Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 11 ноября 2012, 12:14
1362
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги состоятся четыре матча

| Обновлено 11 ноября 2012, 12:14
1362
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Політехніка-Галичина – Ферро-ЗНТУ

У неділю у Львові «Політехніка-Галичина» та «Ферро-ЗНТУ» проведуть останню гру першого кола чемпіонату Суперліги. Напередодні обидві команди зазнали поразок. Цікаво, що як львів’яни, так і запоріжці неабияк постраждали від бомбардувань їхніх кілець суперником із-за дуги. Тож питання про те, чи вдасться підопічним Лукаїча впоратися зі снайперами гостей, залишається одним із найактуальніших. Адже сам наставник «левів» напередодні гри назвав дальні кидки «Ферро» грізною зброєю:
 
«Практично всі гравці запоріжців дуже добре влучають із периметру, – сказав Желько Лукаїч. – На мою думку, «Ферро» є одним із фаворитів цього чемпіонату. Команда зіграна, хлопці знають один одного дуже добре. Це й не дивно, адже в «ростері» запоріжців, порівняно з минулорічним складом, змінилося лише двоє гравців.
 
«Ферро» грає в дуже швидкий баскетбол. Думаю, завтра вони діятимуть проти нас дуже відкрито та найбільше сконцентруються на нейтралізації Вукосавлевича».
 
Можна припустити, що від результату боротьби під щитами Владана Вукосавлевича з його опонентом Кемероном Муром (обидва на сьогодні є найкращими ребаундерами Суперліги) певною мірою залежатиме й кінцевий підсумок матчу.
 
«Попри все, не «Ферро» чи якась інша окремо взята команда є для нас проблемою, – також зауваживЖелько Лукаїч. – Нашою проблемою є потрапляння до плей-офф. Навіть, незважаючи на поразку від «Кривбасбаскету», впевнений, що ми на правильному шляху. Якщо так подумати, то в минулому сезоні «Політехніка-Галичина» здобула 8 перемог у 39 матчах, а у цьому чемпіонаті ми вже перемогли стільки ж разів лише у 12 іграх».
 
Своєю чергою, головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков вважає, що в цій грі гору візьме той суперник, який продемонструє схильність до командних дій і більше прагнення до перемоги: «На передсезонному Меморіалі В’ячеслава Гаврилова ми виграли у львів’ян – 102:85, але згодом у складі «Галичини» сталися певні зміни. Але, як і раніше, її кольори захищає Владан Вукосавлевич, котрий у вересневому матчі був найактивнішим. Загалом склад наших майбутніх суперників досить рівний, і в розпорядженні Желька Лукаїча дві бойові п’ятірки».
 
Говерла – Кривбасбаскет
 
До очної зустрічі обидві команди підходять у гарному настрої, адже свої попередні зустрічі виграли, здолавши фаворитів. «Говерла» перемогла в матчі з одним із лідерів чемпіонату «Ферро-ЗНТУ» з рахунком 100-85, а «Кривбасбаскет» здобув виїзну перемогу над ще однією командою з верхньої частини турнірної таблиці – «Політехнікою-Галичиною» – з рахунком 85-78.
 
Якщо запорізький колектив традиційно славиться своєю швидкістю й активним нападом, то криворізька команда, крім того, зазвичай покладається на дальні кидки, посідаючи перші місця в чемпіонаті за забитими триочковими (99 у 12 матчах) і відсотком їх реалізації (35.5%).
 
Однак у попередній грі саме цією «зброєю» «Говерла» перемогла «Ферро-ЗНТУ», реалізувавши за гру 12 дальніх спроб. Більше в цьому сезоні забили – по 13 разів – саме гравці «Кривбасбаскету» (двічі) та «Черкаських Мавп».
 
Цілком зрозуміло, що після перемоги у Львові підопічні Карліса Муйжнієкса прагнутимуть здобути максимум ще й в Івано-Франківську. Тим більше, що «Говерла» є безпосереднім конкурентом криворіжців у турнірній таблиці. Щоправда, «ведмеді» мають на одну перемогу більше від опонентів. А найбільш цікавим у майбутній грі  має стати протистояння двох найкращих асистентів Суперліги – Юджина Лоуренса (6.8 передачі) та Джеймса Флоренса (6.9 передачі).
 
