гол потрібно було зараховувати. Вже неодноразово казав, що при такому арбітражі український футбол розвиватися не буде. Я вважаю, що такі арбітри не мають права в майбутньому виходити на футбольне поле. Сьогоднішній арбітр просто не дозволяв грати в футбол.

- Уточніть, хто сьогодні хотів перемогти, а хто не хотів грати в футбол?
- Сьогодні хотів виграти й показати хорошу гру саме «Дніпро», а «Говерлу», як було видно по грі, влаштовував результат 0:0. Господарі грати не хотіли, арбітр дозволяв протікати грі саме в такому руслі, тому й вийшов такий метушливий футбол.

- На вашу думку, «Говерла» має шанси залишитися в Прем’єр-лізі?
- Ще є достатньо матчів попереду й «Говерла» може спробувати домогтися свого шансу залишитися в Прем’єр-лізі. Однак, для того, щоб залишитися серед еліти, необхідно перемагати, а для того, щоб перемагати, потрібно цього хотіти. Сьогодні такого бажання в команди-господарів я не побачив. Вони були згодні на нічию – 0:0.

- Який стан здоров’я в Коноплянки?
- Він травмований.

Олександр Севідов, головний тренер «Говерли»:

- Сьогодні ми поступилися хорошій команді. Щодо малюнку самої гри, то ми свідомо віддали ініціативу «Дніпру», бо грати в відкритий футбол з дніпропетровцями нам не по силам. Випустили на поле трьох центральних захисників з метою перекрити можливі зони атаки швидких гравців команди суперника. Десь це нам допомагало, але в результаті все одно поступилися. Вітаю «Дніпро» з перемогою й бажаю їм рухатися й далі в такому  ж дусі.

- Чи були в вас претензії до підопічних у швидкості переходу з оборони в атаку?
- Ми чогось боялися йти в атаку. Звісно, претензії були. Ще перед грою вболівальники запитували, за рахунок чого можна перемогти «Дніпро». Відповідав, що це можливо за рахунок самовіддачі, бажання та везіння. Дві перших складових сьогодні були, а от везіння нам не вистачило. До забитого гола ми практично не давали шанси дніпропетровцям, а коли пропустили, то розкрилися й гості могли забити ще. Відомо, що без контргри важко розраховувати на позитивний результат. Намагався це передати своїм гравцям, гнав їх в атаку, але… Одного бажання й самовіддачі замало. Хлопці билися, старалися, «Дніпро» ж забив гол і почав тягнути час з передостанньою командою в чемпіонаті. Не можу сказати, що нас бояться, проте це свідчить, що нас поважають.

- Рамос тільки що сказав, що ваша команда не хотіла грати, тому й поступилася…
- У мене трохи інше бачення. А як він хотів, щоб грати проти «Дніпра»? Ми зіграли в силу своїх можливостей. Напевно, сьогодні на нічию ми не награли. Хоча, якщо б нам трохи пощастило, то можна було б вирвати одне очко. Визнаю, що з нашої сторони було мало футболу, ми свідомо обрали таку тактику, щоб взяти якісь бали, однак, на жаль, не вийшло.

- Наступну гру проведемо в Харкові проти «Металіста», а потім вдома – проти «Іллічівця», в якому з цих матчів можемо розраховувати на позитивний результат?
- Дайте мені хоч день не думати про «Металіст». На сьогодні це третя команда в чемпіонаті, тож гратимемо так само, як і проти «Дніпра» - за рахунок самовіддачі та бажання. Поки ми вилами йдемо проти танків. Важко, але ми б’ємося, гриземо землю, лягаємо кістьми, але все одно цього для футболу замало. Якщо Фортуна буде на нашому боці, то будемо брати  очки, а якщо відвернеться від нас, то звісно залишимося без них, - це щодо матчу з «Металістом». А в домашньому матчі з «Іллічівцем», якщо не здобудемо позитивного результату, то можна буде вже говорити, що ми команда першої ліги.

