Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 09 ноября 2012, 09:59
1618
0

Суперлига. Анонс игрового дня

В рамках очередного тура баскетбольной Суперлиги пройдут шесть матчей

| Обновлено 09 ноября 2012, 09:59
1618
0
Суперлига. Анонс игрового дня

Говерла – Ферро-ЗНТУ

В Івано-Франківську зустрінуться друга й шоста команди чемпіонату Суперліги. Однак, якщо вести мову про ігрові стилі майбутніх суперників, то вони подібні. Обидві команди полюбляють атаки з периметра, демонструючи мобільний баскетбол. Особливий інтерес викликає й майбутнє протистояння українських тренерів – Євгена Мурзіна та Кирила Большакова, а також американських квартетів обох команд.
 
У складі господарів майбутнього протистояння напередодні сталося поповнення – до «ведмедів» приєднався вихованець запорізького баскетболу український форвард Павло Ревзін, який уже захищав кольори «Говерли» кілька сезонів тому, а нинішній розпочинав у  «Миколаєві».
 
«Ми налаштовуємось на серйозні ігри в Івано-Франківську та Львові, – сказав перед від’їздом команди на Захід України головний тренер «Ферро-ЗНТУ» Кирило Большаков. – Щоправда, подорож залізницею до Івано-Франківська триватиме ледь менше доби, але ми прибудемо туди вдень у четвер і встигнемо провести вечірнє тренування. Тож вважаю, особливого дискомфорту наші гравці не відчуватимуть і здатні будуть розпочати це турне гідною грою. Що стосується суперника, мушу визнати, що оновлений склад «Говерли» вже встиг себе зарекомендувати з найкращого боку, заслуга в чому, безумовно, одного з найстабільніших тренерів України Євгена Мурзіна».
 
 
МБК Миколаїв – БК Київ
 
Ще нещодавно команди перебували поряд у кінці турнірної таблиці, однак після двох поспіль перемог – над «Дніпром» і «Кривбасбаскетом» – «Миколаїв» піднявся на дев’яту сходинку. «Київ» залишився на останньому місці, втім гра, яку демонструють підопічні Ренато Паскуалі останнім часом, зокрема в переможному матчі з «Донецьком», вселяє надію в серця вболівальників «вовків».
 
У будь-якому разі варто очікувати на принципове протистояння команд, шанси на перемогу в якому мають обидва суперники. Якщо «Київ» усе ще відчуває проблеми в передній лінії, пов’язані з травмоюДжаррода Джонса, який лише повернувся до тренувань, а також застудою Максима Сандула (участь українця в матчі під питанням), то «Миколаїв» здійснив ротацію в задній лінії (замість Рінальдса Сірсніньша склад команди поповнив Ентоні Шавьє), а також відмовився від послуг Павла Ревзіна.
 
«Рано чи пізно, але нам слід буде поборотися за виїзну перемогу, разом із наступними двома матчами у нас буде сім виїзних ігор і шість домашніх, з них ми, до речі, три зіграли без одного зі своїх лідерів-легіонерів, – зауважив напередодні виїзду до Миколаєва наставник «Києва» Ренато Паскуалі. – У будь-якому випадку ми будемо прагнути перемоги, ми ніколи не здаємося до початку поєдинку, ми будемо боротися з усіх сил».
 
Головний тренер МБК «Миколаїв» Агріс Галвановскіс також поділився очікуваннями від протистояння з «вовками»: «Не треба дивитися на позицію суперника в турнірній таблиці. Проти кожної команди слід грати з повною відповідальністю. Київська молодь прогресує, грає з великим бажанням, агресивно атакує. Будемо думати, як будувати захист, а також шукати шляхи подолання їхньої оборони».
 
Дніпро-Азот – Хімік
 
Найближчу календарну гру «ДніпроАЗОТ» проведе на домашньому паркеті проти лідера чемпіонату «Хіміка», який має у своєму активі на сім перемог більше, ніж дніпродзержинська команда.
 
Причому, підопічні Зорана Мартича однаково успішно грають і вдома, і на виїзді. Крім того, перед поєдинком із «АЗОТом» южненці вдало стартували в Єврочелленджі, перемігши естонський «Тарту Рок», що не могло не вплинути позитивно на психологічний стан команди.
 
І хоча турнірне становище «ДніпроАЗОТу», який нарешті завершив тривалу виїзну серію, майже діаметрально відрізняється від становища «Хіміка», називати останнього явним фаворитом пари зарано. На цьому напередодні зустрічі наголосив центровий дніпродзержинців Володимир Гуртовий:
 
«Налаштовуємося на майбутній матч, чесно кажучи, набридло вже програвати. Добре, що зіграємо перед своїми вболівальниками, важко проводити кілька ігор поспіль на виїзді. Тим більше, що вболівальники в нас хороші, підтримку відчуваємо завжди, хоча поки що й нечасто тішимо їх перемогами. Невідомо, наскільки відповідально поставиться до гри «Хімік», по собі знаю, як непросто переключатися з міжнародних ігор на внутрішній чемпіонат. Будемо сподіватися, що суперник добре вивчить турнірну таблицю та буде ставитися до нас відповідно» (посміхається).
 
Саме про необхідність «переключитися» з Єврочелленджу на чемпіонат Суперліги в передматчевому коментарі зауважив Віталій Степановський, асистент головного тренера БК «Хімік»:
 
«Після гри з «Тарту» ми фізично дещо втомлені. «ДніпроАЗОТ» мав більше часу на підготовку, та й матч на своєму майданчику проводять вони, а не ми. Варто зазначити, що нам завжди було важко грати проти цієї команди, не стане винятком і завтрашня гра. Найголовніше – не забувати про захист. У цьому чемпіонаті немає фаворитів або аутсайдерів, всі команди готові завдати поразки будь-якому супернику. Наше завдання – не думати про те, хто на якому місці, а грати на перемогу з будь-яким суперником».
 
