Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 13 января 2013, 02:22
4323
2

Энергия – Ураган – 4:1 + ВИДЕО

Енергетичне дербі – за чемпіоном

| Обновлено 13 января 2013, 02:22
4323
2
Энергия  – Ураган – 4:1 + ВИДЕО

Аби написати об’єктивний звіт матчу «Енергія» - «Ураган», гру, мабуть, потрібно переглянути двічі – один раз вживу, після чого ще раз у відеозаписі. Подій було стільки, що вслідкувати за ними усіма було справді непросто.

Порадувало те, що попри робочий час матчу (13:00), глядачі заповнили трибуни Палацу спорту «Галичина». Без підтримки не залишилася жодна з команд. З Івано-Франківська до Львова прибуло з півсотні представників фан-клубу гостей.

Інтриги протистоянню додавав ще очікуваний дебют бразильців у складі «Урагану». У заявку потрапили усі кудесники м’яча за винятком Морено, якого ще не встигли заявити до участі у чемпіонаті України. Забігаючи наперед, зазначимо, що бразильці справили непогане враження, однак свою команду від поразки не врятували…

Високий градус матчу відчувався одразу з перших секунд зустрічі. Команди взяли високий темп і почали тішити глядачів змістовним футзалом. Першими ойкнули вболівальники «Урагану». Валенко у самісінькому дебюті матчу примудрився не влучити у ворота з одного (!) метру після передачі Будняка. За «Енергію» двічі відповів Макаєв, і одного разу це зробив радісно для місцевих вболівальників. Після передачі Бондаря Ільдар пробив у Ципуна, а після передачі Рогачова – мимо стража воріт франківців – 1:0.
Забивши гол, «Енергія» віддала ініціативу «Урагану». В позиційній атаці гості повністю перегравали львів’ян. Особливо це вдавалося квартету Кіндратів-Додо-Роніньо-Луіз Негао. Бразильці регулярно створювали небезпеку біля воріт Кардаша, однак страж воріт «енергетиків» цього дня провів, мабуть, один з кращих матчів у кар’єрі. Володимир, спіймавши кураж ще у першому таймі, втримав його до завершення поєдинку. Відповідно усі удари гравців «Урагану» йшли або в Кардаша, або мимо воріт.

З позиційною атакою у першому тайму підопічні Миколи Сича відчували проблеми. Аби їх уникнути, пробували давати дальні передачі на «стовпів» -  Павленка та Макаєва. Утім, це вдавалося лише з перемінним успіхом. Точність передач і гра в позиційній атаці в «Енергії» бажала бути явно кращою.

Хоч і «Ураган» багато позиційно атакував у першому таймі, однак назбирав ліміт командних фолів. Легчанов з дабл-пенальті не забив, влучивши у стійку. І це, мабуть, справедливо, адже 2:0 на користь «Енергії» не відповідало б тому, що відбувалося на майданчику у перші 20 хвилин гри.

До завершення першого тайму підопічні Сергія Гупаленка продовжували атакувати. Як то кажуть, гол назрівав, і він таки відбувся. Комбінація Додо-Роніньо-Луіз Негао завершилася влучним ударом останнього  метрів з шести – 1:1 наприкінці першого тайму.

За дев’ять секунд до завершення першої 20-хвилинки «енергетики» отримали шанс на кутовий, з якого Макаєв влучив у стійку. «Ураган» ледь не пропустив тоді, коли команди думками були уже в роздягальні…

Тренер «Енергії» Микола Сич знайшов потрібні слова у перерві. На другий тайм вийшла уже інша «Енергія», мабуть, та команда, яка готова вирішувати найскладніші завдання в чемпіонаті України.

Роніньо та Дмитро Бондар на початку другого тайму показали вболівальникам, як не потрібно забивати голи з вигідних позицій. Обидва футболісти змарнували фактично виходи сам на сам з голкіперами суперників. Роніньо після падіння Чепорнюка пробив поруч зі стійкою, а Бондар не переграв Ципуна, вийшовши з ним на побачення.