Не варто забувати й про те, що саме «Говерла» та «Кривбасбаскет» залишаються єдиними командами, які в нинішньому сезоні  зуміли здобути 100 очок в одній грі.
 
У будь-якому разі гра обіцяє цікавий двобій за участю традиційно непримиренних суперників. Так вважає й головний тренер «Говерли» Євген Мурзін:
 
Дніпро-Азот – БК Одеса
 
Хоча «ДніпроАЗОТ» й «ОДЕСА» поки що перебувають у нижній частині турнірної таблиці, до майбутнього поєдинку обидва суперники підходять у гарному настрої.
 
«Акули» здобули виїзну перемогу в Дніпропетровську над місцевим «Дніпром» (82-73), а «ДніпроАЗОТ» обіграв на своєму майданчику лідера чемпіонату «Хімік» із рахунком 83-78. Саме у грі з южненцями дніпродзержинській команді вдалося знайти необхідний баланс між атакою й нападом, крім того, нарешті значно продуктивніше почали діяти легіонери «АЗОТу».
 
Дніпродзержинці в принципі вдало грають з «ОДЕСОЮ» на своєму паркеті, щоправда, в попередньому сезоні зазнали домашньої поразки – 72-81. Зате в Одесі команди обмінялися перемогами: спершу сильнішими виявилися одесити – 97-79, а під кінець регулярного чемпіонату «ДніпроАЗОТ» зумів реваншуватися – 111-103в овертаймі.
 
Очікуваннями від першої в новому сезоні зустрічі команд поділився центровий «стрижів» Олександр Тищенко:«Обидві команди в попередньому турі відчули смак перемоги й будуть налаштовані продовжити ці відчуття. Тож у плані емоцій навряд чи хтось буде мати перевагу. Все має вирішити настрій суперників на гру, чітке виконання тренерського плану. Але в «ДніпроАЗОТу» буде один безсумнівний козир – це наші вболівальники, які буквально несли нас уперед у матчі з «Хіміком» і, впевнений, будуть робити це й у всіх майбутніх іграх».
 
МБК Миколаїв – Будівельник
 
Після поразки від «Києва» «Миколаїв» приймає ще одну столичну команду. «Будівельник», безумовно, суперник значно серйозніший, ніж «вовки». Тим більше, що підопічні Айнарса Багатскіса, хоч і грають дещо нестабільно, поки що в чемпіонаті програли лише тричі, а завдяки поразкам «Хіміка» й «Ферро» в останньому турі наздогнали своїх головних конкурентів.
 
Утім, у «корабелів» є шанс, якщо врахувати, що дві з трьох поразок «Будівельник» зазнав від команд із нижньої частини турнірної таблиці, що, напевно, можна пояснити недостатньою мотивацією команди. Та й результати останнього туру вкотре довели, що наразі в Суперлізі немає яскраво виражених фаворитів чи аутсайдерів.
 
Саме на цьому напередодні зустрічі зі столичним клубом наголосив головний тренер МБК «Миколаїв» Агріс Галвановскіс: «У чемпіонаті Суперліги цього сезону підібрався дуже сильний і рівний склад команд. Сьогодні назвати когось явним аутсайдером неможливо. Й нікому з фаворитів не можна допускати слабину, з ким би він не зустрічався. Якраз приклад «Будівельника» і є найкращим тому підтвердженням. Команда досвідчена, має в складі збірників країни, сильних легіонерів. Але не завжди грає з потрібним настроєм. Спробуємо витягнути максимум із тих шансів, які матимемо».
 
Суперліга
 

 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25
Футбол | 26 апреля 2024, 07:31 0
Стал известен 6-й клуб, который квалифицировался в Лигу чемпионов 2024/25

«Фейеноорд» гарантировал себе участие в главном еврокубком турнире

Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба
Футбол | 26 апреля 2024, 23:52 10
Срна признался, почему Шахтер не назначит тренером Григорчука или Вернидуба

Дарио считает, что в Украине сложно найти коуча под «шахтерский футбол»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.