Черкаські мавпи – Будівельник
 
Після тритижневої перерви, пов’язаної із серією виїзних матчів, «Черкаські Мавпи» повертаються на рідний пакет, причому, цілком імовірно, що найкращий бомбардир і лідер команди Чарльз Томас, який уже розпочав тренування, зможе допомогти своїм партнерам. Щоправда, натомість, швидше за все, залишиться поза грою Іван Кольєвич, який пропустив два дні тренувань через застуду та високу температуру.
 
Незважаючи на те, що виїзне турне для помаранчево-чорних завершилося з негативним співвідношенням перемог і поразок 1-3, «Будівельник» вони зустрічатимуть у піднесеному настрої. Позитивними емоціями черкасці підзарядилися завдяки перемозі в останньому виїзному матчі проти чинного чемпіона Суперліги «Донецька».
 
Натомість «Будівельник», справи якого на внутрішній арені йдуть доволі непогано, зазнав поразки у стартовому турі групового раунду ЄвроКубка від чеського «Німбурка». Щоправда, захисник столичної команди Малкольм Ділейні вважає, що прикру невдачу і йому, і партнерам потрібно якомога швидше забути: «Шкода, що програли перший матч ЄвроКубка, припустившись значної кількості втрат. Однак наш тренер правильно сказав про те, що ми не маємо часу засмучуватися через ці поразки. Зараз наш графік стане ще більш щільним, тож нам потрібно прагнути зберігати концентрацію. Цю поразку слід забути, нині ми серйозно налаштовані на наступну гру й сподіваюся, нам все вдасться».
 
На думку ж головного тренера «Черкаських Мавп» Йовіци Арсіча, найбільше його підопічним у завтрашньому поєдинку слід остерігатися гри суперника в захисті: «Будівельник» серйозно покращив свій захист, порівняно зі стартом сезону. Але знаю, що й для киян цей матч не буде легкою прогулянкою. Попередні три домашні матчі ми відіграли на високому рівні, сподіваюся, рідні стіни та фани допоможуть нам здобути позитивний результат».
 
Оптимізму вболівальникам черкаської команди може додати те, що участь у грі одразу двох лідерів «Будівельника» – Артура Дроздова й Малкольма Ділейні – під питанням. У капітана «будівельників» особисті обставини, а американський захисник усе ще не набрав кондиції після нещодавно отриманого ушкодження.
 
Дніпро – БК Одеса
 
У Дніпропетровську зустрінуться команди з нижньої частини турнірної таблиці. Місцевий «Дніпро», який посідає одинадцяте місце, приймає «ОДЕСУ», що розташувалася двома сходинками нижче.
 
Утім, «акули» перебувають всього лише на відстані однієї перемоги від майбутнього суперника. І хоча, на відміну від «Дніпра», який у позаминулому турі здолав «Київ», підопічні Олега Юшкіна не знали радості перемог у трьох останніх поєдинках, матчі з «Політехнікою-Галичиною» й «Говерлою» довели, що команда поки що не розкрила свій потенціал.
 
Те ж саме стосується й дніпрян, які також перебувають у пошуку своєї гри. Головний тренер «Дніпра» Вальдемарас Хомічус вважає, що поступово команда набуває свою форму:
 
«Я відчуваю, що наші хлопці в моральному плані почуваються краще, ми розглянули наші помилки та працювали над ними протягом тижня… Щодо «ОДЕСИ», то склад команди включає як молодих, так і досвідчених виконавців, які знають, що робити на майданчику, мають безліч взаємодій… Слід підібрати принципи захисту, які допоможуть нам зупинити суперника».
 
Політехніка-Галичина – Кривбасбаскет
 
Найближчої п’ятниці та неділі «Політехніка-Галичина» проведе два останні матчі першого кола чемпіонату Суперліги. А той факт, що ігри з «Кривбасбаскетом» і «Ферро-ЗНТУ» відбудуться у Львові, тільки додає гравцям і вболівальникам «левів» оптимізму, адже в рідних стінах у нинішньому сезоні «Політехніка» лише перемагала.
 
Не в останню чергу саме завдяки цьому львівська команда підходить до двох згаданих ігор одним із лідерів змагань, посідаючи четверте місце в турнірній таблиці. Натомість найближчий суперник «левів» – «Кривбасбаскет» – наразі займає восьму сходинку. Незважаючи на це, криворізькукоманду аж ніяк не можна назвати суперником, якого можна здолати без зусиль.
 
Про те, як львівська команда готується до чергової домашньої гри, розповів захисник «Політехніки-Галичини» Сергій Алфьоров, який зазвичай перебуває у грі всі чотири чверті, від першої та до останньої секунди, активно підтримуючи партнерів із лави запасних:
 
«Підготовка до гри йде за планом. Налаштовуємося на гру… Завтра переглянемо відео, узгодимо ще деякі нюанси щодо того, як будемо діяти. Сьогодні ж провели вечірнє тренування. Відпрацювали деякі заготовки, які намагатимемося втілити в життя завтра. До речі, зробити це буде непросто, адже «Кривбасбаскет» – команда хороша. Гравцям добре вдаються швидкі прориви – вони миттєво переходять від захисту до нападу…»
 
Суперліга
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.