Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1993
0

Карпаты - Ворскла - 1:2. „Червоне світло” у „зелено-білих” баталіях

В Іщенка не витримали нерви

«Карпати» (Львів) – «Ворскла» (Полтава) – 1:2 (1:1)

16 вересня. Львів. Стадіон „Україна” 12 000 глядачів. 21 градус.
Судді: С. Шебек, С. Боклажко (обидва - Київ), М. Васюта (Рівне).
4-й арбітр: Є. Арановський (Київ).
Делегат ФФУ: В. Попович (Іршава).

«Карпати»: Тлумак - к, Федорів, Іщенко, Распопов, Шмаков (Бобилєв, 56), Годвін, Пшеничних, Худобяк, Кобін (Фещук, 72), Батіста (Тимчишин, 46), Ідахор. Запасні; Мартищук, Лапко, Платон, Процик. Тренер – Олександр Іщенко.

«Ворскла»: Пятов, Стоян - к, Цуррі (Чижов, 87), Джуричич, Ярмаш, Даллку, Лікіою (Кондратюк, 51), Кравченко, Медведєв, Маркоскі, Грумич (Попов, 72). Тренер - Віктор Носов.

 Грумич, 7, Батіста, 45+1, Кондратюк, 56.
 Груміч, 45+2, Цуррі, 64, Чижов, 90+1.
 Іщенко, 45+2.

У попередньому турі „зелено-білі” команди здобули діаметральні результати, львів’яни перемогли в Маріуполі, а полтавчани вдома поступилися «Шахтарю». При цьому, стартові склади обох суперників  не змінилися. Гості, які грали в білій формі провели швидкий гол,  зусиллями Мірослава Груміча, який здійснивши рейд до воріт господарів в супроводі Андрія Рас попова, з лінії штрафного пробив повз Андрія Тлумака, який кинувся йому на зустріч. До речі, для 22-річного серба це був перший гол  у вищій лізі, який у певній мірі вибив карпатівців з рівноваги. Господарі, володіючи певною ігровою перевагою, часто втрачали м’яч на підступах до штрафного майданчику. Та й фланговим передачам Василя Кобінга цього дня бракувало  точності і Андрій Пятов часто без особливих проблем діяв на перехваті. А ось передачі з правого краю, де діяв Ігор Худоб’як носили більше гостроти, проте Лакі Ідахору, який свого часу виступав і за „Ворсклу”, захисники не давали можливість для прицільного удару. В середині тайму боротьба за м’яч точилася на підступах до штрафних майданчиків і обидві команди часто виконували процедуру вкидання аутів. Не бракувало і ігрових зіткнень, причому частіше на поле вибігали лікарі гостей. Обидві команди діяли досить обережно в обороні і перший офсайд у грі , в якому опинився Василь Кобін, був зафіксований лише на 27-й хвилині. В кінці тайму команди, додавши швидкостей, створили більше моментів. Так Груміч небезпечно пробивав в межах штрафного, але в  руки Тлумаку. А ось після пасу Володимира Федоріва на Ідахора, воротар „Ворскли” знову вчасно зіграв на випередження. Сергій Шебек, враховуючи ігрової паузи, додав три хвилини, які виявились насиченим на події. Спочатку Роша Батиста після навісної передачі з правого краю Володимира Федоріва, головою випередив Геннадія Медведєва і пробив повз Пятова. Поневолі пригадалось, як в листопаді минулого року Батиста теж забив гол у чвертьфінальному кубковому матчі проти полтавчан і тоді цей гол виявився переможним для представника першої ліги. А через хвилину після встановлення рівноваги на табло, гості знову вийшли вперед, але за кількістю гравців на полі. Після єдиноборства Груміча та Миколи Іщенка неподалік центральної лінії поля, серб впав на поле, після чого Сергій Шебек, порадившись з боковим арбітром Миколою Васютою, показав Грумічу жовте світло, а карпатівцю – червоне, викликавши неабияке обурення у глядачів.

У другому таймі в „Карпатах” замість Батисти з’явився захисник Олег Тимчишин, який почав діяти на лівому краю оборони, а Сергій Пшеничних змістився в центр захисту до Распопова. Натомість в складі гостей на поле вийшов нападник Петро Кондратюк, який через декілька хвилин після заміни головою чітко замкнув подачу зі штрафного Сергій Кравченка. До речі, і для Кондратюка, який під час літнього міжсезоння повернувся в Полтаву з алчевської „Сталі”, це теж був перший гол у вищій лізі, який, забігаючи наперед і виявився переможним. Хоча згодом Кондратюк міг знову відзначитись головою, але цього разу Тлумак врятував свою команду. У „Карпат” реальну нагоду врятувати очко втратив Володимиру Бобилєв, який після передачі Кобіна з лівого краю, з декількох метрів вмудрився ногою пробити над поперечиною. Під кінець матчу гості  діяли не поспішаючи, адже востаннє полтавчани здобували лігову перемогу на виїзді ще у грудні над „Металістом”. І в підсумку підопічні Віктора Носова таки зуміли вивезти зі Львова три очки, а „Карпати” зазнали першої після повернення до вищої ліги домашньої поразки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова спеціально для sport.ua

Он-лайн трансляция матча здесь

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.