- Сподіваємося, що команда в Харкові вийде вже в оптимальному складі?
- Ви що думаєте, що після гри я комусь із гравців поламав ноги чи що? Не зовсім зрозумів ваше запитання?

- Мірко Райчевіч відбув дискваліфікацію, тепер здається всі вже будуть у строю?
- Не готовий вам зараз відповісти, так як не контролюю кількість отриманих гравцями  карток.

- На вашу думку, гол у ворота вашої команди був, чи все ж таки там перед цим було порушення правил гравцем «Дніпра»?
- Зараз важко сказати, одні кажуть, що там було порушення, інші – чистий гол. Не можу коментувати того, чого не бачив на власні очі.

- Яка ситуацію по фінансуванню команди?
- Як по-іспанськи буде без коментарів?Давайте не будемо говорити про гроші.

- Хуанде Рамос досить критично оцінив роботу суддівської бригади, а що скажете ви?
- Так само не буду обговорювати будь-які запитання, що стосуються наших суддів. Що, сьогодні нам арбітри заважали здобути потрібний для нас результат? Потрібно шукати причину в собі. Що ми не достойні жити краще, ніж ми живемо тепер. Хто нам в цьому заважає – ЄС чи Митний союз ?

- Наскільки ви задоволені грою своєї команди. Оцініть у відсотках?
- На 50%. Сюди відношу самовіддачу та бажання. Повторюся, але скажу в нас команда недосвідчена, половина гравців лише дебютували в цьому сезоні в Прем’єр-лізі.

- Напевно, наставник «Дніпра» очікував щось більшого від «Говерли», тому так заявив?
- Якби в нас був якийсь очковий запас, то гра була б зовсім іншою - більше би розкривалися, йшли б в атаку. Але нині для нас кожне очко на вагу золота.

- На наступний сезон ви залишитеся працювати в «Говерлі»?
- Робота тренера зобов’язує тебе бути готовим до того, що тебе в певний момент можуть звільнити.  Ну хтось очікував, що «Дніпро» не пройде «Базель», але Хуанде Рамос сьогодні приїхав до Ужгорода. Та й «Металіст» поступився в рідних стінах «Ньюкаслу», але Маркевич спокійно працює й далі. А були часи, коли я працював в донецькому «Металурзі» команда шість матчів поспіль здобувала перемоги, але тим не менш, мене звільнили. Є різні ситуації. Чи залишуся я? У мене є свої переконання – гравці мають виходити й грати для власних уболівальників, щоб потім в цьому маленькому місті до них підходили люди на вулиці й висловлювали подяку.  Я впевнений, що тут команду зробити можна, адже господар клуба робить для цього досить багато і він єдиний, хто щось робить на Закарпатті для розвитку професійного футболу. Ми стрімко ввірвалися в Прем’єр-лігу, тут зовсім інший футбол, тільки рот відкрили, а нас уже карають. Тут помилок не пробачають, а ми в свою чергу до такого тиску не були готові.

www.fcgoverla.uz.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
CTAKAH_CTAKAHbI4
Анатолий, я прямо таки на Вас удивляюсь,+3 балла за победу в турнирной таблице,гандикап сохранен,пока все без изменений.
Anonymous
А то что Говерла забила ЧИСТЫЙ гол который не засчитали так это не считается... Так что я бы на месте господина Рамоса о судьях в этот матче вообще не заикался, а то выглядит смешно...
Хрюн Моржов
Та й гостi не дуже...
valenok2
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
toli0808
CTAKAH_CTAKAHbI4 — 10.03.2013 22:50
И какого х... +3 и ваше... опять +2?
CTAKAH_CTAKAHbI4
+3 в таблице,про остальное нужно забыть. Хотя как тут забудешь.если судьи неудовлетворенные самолетом никому играть не давали.То что Леоненко (на 2+2)лепил по поводу пинка под зад в исполнении Зозули, я бы не сказал,что это умышленные действия. Я тоже бы тянулся бы к мячу чтобы впихнуть его в ворота и ничья задница не остановила бы мою ногу.