Оскільки у матчі продовжувався високий темп, тренер «Енергії» Микола Сич замість Валерія Легчанова, який втомився фізично, у другій четвірці випустив Сергія Якуніна. Останній і став героєм публіки, коли пробив після награної комбінації з аута. Такого повороту подій Ципун не очікував.

При рахунку 2:1 Коваль з партнерами змарнували вихід трьох на одного. В «Енергії» був шанс покласти суперника на лопатки, однак господарі відтягнули його на потім. Чудові нагоди забити м’яч мали Роніньо та Будняк, однак не вдавалося. Кардаш тягнув усе, що летіло в рамку воріт. Впевнена гра воротаря «енергетиків» передалася на усю команду. Максим Павленко на 32-й хвилині погасив «пожежу» у штрафному «Урагану» і схоже таки зняв питання про переможця в енергетичному дербі.

Після пропущеного третього м’яча Сергій Гупаленко замінив Ципуна на Колтка, проте лише на дві хвилини. За 5.32 до завершення матчу Будняк грав у футболці п’ятого польового гравця. З воротарем-моталою «Ураган» не уник неприємностей. Бондар і Кардаш були близькими до того, аби забити у порожні ворота. При рахунку 3:1 момент в молодого Шотурми був останньою надією гостей врятувати матч. Петро в ближньому бою Кардаша не переграв, а Чепорнюк влучив у порожні ворота. Хоч і залишалося грати більше двох хвилин, у матчі уже усе було зрозуміло. Колток повернувся у ворота, і команди спокійно довели гру до перемоги «Енергії».

Після фінальної сирени глядачі довго аплодували обом командам. А подякувати справді було за що. За такі матчі вони і люблять футзал.

Богдан ПАСТЕРНАК

«Энергия» (Львов) – «Ураган» (Ивано-Франковск) – 4:1 (1:1)

«Энергия»: Владимир Кардаш - Сергей Чепорнюк, Степан Струк, Максим Павленко, Валерий Легчанов - Дмитрий Бондарь, Евгений Рогачев, Ильдар Макаев, Сергей Коваль - Сергей Якунин
«Ураган»: Кирилл Ципун (Роман Колток, 33) - Евгений Валенко, Максим Павлюк, Павел Будняк, Петр Шотурма - Додо, Луиз Негао, Роман Киндратив, Рониньо, Роман Кордоба, Тарас Шурак

Судьи: Сергей Дребужан (Мукачево), Игорь Кравченко (Сумы)

 Ильдар Макаев, 4, Сергей Якунин, 26, Максим Павленко, 32, Сергей Чепорнюк, 37 - Луиз Негао, 18.
 Луиз Негао, 13.

Удары (в створ): 17 (13) – 30 (14).

ЭНЕРГИЯ – УРАГАН. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Sport.ua

Видеообзор сайта www.energia.lviv.ua

События матча

37’
ГОЛ !
Гол точным ударом в пустые ворота со своей половины забил Сергей Чепорнюк(Энергия (Львов)).
32’
ГОЛ !
Гол точным ударом метров с семи забил Максим Павленко(Энергия (Львов)).
26’
ГОЛ !
Гол забил Сергей Якунин(Энергия (Львов)). Павленко с улового сделал передачу, и Якунин в касание отправил мяч в ворота.
18’
ГОЛ !
Гол забил Луиз Негао(Ураган (И.-Франковск)), завершив красивую комбинацию после передачи Рониньо.
4’
ГОЛ !
Гол забил Ильдар Макаев(Энергия (Львов)), который после передачи Рогачева с 7 метров пробил мимо Ципуна.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ялен
Хороша гра,бразильці явно підсилять Ураган,відчувається потенціал.А Енергія сьогодні - клас!!!
trancelife
отДОДОнили