Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Бельгия
| Обновлено 25 декабря 2012, 16:15
3349
5

Александр ЯКОВЕНКО: «Новый контракт пока не предлагали»

Срок соглашения украинского футболиста и бельгийского «Андерлехта» истекает летом

| Обновлено 25 декабря 2012, 16:15
3349
5
Александр ЯКОВЕНКО: «Новый контракт пока не предлагали»

Український легіонер бельгійського клубу «Андерлехт» Олександр Яковенко знову нагадав про себе. Він відзначився забитим голом у ворота «Генка». Українець поставив крапку у драматичній кінцівці поєдинку. За рахунку 3:2 на користь «Андерлехта» господарі не реалізували пенальті. І відразу ж після цього Яковенко зняв усі питання про переможця матчу, зробивши рахунок 3-2 на користь свого клубу. 

Це восьмий гол нашого півзахисника в чемпіонаті. Після цієї перемоги «Андерлехт» зміцнив лідерство у бельгійській першості, відірвавшись від «Зюлте Варегема» аж на вісім очок. Про стан речей у чемпіонаті Бельгії Олександр Яковенко розповів в інтерв'ю сайту «Футбол24».

- Олександре, сьогодні Європа відзначає Різдво. Як ви, українець, святкуєте це свято у Бельгії?
- Я змалку звик святкувати Різдво Христове 7 січня. Тож, на відміну від західноєвропейців, цими днями зовсім не святкую. На жаль, православне Різдво навряд чи зможу відзначити, адже 7 січня буду в тренувальному таборі «Андерлехта».

- В яких традиціях відзначають католицьке Різдво бельгійці?
- Я не можу сказати про традиції бельгійців багато, бо не ходжу на Різдво по гостях. Бельгійці сприймають цю дату як домашнє свято. Тут прийнято на Різдво перебувати у родинному колі. Але на вулицях Брюсселя свято відчувається. Все місто у вогні, у різдвяних прикрасах. Міщани веселі, щасливі і життєрадісні.

- Ви також повинні мати чудовий настрій, адже в останньому турі чемпіонату Бельгії забили гол. Чи відчуваєте, що кожен гол - це збільшення довіри з боку головного тренера «Андерлехта»?
- Я не стежив за тим, як головний тренер реагує на мій гол. Надіюсь, мої голи - це аргумент на користь того, щоб ставити мене в основний склад. Зрештою, це рішення наставника. Моя справа - працювати і тренуватися.

- Чи задоволені ви ігровою практикою в Бельгії?
- Моя думка така: з ігровою практикою справи кращі, але це все одно не те, про що я мрію. На всі сто я не можу бути задоволеним.

- Два роки тому ви були викликані до лав національної збірної України, а після гри з Норвегією тодішній коуч «синьо-жовтих» Мирон Маркевич сказав, що ви мало працюєте на захист...
- Відтоді минуло два роки. За цей час я старався виправитися і взяв до уваги зауваження. Що вийшло із моїх станань - судити не мені. Стараюся поліпшувати усі компоненти гри.

- Чи пояснює головний тренер «Андерлехта» Джон ван ден Бром причини того, чому він залишає футболіста на лаві запасних? Скажімо, наставник «Дніпра» Хуанде Рамос відверто говорить підопічним про причини відсутності у складі...
- Ні, наш тренер нічого не пояснює. Але це не значить, що він закритий для футболістів. Ні, кожен може зайти до тренера в кабінет і відверто поговорити. Однак, я таке не практикую. Думаю, це не допоможе. Треба просто більше працювати. Мій тренер бачить мої старання. У нас з ним добрі взаємини навіть попри те, що я не завжди граю в основі.

- Чи не було у вас бажання полишити «Андерлехт»?
- Я залишаюся в «Андерлехті», бо мій контракт закінчується влітку наступного року.

- Вам пропонували продовжити угоду?
- Ні, ще не пропонували.

- Чи не боїтеся, що навесні вас посадять на «глуху» заміну? В Україні частенько закривають двері до основи тим, у кого ось-ось закінчується контракт. Приклад – Марка Девіча...
- Ні, я цього не боюся. І такі думки навіть не виникали. Совісно працюю, а влітку побачимо, якою буде футбольна доля.

- Недавно життєва доля подарувала вам ще одну дитину...
- Так, тепер мій син Нестор має сестричку. Ми її назвали Веронікою. Донечка народилася вагою 3,5 кілограма і зростом 51 сантиметр.

- Чи дають вам двоє дрібних дітей виспатися?
- Так, вони мені не заваджають бути в тонусі. Із цим все гаразд. Сімейне життя добре поставлене.

Петро ОПЛІВ, Футбол24

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
DocRoberts
Скоро гражданство не будет иметь значения, нужны воспитанники клубов(и как я понял, не обязательно украинцы).
Ждем десанта 15-18 летних бразильцев(на вырост) ))
andriy m7
Зараз найкращий український футболіст за кордоном, за грою
golazzo.kh
Жаль Металл не купят его скорее всего Они пошли по стопам Шахтера и укр. игроков будут брать в основном в оборону .
d1927k
Добротний гравець на мою думку тай ще й українець,Метал купляйте!!!!!!!!!!!!!на мою думку він би для укр. клубів допомогою був би!
Vadim-vvn
у динамо2