Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 февраля 2013, 14:17
2049
4

ДЕДЫШИН: «Нужно создать условия для перехода на Арену Львов»

Генеральный директор «Карпат» рассказал о ситуации с домашней ареной команды

| Обновлено 20 февраля 2013, 14:17
2049
4

– Чи погоджуєтеся ви з вимогою обласної адміністрації про будівництво багатофункціонального спортивного комплексу на вулиці Снопківській? Про яку саме ділянку мова?
– Мабуть, не зовсім коректно запитувати, погоджуємося ми з такою вимогою чи ні. Влада ухвалює ті рішення, які вона вважає за необхідне. Наша ж позиція з самого початку полягала в тому, щоб у чаші стадіону «Україна» спорудити універсальний спортивний комплекс, який стане окрасою міста, а також приноситиме ФК «Карпати» прибуток від свого функціонування. Це має бути комерційний проект ФК «Карпати». У контексті майбутнього проведення у Львові матчів Євробаскету ми готові розглядати цей комплекс як такий, що буде готовий за всіма нормами ФІБА приймати поєдинки чемпіонату Європи з баскетболу. Наголошу – йдеться не про ділянку у Снопківському парку, а саме про чашу стадіону «Україна».

– Передача стадіону «Україна» з міської в обласну комунальну власність якось вплине на користування стадіоном ФК «Карпати»?
– Відверто кажучи, вперше чую про плани щодо передачі стадіону «Україна» з міської в обласну комунальну власність. Для мене це одкровення. Хоча якщо такий крок спростить механізм прийняття рішень щодо будівництва спортивного комплексу, то чому б і ні?

– Чи братиме ФК «Карпати» участь у будівництві (інвестування, вирішення організаційних питань) і в майбутній експлуатації баскетбольного комплексу?
– Насамперед зазначу, що ми говоримо не про виключно баскетбольний комплекс. ФК «Карпати» вже заявив офіційними листами про готовність спорудження багатофункціонального концертно-спортивного комплексу, який зможе забезпечити проведення у Львові не лише Євробаскету-2015, а й розвиток ігрових видів спорту, практично втрачених останніми роками для нашого міста, – волейболу, гандболу, футзалу, а також проведення масштабних концертно-розважальних заходів, оскільки його будуватимуть із застосуванням найсучасніших інженерно-технологічних рішень. Так, у ньому передбачено функціонування футбольного поля стандартних розмірів зі штучним покриттям, баскетбольного майданчика, льодової арени, а також концертного залу. Комплекс буде на 10-12 тисяч глядацьких місць. Саме в такий об’єкт, що приноситиме користь місту і кошти клубу, ФК «Карпати» готовий інвестувати кошти. 

– Чи означає це рішення, що «Карпати» стимулюють до переходу на «Арену-Львів»? Чи вже розробили «дорожню карту» переходу клубу на стадіон на вулиці Стрийській?
– Нас не потрібно стимулювати. «Карпатам» потрібно створити такі умови, щоб вони перейшли на «Арену-Львів». Усе впирається в економіку: існують витрати на оренду й експлуатацію «Арени-Львів», і є значно менші витрати на стадіон «Україна». Тому хочемо, щоб запропонований нами компенсаційний механізм був прийнятий, погоджений і виконаний. У такому разі ми не матимемо жодних пересторог, аби «Карпати» виступали на новому стадіоні.

– На якому з двох львівських стадіонів – «Арені» чи «Україні» – мають намір розпочати сезон львівські «Карпати»?
– Якщо вже найближчим часом, до відновлення виступів «Карпат» у домашніх матчах чемпіонату України (9 березня), буде розглянуто і прийнято компенсаційний механізм, команда розпочне свої виступи на «Арені-Львів». Якщо ні, то ми готові почекати, продовживши виступи на «Україні».

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 2
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ostrig
Погоджуюсь. На Україну можна і з Зеленої, і з Сихова, і з Центру. На Арену - 20- хв йдеш до Ашану, а там пробуєш залізти в маршрутку.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
PaukX2
з одної сторони то воно так, але бажання сходити на ст.Україна відсутнє от на Арену бі пішов зразу навіть при дорожчих квитках. Всетаки які б спогади приємні небули про старий стад, він вже застарів давно. Починаючи від розсташування, закінчуючи таблом і туалетами.
Dragon9
Особисто мені немає різниці де грати.
Головне щоб команда грала і забивала