Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 01 ноября 2012, 13:21
1373
0

Джереми ШАППЕЛ: «Семья для меня – главное в жизни»

Игрок запорожского «Ферро-ЗНТУ» о выступлениях в Украине и своей семье

| Обновлено 01 ноября 2012, 13:21
1373
0
Джереми ШАППЕЛ: «Семья для меня – главное в жизни»

Незважаючи на те, що Джеремі Шаппел захищає кольори «Ферро-ЗНТУ» тільки другий сезон, команду Кирила Большакова неможливо уявити без цього універсала. Здається, на майданчику він вміє абсолютно все – здобувати очки, робити підбирання, вдало захищатися проти найсильнішого опонента. Про це свідчить і рейтинг ефективності, за яким Джеремі є незаперечним лідером Суперліги. Втім, в інтерв’ю мова піде не лише про його ігрові навички. Шаппел також розкаже про літню відпустку, свої вокальні здібності та найголовнішу мотивацію в житті.

- Джеремі, незважаючи на те, що сезон уже набрав ходу, розпочати нашу розмову хочеться з теми літніх канікул. Розкажи, будь ласка, як ти провів відпустку?
- Протягом усього літа я був зі своєю родиною, чим, урешті-решт, насолоджувався, а також відновлювався після травми коліна. Спочатку був у Пітсбургу, потім вирушив до Лас-Вегаса. Звичайно, не розважатися. Мій агент щороку влаштовує там тренувальний табір, і я охоче поїхав туди разом із дружиною, нашими дітьми, моєю мамою та її п’ятьма сестрами. Після перебування в таборі ми провели ще кілька днів у Вегасі, відвідали пам’ятки міста.
 
- Упродовж тренувального табору ти бачився з кимось із нинішніх партнерів по команді, або з колишніми одноклубниками?
- Так, звісно. Бачився, наприклад, із Вінсентом Хантером. Також там були колишні гравці «Ферро-ЗНТУ» Кеддрік Мейс і Крістіан Бернс, кілька хлопців з «Говерли». А коли я повертався до Пітсбурга, дізнався, що разом зі мною в місті в той самий час знаходився і Майкл Девіс. Проте ми з ним так і не зустрілися.
 
- На початку сезону головний тренер «Ферро-ЗНТУ» зазначав, що наша команда входить у сезон не в найкращих кондиціях. А зараз, як вважаєш, «біло-зелені» вже набрали необхідних обертів?
- Що стосується мене, то я вже близький до оптимальної форми. Та й інші хлопці знаходяться на необхідному рівні фізичної готовності. Так, наш наставник казав про деякі огріхи, проте не забувайте, що всі ми – професіонали, тож дбаємо про набуття кондицій не тільки на тренуваннях команди, а й завдяки індивідуальним заняттям.
 
- Що ж, ти дуже вдало розпочав сезон. Тебе визнавали MVP тижня, включали до складу найкращих п’ятірок…
- Для мене все це не має особливого значення. Я переслідую інші цілі. Якщо наставник дасть вказівку здобувати якомога більше очок, я буду це робити, якщо він скаже зосередитися на підбираннях – боротимуся під щитами, якщо ж треба опікати найкращого гравця в складі суперника – стану його тінню. Найголовніше – перемога команди, щоб я був їй корисний, не має значення, в якій ролі.
 
- А можливо, твій потужний старт пов'язаний із прогресом, якого ти досяг під керівництвом Кирила Большакова? Як вважаєш, за той час, що ти провів у Запорожжі, ти виріс, як баскетболіст?
- Думаю, що так. Мені дуже імпонує стиль Кирила Большакова. Я ще зі шкільних часів грав у швидкий баскетбол, тому все це мені дуже близьке. Швидкі відриви, вільні кидки, легкі очки з-під кошика. У складі «Ферро-ЗНТУ» я, звичайно, навчися дечому новому, а ті навички, які в мене вже були, зумів покращити.
 
- До речі, кінець минулого чемпіонату виявився для тебе дуже нелегким. Окрім травм, ти ще й переживав розлуку з родиною – твоя дружина народжувала другу дитину в Америці. Скажи, чому ви вирішили не скористатися послугами одного з наших пологових будинків, як, скажімо, подружжя Гуіннів?
- Причина в тому, що малюк мав з’явитися на світ наприкінці сезону, у травні. Якби моя дружина народжувала тут, то ми б мали залишитися в Україні на все літо, тому що новонародженому забороняється подорожувати літаком, тим більше, на далекі відстані. Ми ж хотіли бути поближче до наших рідних, саме тому Джастін заздалегідь полетіла до США. Мені також було непросто. Важко повертатися додому, де на тебе чекають самі лише стіни, навіть поговорити ні з ким.
 
- Відчувається, що родина для тебе багато важить, чи не так?
- Сім’я для мене – найголовніше в житті. Тому я намагаюся робити все від мене залежне, щоб моя родина ні в чому не мала потреби. Я піклуюся про майбутнє моїх дітей. Все, що я роблю – заради них і дружини. Навіть якби не грав у баскетбол, усе одно, намагався б забезпечити всім необхідним синів і доньку.
 
- Під кінець нашої розмови поговоримо безпосередньо про перспективи «Ферро-ЗНТУ» в чемпіонаті Суперліги. До завершення першого кола – чотири тури. Як вважаєш, чи зумієте втриматися на високих позиціях до кінця регулярної першості?
- Якщо ми будемо грати так, як в останній грі з «Азовмашем», можемо фінішувати навіть першими, без проблем. Ми добре захищаємося, підстраховуємо один одного на майданчику, вдало граємо на підбираннях і швидко переходимо від оборони до нападу. Якщо продовжимо в такому ж дусі – матимемо чудові шанси фінішувати попереду всіх.

- Нещодавно «Ферро-ЗНТУ» відсвяткував двадцяту річницю з дня заснування клубу. Чи ти знав про це?
- Так, перед грою з «Азовмашем» президент повідомив нам про це. Певною мірою це стало додатковою мотивацією для нас. Для клубу це солідна дата, чимало було зроблено за цей час: були й великі перемоги, й прикрі поразки, завойований Кубок і медалі чемпіонату Суперліги. Тож я вважаю, що «Ферро-ЗНТУ» цілком заслуговує на своє нинішню репутацію. І було б чудово, якби ми зібралися ще через двадцять років і пишно відсвяткували сорокаріччя «Ферро-ЗНТУ».
 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

ВИДЕО. Эмбиид обновил личный рекорд по очкам в плей-офф
Баскетбол | 26 апреля 2024, 08:56 0
ВИДЕО. Эмбиид обновил личный рекорд по очкам в плей-офф

А также повторил или переписал много других достижений

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.