Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 20 ноября 2012, 19:54
1790
3

Маркиян ЛУБКИВСКИЙ: «Организуем Евробаскет на высшем уровне»

Директор турнира Евро-2012 поделился впечатлениями от жеребьевки Евробаскета в Словении

| Обновлено 20 ноября 2012, 19:54
1790
3
Маркиян ЛУБКИВСКИЙ: «Организуем Евробаскет на высшем уровне»

Директор турніру ЄВРО-2012 Маркіян Лубківський поділився враженнями від організації церемонії жеребкування в Словенії.

Маркіяне Романовичу, Ви стежите за баскетболом і добре знаєтеся на ньому. Як Ви оцінюєте результати жеребкування?
Я би назвав нашу групу – групою, яка стимулює. Як на мене, в ній зібралися команди приблизно однакового рівня. Звісно, є фаворит, але немає збірних, які можна було б назвати слабшими або такими, що завідомо не пройдуть груповий турнір. Очевидно, що збірні Франції та Ізраїлю – сильні команди. Однак на турнірах такого рівня можна очікувати на будь-які несподіванки. Все залежатиме від того, наскільки вдало збірна України пройде підготовчий процес, як тренерський штаб зможе налаштувати гравців на боротьбу. Я вважаю, що збірна України має всі шанси кваліфікуватися далі. Спостерігаючи за національною збірною України протягом кількох років, я дійшов висновку, що ця команда може на рівних грати з будь-яким суперником. Мені дуже імпонує стиль гри, а також те, як з командою працює Майк Фрателло. Він дуже досвідчений спеціаліст, котрий вміє знайти для команди правильні слова і вірно вибудувати підготовчий процес. Тому я впевнений, що наша збірна може претендувати на участь у другому раунді Євробаскета.

В проведенні церемонії жеребкування словенці пішли нетрадиційним шляхом. Ви, як людина, котра має досвід організації таких заходів, на що найбільше звернули увагу? І чи вдасться Україні через два роки так само здивувати Європу?
Скажу наступним чином: ця неординарність приховала всі слабкі місця в організації церемонії жеребкування, адже присутні більше звертали увагу на красу печери. Я не маю значних зауважень, але звернув увагу на моменти, які напевне лишилися поза увагою звичайних глядачів. Ми зможемо організувати і церемонію жеребкування, і власне Євробаскет-2015 на такому високому рівні, на якому пройшов чемпіонат Європи з футболу 2012 року. Ми володіємо глибокими знаннями, тому для нас не буде проблемою організувати Євробаскет-2015. Утім, до цього треба готуватися вже сьогодні, оскільки це складний проект, який потребує значних зусиль. 

На якій стадії підготовки Ви нині перебуваєте? Чим безпосередньо зайнятий Ваш нинішній день?
Я завершую роботу в офісі УЄФА ЄВРО-2012. Сьогодні ми згортаємо діяльність місцевого організаційного комітету. Я дуже вдячний Федерації баскетболу України за пропозицію очолити підготовку баскетбольного турніру в частині організації процесу, проектів, які суміжні з тими, що ми готували в рамках ЄВРО-2012. Отже, ми перебуваємо на так би мовити завершально-початковій стадії. Гадаю, місцевий організаційний комітет Євробаскету-2015 розпочне свою діяльність у лютому 2013 року.

ukrbasket.net

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Rash_8
"Я завершую роботу в офісі УЄФА ЄВРО-2012." Ти ще сидиш в кріслі до цих пір, бідний ти наш,"но хорошо упитанный"
LFC-WIN
Маркиян) Куда ж без него)))
А с Евробаскета - и на Олимпиаду-22 переключится)))
ser_nat
Напи..м как всегда!