Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
2529
0

Олександр Іщенко: „Функціональний стан „Карпат” - задовільний”

Передматчева прес-конференція тренера львівського клубу

Олександр Іщенко: „Функціональний стан „Карпат”  - задовільний”

У четвер, 14 вересня, в приміщенні львівського Гранд-клубу „Софія” відбулась передматчева прес-конференція присвячена суботній домашній грі „Карпат” проти „Ворскли”, на якій головний тренер „зелено-білих” Олександр Іщенко та гравець команди Сергій Пшеничних відповіли на запитання представників ЗМІ.

 

 - Підготовка до матчу проти полтавчан проходить згідно тієї програми, яка була складена на початку чемпіонату, -  розпочав Олександр Олексійович. – Після перельоту з Маріуполя, команда мала пів дня відпочинку і пройшла відновлювальні процедури. В середу збільшили ступінь навантаження на футболістів. Враховуючи той факт, що в минулому сезоні „Ворскла” показала ряд сенсаційних результатів на виїзді, маю на увазі нічиї проти „Динамо” та „Шахтаря” і ту інформацію, яку ми зібрали по нинішньому чемпіонаті, то на нас чекає дуже важкий поєдинок. І від цього виграють тільки вболівальники.

- Як ваші враження від „Карпат” гри в Маріуполі проти „Іллічівця” , тренер якого Іван Балан сказав про можливу недооцінку суперника?

 - Мене перш за все порадував той факт, що наша команда виконувала те завдання, яке перед нею стояло і не давала грати супернику у звичній для нього манері. І навіть три хвилини, які додав арбітр ми провели на половині поля суперника. На нинішній день функціональний стан гравців „Карпат” вважаю задовільним. І на мою думку це наша заслуга в перемозі, а не вади в підготовці до гри маріупольців. Згідно результатів нинішнього чемпіонату країни говорити про недооцінку суперників не зовсім доцільно, а це є наслідком недопрацювань тренерського штабу. Ми не раз говорили своїм футболістам, що кожна гра буде вимагати він повної самовіддачі та концентрації.

 - Чи потрапить до заявки на цю гру Ігор Чучман?

 - Він повністю відіграв матч за дублерів проти „Іллічівця” і має хороші відгуки про свої дії, проте його кондиції ще не відповідають вимогам основної команди. Думаю за два тижні ми зможемо повністю розраховувати на Чучмана, хоча Ігор може потрапити до заявки на суботню гру.

 - Чи оговтався від травми Аляксєй Сучков?

 - Під наглядом лікарів він почав більш активні тренування, але травма не дасть змоги найближчі тижні працювати в загальній групі.

 - Який психологічний стан в „Карпатах” після гри в Маріуполі?

 - Після перемоги над „Іллічівцем” зрозуміло, що настрій покращився. Разом з тим, відбулися збори в команді на яких акцентували увагу на підготовці до гри з „Ворсклою”. І сподіваємось, що після вчорашнього перегляду відеозапису матчу „Ворскла” – „Шахтар” ми вкотре переконались у добрій організації командної гри полтавчан, в складі якої є гравець молодіжної збірної країни, та двоє гравців національної збірної Албанії – Даллку та Цуррі.

 - Враховуючи підсумки стартових виступів наших представників у груповому раунді Ліги чемпіонів, які можете зробити повчальні рекомендації для гравців своєї команди?

 - Кажуть, що розумні люди вчаться на чужих помилках, а не на своїх. На превеликий жаль, ми маємо гірки досвід від гри у Кривому Розі, де команда не зробила висновків з тренерських настанов. „Шахтар” досить гідно виступав до першого пропущеного голу, але гра триває 90 хвилин. На сьогодні статус донецької команди і його керівництва на чолі з Ринітом Ахметовим дозволяє ставити перед клубом більш серйозні завдання. Але це справа донецького клубу і коментувати тут дуже важко. Хотілося б бачити більше українських виконавців у складі „Шахтаря”. По тим моментам, які ми бачили в Полтаві Богдан Шуст не раз виручав ворота донеччан, а в матчі проти „Роми” на поле вийшов Дмитро Шутков. Але знову ж таки, це прерогатива головного тренера команди. А по загалом єврокубковим матчам „Динамо” та „Шахтаря”, враховуючи їх рівень, то такі моменти, які в них були, треба було реалізувати. Також на мою думку, далася взнаки відсутність високого командного духу, зокрема не може на грі команди з таким високим рейтингом, даватися взнаки вихід з поля одного футболіста, наприклад, Матузалема.

Сергій Пшеничних, який свого часу виступав у складі „Ворскли” зауважив, що з того часу в команді залишились його колишні одноклубники – Андрій Пятов та Геннадій Медведєв. „Для мене особливого підтексту на цю гру немає,  - зауважив Сергій. – Як і кожній грі вищої ліги, „Карпати” намагатимуться грати на перемогу, до того ж ми виступаємо у Львові і вже двічі зіграли вдома внічию.

-  Чи можеш порівняти манеру гри тодішньої „Ворскли” з нинішньою?
-  Раніше віковий склад полтавчан був вищим, а зараз Віктор Носов більше робить ставку на молодь, працюючи на перспективу. У минулому сезоні полтавчани здобули чимало гостьових очок, тож ми налаштовуватимемося на цю гру дуже серйозно.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львова спеціально для www.sport.com.ua

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ливерпуль провел неформальные переговоры с экс-тренером Шахтера
Футбол | 23 апреля 2024, 15:09 5
Ливерпуль провел неформальные переговоры с экс-тренером Шахтера

Неожиданно в преемники Юргена Клоппа сватают Паулу Фонсеку!

Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 апреля 2024, 03:55 0
Букмекеры назвали еще одного неожиданного претендента на трансфер Довбика

Наиболее вероятным следующим клубом у букмекерских контор является Челси, дальше – Арсенал...

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.